FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

ANALIZĂ GSP Marcatorii nu i-au plăcut » Dan Petrescu i-a dat afară pe cei mai buni, iar acum CFR Cluj suferă

Dan Petrescu // FOTO: Imago +23   FOTO
Dan Petrescu // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 18 februarie 2023 08:57 / Actualizat duminica, 19 februarie 2023 08:54

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a renunțat la Marko Dugandzic și la Daniel Paraschiv, doi dintre cei mai buni atacanți din campionat, și a ajuns într-o situație dezastruoasă în care echipa lui nu mai înscrie deloc.

CFR a tot triat atacanți până când a rămas cu cei mai slabi. Petrescu nu a mai putut lucra cu Alibec fiindcă ajunsese să fie în conflict cu Denis, apoi i-a dat afară și pe Dugandzic, și pe Daniel Paraschiv. Toți trei sunt printre golgheterii campionatului în momentul de față. Dugandzic și Paraschiv au fost puși pe liber cel mai recent.

România și Olanda, cea mai tare luptă la titlu din toată Europa! » Liga 1 și Eredivise au cele mai strânse cote pentru câștigătoarea campionatului
FCSB - CSU CRAIOVA
România și Olanda, cea mai tare luptă la titlu din toată Europa! » Liga 1 și Eredivise au cele mai strânse cote pentru câștigătoarea campionatului

Erau buni, dar nu-i vedea Dan Petrescu

Croatul a marcat 15 goluri pentru Rapid în sezonul acesta și e mai ales meritul lui că giuleștenii au ajuns să spere că ar putea fi campioni. Paraschiv e revelația acestui sezon, el a înscris zece goluri în tricoul lui Hermannstadt și este eroul sibienilor în campionat. Daniel l-a impresionat și pe Edi Iordănescu, selecționerul l-a convocat în echipa națională. 

CFR l-a cedat gratuit la Sibiu, Dinamo Kiev tocmai a oferit 1,2 milioane de euro ca să-l cumpere pe internaționalul român. Clubul acceptase propunerea, însă afacerea a picat fiindcă jucătorului i-a fost frică să meargă în Ucraina, o țară aflată în continuare în război cu Rusia.

Dintre primii cinci marcatori din Liga 1, pe trei i-a dat afară Petrescu: Dugandzic, Paraschiv, Alibec. Denis are și el zece goluri pentru Farul. Doar Compagno și Mailat, din lista aceasta a golgheterilor, nu au fost testați la CFR.

CFR Cluj mai câștigă doar cu autogol

Clujul i-a adus pe Malele și pe Janga după ce Petrescu „a făcut curățenie". Antrenorul a devenit dezamăgit și de noii atacanți și îi ține pe bancă. El a preferat să-i aibă în ofensivă pe Yeboah și pe Bârligea în partidele disputate recent. Rețeta s-a dovedit a fi dezastruoasă, campioana nu a mai marcat de trei meciuri, de la victoria cu FC Voluntari, una pe care a obținut-o doar datorită unui autogol. 

De atunci, CFR a pierdut cu FCSB și cu Lazio, 0-1 de fiecare dată, și cu U Craiova, 0-2. Trupa lui Petrescu nu mai înscrie nici din acțiune, nici măcar din fazele fixe care arătau ca o armă favorită în trecut, atunci când Clujul domina campionatul și reușea să aibă rezultate surprinzător de bune în cupele europene.

Clasament golgeteri Liga 1

1. Dugandzic (Rapid)15
2. Compagno (FCSB)14
3-5. Mailat (FC Botoșani)10
Alibec (Farul)10
Paraschiv (Hermannstadt)10

Bârligea nu e «skillfull», nu are tehnică. CFR s-a bazat pe el în atac în meciul de la Roma, dar cum să aduci un jucător din Serie C și să te aștepți să fie foarte bun cu Lazio? Clujul a fost foarte bun în Europa cu alți jucători: Djokovic, Țucudean, Omrani

 - Ilie Dumitrescu, fost internațional

Cei mai buni au câte patru goluri 

Golgeterii CFR-ului în sezonul acesta din Liga 1 sunt patru: Cristi Manea, Muhar, Malele și Janga. Fiecare dintre ei a marcat patru goluri, deci ei toți au cu un gol mai mult decât a înscris Dugandzic singur. Manea și Muhar sunt jucători defensivi, Malele și Janga sunt atacanți pe care Petrescu îi mai folosește doar spre finalul partidelor. 

Malele a fost excelent la FC Argeș în sezonul 2020-2021, în care a dat 18 goluri în 30 de partide din Liga 1. În nicio altă stagiune din cariera lui nu a mai avut un randament atât de bun.

VIDEO Acționarul lui CFR, concluzii dure la GSP live: „Noi nu avem atacanți. Cu Debeljuh eram mai periculoși” + „Nu marcam nici dacă Lazio juca fără portar”

Citește și: 

Pierderi grele pe „Olimpico” » Dan Petrescu trebuie să o întoarcă pe Lazio fără doi oameni de bază!

Cornel Dinu l-a luat în colimator pe Dan Petrescu: „Am încheiat discuţia, nu joci fotbal!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
Andreiii
Andreiii  •  19 Februarie 2023, 02:12
Postat de istet10 pe 18 Februarie 2023, 16:45

Fain spus.

Mailat tot de la CFR a plecat????????????????

Andreiii
Andreiii  •  19 Februarie 2023, 02:09

Mailat tot de la CFR a plecat????????????????

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  18 Februarie 2023, 17:06
Postat de rav410wrc pe 18 Februarie 2023, 14:01

Te suspectez ca esti tibi_tanasuca_Firicel !? Numa' AGRAMATU' ala are vreo 8 conturi ... ;))))

Greșit! Bineînțeles că e greșit!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează