FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO 4-0

video+foto CFR i-a tăiat tot entuziasmul lui Dinamo: al treilea 0-4 din acest sezon pentru „câini”! Cum arată clasamentul ACUM

CFR Cluj - Dinamo FOTO facebook.com/fr1907 +24   FOTO
CFR Cluj - Dinamo FOTO facebook.com/fr1907

Articol de - Publicat vineri, 23 februarie 2024 21:50 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 23:43

CFR Cluj s-a impus clar în duelul din Gruia, 4-0 cu Dinamo, în etapa #27. E a treia oară în campionatul curent când Dinamo pierde cu acest scor, după deplasările din Giulești și de la Sibiu.

După o repriză albă, fără șut pe poartă, clujenii au făcut spectacol cu oaspeții în repriza secundă, marcând de 4 ori în jumătate de oră! Bîrligea (52), Muhar (68) și Otele (79, 82) au fost marcatorii.

Programul complet din Liga 1

Cronica meciului CFR Cluj - Dinamo 4-0 » Dinamo mută

CFR a dat drumul la motoare înainte de finalul primei reprize, iar în a doua parte a călcat sub șenile adversarul. Mutu a schimbat din mers abordarea și a trimis forțe proaspete în teren exact atunci și unde era nevoie. Dinamo nu a fost de nerecunoscut, a fost Dinamo dinaintea meciului cu Farul.

Atunci când Dinamo aliniază o echipă cu doar doi români în primul "11", iar CFR una cu 5 (unul fiind naturalizatul Camora), se cheamă că s-a întors lumea cu fundul în sus. E o perspectivă, dacă mai ții minte că odinioară creșteau fotbaliști (unii mari!) în Ștefan cel Mare. Apuse sunt vremurile acelea!

Globaliștii din Ștefan cel Mare

Unii mai progresiști vor pretinde că acesta este mersul și că scopul salvării de la retrogradare scuză abordarea globalistă. Cu Amzăr, Homawoo, Politic și Milanov absenți din cauza accidentărilor, Zeljko Kopic îl titularizează în premieră pe Edgar Ie, alături de Velkovski și Patriche în centrul defensivei. Reapar de asemenea Ilic și Gregorio, doar rezerve la ultimele meciuri.

Ce își permite Kopic să nu schimbe este așezarea. Rămâne sistemul 3-4-3, care se transformă în 5-4-1 pe faza defensivă, cu Abdallah rămânând mereu vârf împins.

Plimbare cu pantofi care strâng

Dincolo, Mutu a avut privilegiul să poată alege dintr-un lot din care nu lipsește decât El Kaddouri. Revine Camora după accidentare, Ajeti și Tachtsidis reapar printre titulari. Adept al așezării 4-3-3, cu Deac, Bîrligea și Otele în față, încă noul antrenor al CFR-ului nu pare dispus la improvizații. Nici la vreun risc inutil.

Lucru care se vede din primele minute ale meciului, ai impresia că Dinamo joacă pe teren propriu. Suprafața de joc respiră aer de ligă secundă, iar jocul e poticnit, ca o plimbare cu pantofi care te strâng și nu întîmplător primul șut la poartă – Pavicic (13) – este un soi de pasă la portarul advers, Sava. Două minute mai târziu, Velkovski face iar pe dezinvoltul și îl bagă în ședință pe Golubovic.

45 de minute ținem post vegan

CFR propune la început un meniu vegan, al cărui fel de bază este așteptarea greșelii adversarului, cu plimbarea mingii de-a latul pe post de garnitură fiartă în apă chioară. Meniu pe cale să dea rezultate în minutul 22, când Velkovski este aproape de autogol la o centrare pe jos pe care o respinge în bara din stânga lui Golubovic.

Nici Dinamo nu arată a formație carnivoră, cel puțin dacă e să comparăm cu felul în care a arătat echipa contra Farului și Oțelului. Să fie de vină doar absențele pomenite sau mai e și altceva? Cum altfel să interpretezi, printre altele, acel stângu'-n dreptul al lui Gnahore pe contraatac din minutul 29 după ce contra Oțelului Edy a fost aproape strălucitor?

Pauza care vine la timp

Treptat, forța de joc superioară a CFR-ului devine vizibilă pe teren. Cu 5 minute înainte de finalul primei părți, Velkovski mai bâlbâie o minge, Edgar Ie îi ține isonul, și numai proasta inspirație a lui Otele păstrează scorul egal.

Cea mai mare ocazie îi aparține însă lui Tachtsidis, al cărui șut din ultimul minut al reprizei trece uluitor nu doar pe lângă Golubovic, ci și prin fața lui Bîrligea și Otele. Este 0-0 și pauza vine la timp pentru Dinamo, a cărei apărare scârțâie din toate încheieturile. Deși statistica spune că elevii lui Mutu nu au avut șut pe poartă timp de 45 de minute.

CFR zboară, Dinamo se scufundă

Reluarea jocului confirmă impresia finalului primei reprize. CFR este echipa care a luat în stăpânire partida. Dinamo revine la condiția modestă de dinaintea meciurilor cu Farul și cu Oțelul, iar golul lui Bîrligea (52) după pasa foarte bună a lui Tachtsidis materializează superioritatea fostei campioane.

Kopic bea ceai și face imediat două schimbări, Selmani în locul lui Gregorio și Bani în locul lui Ilic. Dinamo se animă un pic, dar CFR își aduce aminte de nemuritoarele lecții predate de Dan Petrescu și înscrie după un corner bătut de Deac și finalizat de Muhar (68) cu o lovitură de cap. Kopic nu renunță și îi trimite în teren și pe Costin și pe Neluț Roșu.

Nicio schimbare de forțe, calitatea și chiar prospețimea sunt de partea oamenilor lui Mutu. Unde și cum a dispărut faimoasa condiție fizică a lui Dinamo?

Care e adevărata față?

Meciul se încheie cu două goluri ale lui Otele, care fructifică pasele nou-intraților Michael și Avounou. Dinamo nu a mai jucat nimic în ultima jumătate de oră, revenind la jocul catastrofal în apărare, asta în condițiile în care Velkovski a prins cel mai slab meci de când a venit în "haită".

Gnahore a arătat rău, mai ales după prestația din partida contra Oțelului, Abdallah a fost redus la tăcere de doi fundași care își cunosc meseria – Ajeti și Boben. Care este adevărata față a lui Dinamo, greu de spus. Las specialiștii și administratorii speciali să se pronunțe. Deși mai bine, nu!

Clasamentul live în Liga 1

CFR e acum la egalitate cu Rapid și la 7 puncte de FCSB, cu un meci mai mult jucat, și etapa viitoare merge la Galați. Dinamo e pe 15, cu 22 de puncte, și joacă marți cu Hermannstadt, acasă.

17,18 milioane de euroe valoarea lotului lui CFR, față de 11,2 Dinamo, conform Transfermarkt

CFR Cluj - Dinamo 4-0

CFR Cluj - Dinamo, echipe de start

CFR Cluj (4-3-3): R. Sava - Cr. Manea, Boben, Ajeti, Camora - Muhar, Keita, Tachtsidis - C. Deac, Bîrligea, Otele
REZERVE: Hindrich, Bălgrădean, Mogoș, Abeid, M. Ilie, Aussi, Filip, Fica, Avounou, Serebe, Michael
ABSENȚI: Kresic, El Kaddouri (accidentați)
ANTRENOR: Adrian Mutu

DINAMO (3-4-3): Golubovic - Edgar Ie, Velkovski, Patriche - Moura, Gnahore, Pavicic, Bordușanu - Ilic, Abdallah, Goncalo
REZERVE: Railean, Began, Selmani, D. Irimia, Neagu, Bani, Grigore, Al. Irimia, N. Roșu, Costin
ABSENȚI: Politic, Amzăr, Milanov, Homawoo, Iglesias (accidentați)
ANTRENOR: Zeljko Kopic

Stadion: "Dr. Constantin Rădulescu (Cluj)
Arbitru: Andrei Florin (Târgu Mureş)
Asistenți: Alexandru Vodă (Alba Iulia), Mihăiță Necula (Bucureşti)
Arbitru VAR: Sebastian Colţescu (Bucureşti). Asistent VAR: Iulian Dima (Bucureşti)

Bornă senzațională pentru Deac

Decarul clujenilor, Ciprian Deac, a reușit o pasă de gol pentru Muhar, la meciul 400 în Liga 1. Dintre acestea, 355 au fost în tricoul lui CFR. Celălalt veteran al ardelenilor, Mario Camora, e la meciul cu numărul 383.

Cum arată Top 5 prezențe în Liga 1:

1. Ionel Dănciulescu - 515
2. Costică Ștefănescu - 490
3. Florea Ispir - 485
4. Laszlo Boloni - 484
5. Costel Câmpeanu - 470

FOTO Astrit Selmani, debut în minutul 56 la Dinamo

Kosovarul Astrit Selmani l-a înlocuit pe Goncalo Gregorio în atacul roș-albilor. În același minut a intrat și Ahmed Bani în locul lui Christian Ilic.

CFR i-a tăiat tot entuziasmul lui Dinamo: al treilea 0-4 din acest sezon pentru „câini”! Cum arată clasamentul ACUM
CFR i-a tăiat tot entuziasmul lui Dinamo: al treilea 0-4 din acest sezon pentru „câini”! Cum arată clasamentul ACUM

Dinamo a cerut fault înainte de 1-0

În acțiunea premergătoare golului lui Bîrligea, Dinamo a cerut fault la Patriche. Arbitrul Andrei Florin (Târgu Mureş) a lăsat jocul să continue, „câinii” au pierdut mingea, iar CFR a reușit să înscrie pe contraatac.

CFR i-a tăiat tot entuziasmul lui Dinamo: al treilea 0-4 din acest sezon pentru „câini”! Cum arată clasamentul ACUM
Faza la care Dinamo a cerut fault înaintea golului marcat de CFR

5 cornere pentru Dinamo în debutul reprizei secunde!

Meciul a avut parte de momente mai rar văzute: în startul celei de-a doua reprize, Dinamo a avut nu mai puțin de 5 cornere consecutive.

CFR i-a tăiat tot entuziasmul lui Dinamo: al treilea 0-4 din acest sezon pentru „câini”! Cum arată clasamentul ACUM

FOTO Dinamo, în corzi în prelungiri

În prelungirile primei reprize, Gregorio a pierdut o minge la mijlocul terenului, CFR a scăpat spre poartă, iar Edgar Ie, aflat la primul meci în tricoul „câinilor”, a avut o intervenție de manual la Otele, evitând ceea ce putea fi deschiderea scorului:

CFR i-a tăiat tot entuziasmul lui Dinamo: al treilea 0-4 din acest sezon pentru „câini”! Cum arată clasamentul ACUM

FOTO Hențul lui Bîrligea n-a fost văzut de arbitru

În minutul 41, o fază ce se putea termina cu gol pentru gazde a inclus un henț al lui Bîrligea, nesemnalizat de arbitru. Velkovski a trimis spre Edgar Ie, acesta a șutat, iar balonul a atins mâna atacantului de la CFR. Faza a continuat, dar Otele n-a reușit să trimită în poartă.

CFR i-a tăiat tot entuziasmul lui Dinamo: al treilea 0-4 din acest sezon pentru „câini”! Cum arată clasamentul ACUM

UPDATE Teren greu pe „Dr. Constantin Rădulescu”

Gazonul de pe stadionul lui CFR Cluj arată rău, iarba fiind absentă total în anumite zone:

CFR i-a tăiat tot entuziasmul lui Dinamo: al treilea 0-4 din acest sezon pentru „câini”! Cum arată clasamentul ACUM

UPDATE Gest frumos pentru Gigi Mulțescu

Dinamoviștii au intrat pe teren cu un banner de susținere pentru Gigi Mulțescu (72 de ani), fost jucător și antrenor în Ștefan cel Mare, după o inițiativă a fanilor din DDB Cluj-Alba. Nume uriaș din istoria clubului și erou al victoriei memorabile cu Hamburg din urmă cu 40 de ani, el s-a retras din spațiul public din cauza unor probleme de sănătate. 

Mesaj pentru Gigi Mulțescu la CFR Cluj - Dinamo
Edgar Ie, CFR Cluj - Dinamo
CFR Cluj - Dinamo
CFR Cluj - Dinamo
CFR Cluj - Dinamo
+20 FOTO

UPDATE Milanov, alături de „câini”

Mijlocașul lui Dinamo Georgi Milanov, absent azi din cauza unei accidentări, a postat pe Instagram o imagine în care arată că urmărește meciul și își încurajează colegii: „Noroc, băieți!”.

CFR i-a tăiat tot entuziasmul lui Dinamo: al treilea 0-4 din acest sezon pentru „câini”! Cum arată clasamentul ACUM

UPDATE Dinamo, susținută puternic în Gruia

Dinamoviștii au parte de o susținere serioasă în Cluj. Pe lângă suporterii care au făcut deplasarea din București și din zona Ardealului, roș-albii au parte și de suportul fanilor de la U Cluj, cu care sunt înfrățiți. E de așteptat să fie peste 1000 de dinamoviști în Gruia, în zona de peluză rezervată oaspeților, dar și la tribuna a doua.

CFR Cluj - Dinamo
Edgar Ie, CFR Cluj - Dinamo
CFR Cluj - Dinamo
CFR Cluj - Dinamo
CFR Cluj - Dinamo
+20 FOTO

FOTO Echipa lui CFR la sosirea la stadion

📍 Băieții au ajuns în Gruia 🤩 #CFRDinamo #HaiCFR #Superliga #Etapa27 #CFRCluj

Publicată de Fotbal Club CFR 1907 CLUJ pe Vineri, 23 februarie 2024

Edgar Ié, debut la Dinamo

Zeljko Kopic se confruntă cu mari probleme de lot: pe lângă cele de care se știa încă din week-end-ul trecut, Politic și Amzăr, croatul nu se poate baza pe Homawoo, Iglesias și Milanov. Șanse minime ca toți 5 să fie recuperați pentru meciul viitor, cu Hermannstadt.

Edgar Ié, de-abia sosit în „haită”, este la debut. El a jucat în urmă cu o lună, meci oficial, în grupele Cupei Africii, pentru Guineea Bissau, cu Nigeria. A fost integralist.

CFR i-a tăiat tot entuziasmul lui Dinamo: al treilea 0-4 din acest sezon pentru „câini”! Cum arată clasamentul ACUM
Edgar Ie a fost la CAN 2024 / Foto: Captură Digi Sport

CFR Cluj l-a pierdut pe Omar El Kaddouri

Cristi Balaj, președintele clujenilor, a declarat că mijlocașul Omar El Kaddouri, care are 5 meciuri și un gol la clujeni, are probleme musculare și nu se știe când va reveni pe teren.

„Din păcate, Omar El Kaddouri s-a accidentat la antrenament. Are probleme musculare. Nu știu când va reveni. Când sunt probleme musculare, e greu să faci o evaluare. Dacă jucătorul e forțat, o recidivă agravează situația”, a spus Balaj, în emisiunea „Liga DigiSport”.

Gest impresionant pentru Gigi Mulțescu. Ce au făcut dinamoviștii înaintea meciului cu CFR Cluj
CFR CLLUJ - DINAMO
Gest impresionant pentru Gigi Mulțescu. Ce au făcut dinamoviștii înaintea meciului cu CFR Cluj
MM Stoica nu-l iartă pe Cristi Balaj: „E mai greu de înțeles fotbalul”
FCSB
MM Stoica nu-l iartă pe Cristi Balaj: „E mai greu de înțeles fotbalul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (84)
tallpaiadului
tallpaiadului  •  28 Februarie 2024, 19:43
Postat de FalconCrest pe 28 Februarie 2024, 18:28

in 90% din cazuri a avut antrenori adevarati in ultimi 8 ani si tot nu am avut rezultate extraordinare in liga 1. dar da,in legatura cu campionatul mai este mult de jucat din cauza ca se injumatatesc punctele,daca nu se injumatateau era gata campionatul,sa ai 10 puncte avans cu 13 etape inainte de final,este cam gata campionatul. de aia nu inteleg cum presari aka cei din presa tot spun ca,campionatule ste jucat. asa ca idee,in tur am facut 2 puncte in ultimele 3 etape,daca se intampla dezastru si facem tot 2 puncte in ultimele 3 etape,iar locul 2 face 9 puncte din ultimele 3 etape,se complica rau de tot campionatul,3 puncte avans care si alea se injumatatesc. un aspect important este faptul ca aproape de fiecare data in playoff am facut printre cele mai multe puncte,deci daca incepem cu un avans de 6 puncte si facem cele mai putine puncte pe care le-am facut cand am terminat pe locul 2,suntem matematic campioni inainte de ultimele 2 etape.

Nu ati avut nici macar un antrenor adevarat in ultimii 8 ani, toti cei care s-au perindat pe acolo fiind adusi pe postul preparator de echipa si nu antrenor adevarat. Unora li s-a promis postul de antrenor adevarat, dar si-au dat seama repede ca fusesera de fapt pacaliti si au plecat de acolo. FCSB are sanse sa castige campionatul anul asta, fiind posibil sa fie anul in care se intampla exceptia care confirma regula, eu unul m-as bucura dar doar de bucuria voastra, a fecesebistilor si nu ca Becali ar merita acest lucru, tinand cont de felul in care isi saboteaza propria echipa. Insa lucrurile nu sunt batute in cuie, mai sunt multe meciuri de jucat, iar avantajul de puncte al FCSB-ului este contracarat de dezavantajul lotului subtire in comparatie cu cele doua contracaditate la titlu. Om trai si-om vedea.

FalconCrest
FalconCrest  •  28 Februarie 2024, 18:28
Postat de tallpaiadului pe 25 Februarie 2024, 19:17

Campionatele s-au castigat inainte ca Gigi sa se decompenseze, cand avea antrenori adevarati care se ocupau de echipa si ulterior doar cand Gigi a fost internat la centrul de reeducare, permitandu-i lui Reghe sa construiasca o echipa inchegata. Sa vedem daca anul asta va fi o exceptie, ca mai e mult pana departe, iar play off-ul va fi unul cat se poate de interesant.

in 90% din cazuri a avut antrenori adevarati in ultimi 8 ani si tot nu am avut rezultate extraordinare in liga 1. dar da,in legatura cu campionatul mai este mult de jucat din cauza ca se injumatatesc punctele,daca nu se injumatateau era gata campionatul,sa ai 10 puncte avans cu 13 etape inainte de final,este cam gata campionatul. de aia nu inteleg cum presari aka cei din presa tot spun ca,campionatule ste jucat. asa ca idee,in tur am facut 2 puncte in ultimele 3 etape,daca se intampla dezastru si facem tot 2 puncte in ultimele 3 etape,iar locul 2 face 9 puncte din ultimele 3 etape,se complica rau de tot campionatul,3 puncte avans care si alea se injumatatesc. un aspect important este faptul ca aproape de fiecare data in playoff am facut printre cele mai multe puncte,deci daca incepem cu un avans de 6 puncte si facem cele mai putine puncte pe care le-am facut cand am terminat pe locul 2,suntem matematic campioni inainte de ultimele 2 etape.

tallpaiadului
tallpaiadului  •  25 Februarie 2024, 19:17
Postat de FalconCrest pe 25 Februarie 2024, 18:48

da? si cum naiba se face ca atunci cand aveam marca si sigla si nu eram haituiti de stat castigam campionatul foarte des,in medie o data la 2 ani? dupa,a urmat aproape cea mai amre seceta din istoria echipei Steaua din liga 1. au fost perioade si mai proaste prin ani 70,dar in ultimi 40 de ani,niciodata asa de mult. bine ca o sa castigam titlu asta la pas. UNITI SPRE TITLU 27.

Campionatele s-au castigat inainte ca Gigi sa se decompenseze, cand avea antrenori adevarati care se ocupau de echipa si ulterior doar cand Gigi a fost internat la centrul de reeducare, permitandu-i lui Reghe sa construiasca o echipa inchegata. Sa vedem daca anul asta va fi o exceptie, ca mai e mult pana departe, iar play off-ul va fi unul cat se poate de interesant.

Vezi toate comentariile (84)
Comentează
Close