FOTBAL  »  Superliga  »  CONCORDIA CHIAJNA

Cele mai interesante declaraţii ale lui Ionuţ Chirilă la Radio GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 06 august 2013 00:00 / Actualizat marti, 06 august 2013 18:56

Ionut Chirila, antrenorul Concordiei Chiajna, a fost astăzi în studioul Radio GSP.

Chirilă se poate lauda că a descoperit fotbalişti precum: Tararache, Florentin Petre, Hîldan, Raţ, Maftei, Ghioane, Daniel Niculae, Florin Bratu, Sînmărtean, Codrea sau Mărgăritescu.

Tehnicianul a abordat mai multe teme de actualitate, printre care victoria obţinută de echipa sa la TAS Iată cele mai importante declaraţii.

"Am adus Rapidului 12 milioane de euro. Nu ştiu ce au făcut cu ei"
"Mă doare sufletul că Rapid a ajuns în situaţia asta. În 1999 am fost primul campion cu Rapid la tineret. Am adus clubului din Giuleşti cel puţin 12 milioane de euro pe jucătorii descoperiţi de mine. Ghioane, Raţ, Bratu şi Niculae au plecat pe cîte 3 milioane. Au mai fost şi alţii. Nu înţeleg ce au făcut cu aceşti bani de au şi datorii de zeci de milioane"

"Chiajna bate toată Italia de la locul 5 în jos la infrastructură"
"Victoria la TAS şi tot ce se întîmplă la Chiajna se datorează primarului Mircea Minea. Licenţa a fost obţinută de el. A gospodărit banii pînă la ultimul euro pentru ca echipa să fie imaculată. E unul din puţinii din România care nu a pus carul înaintea boilor. A început cu litera A în fotbal. Concordia are teren central, sală cu teren artificial, încălzire subterană la stadionul de joc oficial, un alt teren cu nocturnă, 5 terenuri de antrenament. În Comuna Roşu alte 6 terenuri pentru copii şi juniori. Mai face 2 bazine pentru recuparare. Alţii în Liga 1 se pregătesc în bazine de nataţie.  Am un preparator fizic, Roberto de Filipis, recomandat de Rafa Benitez, care mi-a spus că nimeni din Italia, de la locul 5 în jos, nu are aşa condiţii. Nici Inter, unde el şi-a obţinut atestatul".

"Vreau să cumpăr Concordia Chiajna în viitorul apropiat"
"Chiajna poate face puncte doar prin organizare şi inteligenţa jucătorilor. Prima repriză cu Rapid ne dă încredere. Dacă ţineam ritmul primei reprize din baraj, scorul era altul. Oricum, am fost net superiori. După 6-7 partide, Concordia poate pune probleme mari oricui în acest campionat. Într-un an vrem să devenim o echipă puternică, să vîndă, de preferat, afară şi să înlocuiască doi jucători pe an cu tineri pe care forţa grupului să îi transforme în certitudini. Am contract pe 25 de ani. E un contract lung. În viitor vreau să cumpăr Concordia Chiajna. Discutăm peste un an şi jumătate. În 2-3 ani vreau să se autofinanţeze echipa. Mircea Minea este omul inteligent din fotbalul romanesc. Am băut o cafea împreună, i-am spus ce vreau şi cum gîndesc, ne-am ridicat, ne-am strîns mîinile şi am stabilit întîlnirea pentru semnarea contractului. La Concordia sînt numărul 1 în club. Iau toate deciziile legate de jucători, transferuri. Eu sînt managerul. Aşa se lucrează normal atunci cînd ai o strategie pe termen lung".

"Marii fotbalişti au fost făcuţi peste noapte antrenori"
"Fotbalul românesc a scăzut şi pentru că marile echipe au oferit managementul tehnic unor foşti mari jucători doar în virtutea faptului că au reprezentat ceva pentru respectivul club. Miercuri se lăsau, iar joi deveneau antrenori. Imediat, dupa 6-7 meciuri la cluburi mari, primeau oferte şi plecau afară, dar imediat se întoarceau cu coada între picioare. Nu erau încă pregătiţi."

"Respectaţi regulamentele. Toţi sîntem egali."
"Victoria de la Lausanne ne arată că trebuie să învăţam să respectăm reguli şi că lucrurile nu se pot face decît pe argumente clare şi reguli bine stabilite. TAS a judecat nu istoria unui club sau sentimentele zecilor de mii de suporteri, ci ne-a pus pe picior de egalitate cu un club mare. Am cîştigat pentru că am fost corecţi. Acolo e Elveţia, o ţară cu 500 de ani de civilizaţie înaintea noastră.

"Rapid nu avea licenţă. A pierdut. Gata! Apelul îi costa 3 milioane!"
"Avem o decizie executorie a TAS-ului care obligă Federaţia să ne introducă.  Tribunalul Federal nu judecă pe fond, ci doar analizează dacă s-au respectat procedurile, iar ele au fost respectate în totalitate. Procesul a durat vreo 2 ore şi jumătate. Au ascultat o pledoarie fabuloasă a avocatului nostru. Judecătorii nu clipeau, unul era ca un sfinx, nu mişca un muşchi al feţei. A fost şi Rapid reprezentată la TAS. Degeaba spun că nu se aşteptau, că sînt surprinşi. Au avut avocat în sală. Costul timbrului pentru apelul cu care acum ameninţă costă 3 milioane de euro, preţ cu care pot cumpăra alt club"

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
christiano0
christiano0  •  07 August 2013, 13:52

Smecher asta daca e adevarat ce scrie in articol...

crisstal
crisstal  •  07 August 2013, 13:46

Pacat ca si-a batut joc de tatal sau . Glasul rotilor de tren si multe alte articole care au facut ca inima sa bata mai repede si sa inteleaga si alti ce inseamna un suflet de RAPIDIST au fost scrise de tatal acestui personaj . Si vine acest vandut si se razbuna pe copos pentru ca nu l-a acceptat ca antrenor in campionatul trecut. Se ruga peste tot sa il ia la echipa. copos a fost parsiv dar prost nu. Vrea sa cumpere Concordia Chiajna? E perfect pentru pariuri .O sa vina si marele parior /VANZATOR reghe si o sa le merga extraordinar. ionut baiete BLESTEMELE RAPIDISTILOR o sa te duca jos de tot.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează