FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - FCSB

CFR Cluj - FCSB. Dan Petrescu valorează aproape cât tot clubul lui Gigi Becali!

Dan Petrescu se apropie de un nou titlu de campion alături de CFR Cluj +4   FOTO
Dan Petrescu se apropie de un nou titlu de campion alături de CFR Cluj

Articol de , , - Publicat sambata, 13 iunie 2020 08:45

Cu o victorie duminică, Dan Petrescu (52 de ani) s-ar apropia de al patrulea titlu de campion, cu un singur trofeu în minus față de tot mandatul lui Becali ca proprietar al lui FCSB, din 2003 până acum.

Becali a ratat angajarea unui antrenor al cărui CV începe să semene cu palmaresul clubului pe care-l conduce Gigi. Dan Petrescu a câștigat un campionat cu Unirea Urziceni, a mai cucerit două astfel de trofee cu CFR și este pe cale să mai devină o dată campion cu vișiniii. 

Clujul are un avans de patru puncte în concurența cu FCSB și cu Craiova, așa că o victorie în duelul cu roș-albaștrii, programat duminică, i-ar transforma pe ardeleni în favoriți și mai clari pentru câștigarea competiției a treia oară la rând.

Șase antrenori pentru cinci trofee la FCSB

Petrescu ar ajunge la patru titluri de campion. Anii în care le-a bifat: 2009, 2018, 2019 și ar urma 2020. FCSB-ul lui Becali a fost campion de cinci ori în 18 ani: 2005, 2006, 2013, 2014 și 2015. Reghecampf e singurul antrenor care a obținut două titluri cu roș-albaștrii, în 2013 și în 2014. Succesul lui de atunci a fost impresionant și pentru că a preluat echipa după șase ani de criză, în care formația lui Gigi nu mai ocupase primul loc.

Zenga și Țiți Dumitriu au condus FCSB către primul titlu din „era Becali”, în 2005. În anul următor au lucrat pentru victorie Protasov, în prima jumătate a stagiunii, și Olăroiu în restul campionatului. Cel mai recent i-a încoronat Gâlcă pe fecesebiști, în 2015, când Costel a învins și în Cupă, și în Cupa Ligii, o „triplă" istorică, nemaiîntâlnită în istoria clubului.

L-a avut la îndemână pe Petrescu în 2005

Relația Becali-Petrescu ar fi putut fi una de colaborare, nu de rivalitate aprinsă. Gigi l-a dorit pe Dan în 2005, au existat negocieri și acordul a părut pentru o vreme posibil, după care părțile s-au răzgândit. Antrenorul a susținut că refuzase propunerea, „simt că încă nu sunt pregătit pentru postul acesta". Apropiați ai patronului FCSB susțin că nici el n-a fost tocmai hotărât să-l angajeze pe Dan.

Implicarea lui Becali în deciziile tehnicienilor nu era atât de mare cum e acum, însă nici atunci nu-i era simplu să lucreze cu un tip incomod, un antrenor-dictator, așa cum e Petrescu. În vremea aceea el o conducea pe Sportul Studențesc și crease o echipă foarte bună a „studenților", una care avea să încheie un sezon pe locul al patrulea. 

După negocierea eșuată cu FCSB, Dan a mers în Polonia, la Wisla, apoi s-a întors în România și a transformat-o pe Unirea Urziceni în cea mai surprinzătoare campioană de la Revoluție și până acum.

La Cupe e 4-2 pentru FCSB

Petrescu a câștigat mai degrabă campionate, nu cupe. Nici în acest sezon nu s-a descurcat în a doua competiție națională, echipa lui a fost eliminată de FC Botoșani în „optimi", după un egal completat de executarea loviturilor de departajare. Dan a câștigat până acum o Supercupă cu ASA Târgu Mureș, în 2016, cu o victorie tocmai în fața FCSB, și o Cupă a Chinei în 2015, când o conducea pe Jiansu Sainty. 

Supercupa cu ASA a constituit, de fapt, tot mandatul lui Petrescu la Târgu Mureș. El a simțit că situația economică a mureșenilor se deteriora și a plecat imediat în China. FCSB a adunat două Cupe, în 2011 și în 2015, și două Supercupe, 2006 și 2013. 

Zestrea săracă din Cupe este explicabilă și prin faptul că Gigi a subestimat mai mereu trofeele acestea, a fost interesat mai mult de campionat, care-i oferea posibilitatea de a participa în preliminariile Champions League și șanse mai mari de a câștiga bani.

Pe Dan Petrescu pariază și Gnohere

Diferența dintre Bogdan Vintilă și Dan Petrescu a remarcat-o și Gnohere, deși „Bizonul” nu a lucrat niciodată cu „Bursucul”: „CFR va fi campioana. E un club echilibrat, cu un antrenor foarte bun și experimentat. 

Cu Vintilă am avut o relație dezastruoasă. Bine, el nu e tocmai antrenor, că nu decide el totul în echipă". Minteuan, secundul care va pleca de la 1 iulie fiindcă s-a certat cu Dan, vede lucrurile altfel, e convins că Petrescu beneficiază și de un context favorabil: „CFR are un lot cu mult mai experimentat decât e al FCSB și asta contează enorm în lupta pentru titlu. Jucătorii Clujului au bifat deja cariere importante, au câștigat trofee, sunt avantajați față de tinerii pe care îi are adversarul".

GALERIE FOTO. Imagini de la „amicalul” CFR Cluj - Gaz Metan, 6-1

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Marius Croitoru pune paie pe foc, după amicalul Craiovei: „Îmi pare rău că nu am jucat, erau de bătut!”

Chindriș - Ghiță, noul cuplu de fundași centrali de la FCSB?! Gigi Becali: „Îi iau pe amândoi”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (7)
1_0_1_0
1_0_1_0  •  13 Iunie 2020, 20:02

Ce te faci dacă va fi chiar așa? 5-0 pentru CFR. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

albalbastru72
albalbastru72  •  13 Iunie 2020, 15:16

Ii umfla Clujul.

10aripa
10aripa  •  13 Iunie 2020, 14:59
Postat de n_au pe 13 Iunie 2020, 12:30

Cu acest al treilea titlu consecutiv, CFR Cluj o va depăși pe FC FCSB la nr de titluri: CFR Cluj vs FC FCSB 6-5.

Respect pt com. Multumim pt statistica, cred ca si UTA are tot 6,peste fcsb

Vezi toate comentariile (7)
Comentează