FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cezar Lungu e eroul în stand-by al Stelei » Viaţă de rezervă

Articol de , - Publicat joi, 23 decembrie 2010 00:00

Portarul Cezar Lungu este de cinci ani în lotul Stelei, însă nu a apucat să debuteze în prima echipă: "Mi-am imaginat cum ar fi ca eu să fiu eroul din teren".


Cezar Lungu are 22 de ani, din care şapte petrecuţi la Steaua. De cinci ani este în lotul primei echipei. Acelaşi drum stadion-acasă pe care-l ştie pe de rost. Plonjoane pe terenul de antrenament. Duşuri cu colegii şi acelaşi loc în vestiar. El e omul-rezervă, fotbalistul care se antrenează de cinci ani, însă pentru care terenul central din Ghencea e tărîm interzis. "Deocamdată! Eu nu mi-am pierdut încrederea şi îmi aştept rîndul. Pînă cînd? Sper că nu pentru mult timp!", spune zîmbind Cezar.

"Mă pregătesc ca un nebun!"
Ce-l face pe portarul stelist să meargă zi de zi la antrenament? "Asta e meseria pe care mi-am ales-o şi îmi place să fiu fotbalist! Doar nu merg să sparg pietre!", povesteşte Lungu. "Ce mă motivează? Mă gîndesc că va veni şi ziua mea. Vreau ca atunci cînd o să apăr să fiu pregătit sută la sută!", se încurajează tînărul goalkeeper.

"Fur meserie!"
"L-am prins chiar şi pe Martin Tudor, pe Hamutovschi. De la fiecare am avut ceva de învăţat. Acumulez pentru că va veni şi ziua cînd va trebui să apăr şi nu vreau să mă fac de rîs. Sînt prieten foarte bun cu Tătăruşanu şi nu consider că este o tragedie sau vreo ruşine să fii rezerva celui mai bun portar din România. Sîntem colegi de cameră şi ne înţelegem perfect. Vreau însă să încep să apăr cît mai curînd. Am aproape 23 de ani şi cred că pentru viitorul meu un împrumut la altă echipă, unde să prind poarta, m-ar ajuta enorm!", a mărturisit Lungu.

Visează să fie eroul echipei
Cezar a povestit cum a trăit cel mai bun meci al sezonului făcut de Tătăruşanu, cu Grasshopper, la Zurich, cînd a apărat două lovituri de la 11 metri şi Steaua a mers în grupele Europa League. "Am avut emoţii, mai ales că eram acasă, în faţa televizorului. Cînd plonja el, mi-aş fi dorit să fiu prelungirea lui, să apere penalty-urile. M-am bucurat enorm. Mi-aş fi dorit să fiu eu în locul lui, să sară toată lumea pe mine şi să mă felicite! Dar sînt convins că va veni şi vremea mea. Să fiu şi eu o dată erou", spune Lungu.

Aproape de debut de două ori
Cezar Lungu ar fi putut debuta de două ori în acest sezon. Prima dată în meciul roş-albaştrilor din Ştefan cel Mare, cînd Tătăruşanu s-a lovit violent de Torje, iar tot staff-ul stelist a făcut semn de schimbare. Lungu a ieşit la încălzire, s-a dezechipat, dar în cele din urmă Tătăruşanu a reuşit să continue partida. A doua şansă a lui Lungu a fost după ce titularul din Ghencea şi-a luxat degetele la meciul cu Napoli. Deşi a fost sfătuit să nu apere în următorul meci, Tătăruşanu a decis să rişte şi să intre pe teren.

Rezervă şi la tineret
Lungu nu a fost mai norocos nici la selecţionata de tineret a României. El a bifat doar 4 selecţii, fiind rezerva lui Silviu Lung junior. "Era normal ca el să apere înaintea mea. Juca în prima ligă, eu la Steaua II. A fost o campanie frumoasă, păcat totuşi că nu ne-am calificat la Europeanul de anul viitor!", a declarat Lungu.

"Meciul văzut de pe bancă e mult mai greu. Nu mi-e frică. Dacă mîine antrenorul vine şi îmi spune «Eşti titular», intru şi apăr indiferent de adversar"
Cezar Lungu, portar Steaua

"Între portari există o legătură strînsă de prietenie, chiar dacă sînt rivali pe post! Sînt fericit dacă Tătăruşanu apără bine, înseamnă că şi echipa merge!"
Cezar Lungu, portar Steaua

"Poate dacă eram şi eu jucător de cîmp, acum aveam 50 de meciuri în prima ligă!" :)
Cezar Lungu, portar Steaua

"Deşi Lungu nu a avut niciodată ocazia să apere la echipa mare, e incredibil de serios la antrenamente, îmi cere mereu să lucrez cu el suplimentar"
Eugen Nae, antrenor de portari la Steaua


4 meciuri a apărat Lungu în acest tur. Toate la Steaua II, în Liga a II-a

40.000 de euro este salariul stagional al lui Cezar Lungu în Ghencea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
pipitahiguain
pipitahiguain  •  23 Decembrie 2010, 11:10

ar fi frumos pt el un imprumut

superstar20
superstar20  •  23 Decembrie 2010, 10:56

Va veni si vremea lui,e clar.Succes Cezar,de mult nu a mai avut Steaua un jucator care sa fie crescut de club.

muye
muye  •  23 Decembrie 2010, 09:08

bine ca n-a intrat cu dinamo ca ne manca meciul ... doar nu cred ca a uitat dragostea lui pentru dinamo,nu-i asa Cezare ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează