FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

STATISTICI CFR Cluj a devenit azi și „campioana provinciei” » 7 borne istorice atinse de clujeni + performanță unică în familia Iordănescu!

CFR Cluj a cucerit al 4-lea titlu consecutiv în Liga 1, după victoria cu FC Botoșani, scor 1-0, și a stabilit o serie de recorduri impresionante. +49   FOTO
CFR Cluj a cucerit al 4-lea titlu consecutiv în Liga 1, după victoria cu FC Botoșani, scor 1-0, și a stabilit o serie de recorduri impresionante.

Articol de - Publicat marti, 18 mai 2021 22:19 / Actualizat marti, 18 mai 2021 23:25

CFR Cluj a cucerit al 4-lea titlu consecutiv în Liga 1 și al 7-lea din istorie, după victoria cu FC Botoșani, scor 1-0, și a stabilit o serie de recorduri impresionante. Ardelenii le-au depășit azi pe Chinezul Timișoara și UTA, cucerind și titulatura de „Campioana provinciei”. 

CFR Cluj a demonstrat încă o dată că este cea mai puternică formație din Liga 1. Edi Iordănescu a recuperat deficitul față de FCSB și intră direct istoria fotbalului românesc. Alături de tatăl său, Anghel Iordănescu, formează primul cuplu tată-fiu care cucerește titlul în România. Nu e singurul record stabilit de „feroviari”.

CFR Cluj scrie istorie în Liga 1: 7 borne impresionante

  • Pentru prima dată, o echipă care nu a câştigat sezonul regular s-a impus la finalul campionatului
  • Prin cel de-al 7 lea titlu câştigat, CFR o egalează pe Venus şi urcă pe locul 3 all-time, fiind depăşită doar de Steaua/FCSB - 26 şi Dinamo - 18.
  • Graţie celor 7 titluri, Clujul devine al 3-lea oraş ca număr de trofee, depăşind Arad. Primele două locuri sunt Bucureşti - 62, Timişoara 10.
  • CFR este prima echipă după Steaua 1993-98 care leagă cel puţin 4 titluri la rând. De asemenea, este doar a doua echipă din provincie care leagă 4 titluri la rând, precedentul realizându-l Chinezul Timişoara, de 6 ori între 1921/22-1926/27.
  • Arlauskis şi Deac au ajuns la 6 titluri câştigate, fiind depăşiţi în istoria campionatului doar de Marius Lăcătuş - 10 titluri, Adrian Bumbescu, Mircea Lucescu, Dumitru Stângaciu şi Tudorel Stoica, fiecare câte 7
  • Căpitanul clujenilor, Mario Camora, este fotbalistul activ cu cele mai multe sezoane consecutive în Liga 1: 10, dintre care 5 încheiate cu titlu
  • Avem prima pereche tata-fiu campioana a Romaniei ca antrenori, Anghel de 4 ori, Edi acum. De asemenea, Dan Petrescu, antrenorul plecat la jumătatea sezonului, ajunge la al 5-lea său titlu. Doar Dumitru Nicolae Nicuşor - 7 şi E. Jenei - 6 au mai multe.

FOTO CFR Cluj sărbătorește un nou titlu în Liga 1

FC Botoșani - CFR Cluj. FOTO: Raed Krishan
FC Botoșani - CFR Cluj. FOTO: Raed Krishan
FC Botoșani - CFR Cluj. FOTO: Raed Krishan
FC Botoșani - CFR Cluj. FOTO: Raed Krishan
FC Botoșani - CFR Cluj. FOTO: Raed Krishan
+45 FOTO

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

EXCLUSIV FC Botoșani - CFR Cluj. L-au transferat și pe el înaintea meciului?! Scos din lot pentru că ar fi semnat cu CFR Cluj!

Colțescu, o singură eroare în prima repriză » CFR a cerut penalty, reluările TV au arătat altceva

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
icostin66
icostin66  •  19 Mai 2021, 01:50
Postat de polistul68 pe 18 Mai 2021, 23:50

In loc sa respecti un oras si o echipa care a luat cateva titluri, tu folosesti cuvantul carpa...tu ce ai realizat in viata asta ? Nu te uita dimineata in oglinda,sa nu faci hepatita...toti frustratii cred ca par inteligenti daca folosesc cuvinte jignitoare....altii au luat titluri, voi scrieti ce puteti, unde puteti...

Nu-l baga in seama, eu unul nu l-am mai vazut pe aici... Este un agitator gretzos, atat.

uliundkarlheinz
uliundkarlheinz  •  19 Mai 2021, 01:20
Postat de remarque pe 18 Mai 2021, 22:44

au cifre franarii. Dincolo de orice rivalitate, organizarea de care au dat dovada merita respect. Cu toate pacatele lui, CFR e cel mai profesionist club din Romania in ultimii ani.

sper sa ridicam un pahar pentru fiecare meci din urbe , asa cum ridica Valentin , cel din Drei kamaraden! :)

ripensistu
ripensistu  •  19 Mai 2021, 00:03

Respect etern Cneazu Timisoara & Venus Bucuresti.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează