FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Cerere de graţiere » Sora lui Jean Pădureanu vrea să obţină eliberarea Lordului pe motive medicale

Articol de - Publicat sambata, 06 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 septembrie 2014 22:33

Romeo Paşcu, fost preşedinte la FC Braşov, şi Mihai Cristache, ex-Petrolul, l-au vizitat la Jilava pe Jean Pădureanu. Cei doi spun că sora lui Pădureanu a depus la preşedinţie un dosar pentru eliberarea Lordului pe motive medicale.

Încarcerat în urmă cu 6 luni în urma condamnării din " Dosarul Transferurilor", Jean Pădureanu se află în prezent în spitalul Penitenciarului Jilava. Iar joi după-amiază a fost vizitat de doi dintre foştii conducători de club cu care s-a aflat mereu în relaţii cordiale: Romeo Paşcu, ex-preşedinte FC Braşov, şi Mihai Cristache, ex-vicepreşedinte Petrolul.

Ultimul povesteşte că "am stat de vorbă peste două ore într-o cantină. Cînd ne-a văzut, i-au dat lacrimile, parcă îi era ruşine că ne întîlneşte acolo. Jean a fost adus într-un scaun cu rotile, pentru că are probleme la ambele picioare şi se deplasează foarte greu de unul singur. Am depănat multe amintiri, numai că ne-a îngrijorat faptul că pierde firul poveştii dacă-i întrerupi fraza. Uită subiectul sau ce-a vrut să zică! Nu merita să trăiască aceste momente! Poate-l ajută Dumnezeu şi iese la începutul anului viitor, după ce se împlineşte o treime din pedeapsă". Termenul ar fi la jumătatea lunii aprilie.

L-a vizitat Halagian
Cristache completează că Pădureanu stă acum în celulă cu alţi doi bărbaţi, iar din lumea fotbalului ar mai fi fost căutat doar de Halagian şi de un vechi sponsor de la Baia Mare. Conchide: "E destul de slăbit şi dezamăgit. A rămas că, prin el, o să trimitem şi cîteva mingi pentru deţinuţii care mai joacă fotbal în penitenciar".

Paşcu e pentru a doua oară la Pădureanu: "Ştiu că, la sfîrşitul lunii trecute, sora lui a făcut o cerere de graţiere către preşedintele României. Ar face un gest superb dacă, pe final de mandat, şi-ar da acordul pentru eliberarea unui om bolnav. Am fost impresionat acolo de stilul respectuos în care e tratat de personalul spitalului şi al închisorii".

3 ani şi 4 luni e pedeapsa pe care a primit-o Jean Pădureanu din partea Curţii de Apel în "Dosarul Transferurilor"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
chimir_sen
chimir_sen  •  06 Septembrie 2014, 19:19
Postat de charliebravo pe 06 Septembrie 2014, 11:18

lasati-l sa stea acolo ca si-o merita sa zica mersi ca nu a mai luat parnaie si pt alte fapte care le-a comis

Corect ! Dă-l în pwoula mea că a huzurit toată viața lui ynfectă de blătuitor . Să-i putrezească ciolanele în pușcărie pentru cât rău a făcut fotbalului românesc ... Păcat că nu-i și prietenul Mitică și împuțitul Sandu lângă el ...

charliebravo
charliebravo  •  06 Septembrie 2014, 11:18

lasati-l sa stea acolo ca si-o merita sa zica mersi ca nu a mai luat parnaie si pt alte fapte care le-a comis

microbuzulbotosani
microbuzulbotosani  •  06 Septembrie 2014, 10:10

in romania, condamnarea penala este echivalenta cu mersul la medicul specialist, toti nenorocitii descoperind in arest ca sufera de cate o boala incurabila. daca verificam atent cati puscariasi au realizat ca sunt in stare terminala, trebuie sa depunem o petitie prin care ministerul sanatatii sa fie desfiintat iar cetatenii romani sa mearga la racoare pentru stabilirea exacta a gradului de sanatate.ca doar in spitale se moare cu zile,nu?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează