FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - CFR CLUJ 2-4

CFR Cluj s-a impus la Piatra-Neamţ şi aşteaptă finala Cupei

Sixto Peralta, Peralta, CFR Cluj
Sixto Peralta, Peralta, CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 mai 2010 00:00

Clujenii au bătătorit fără emoţii pămîntul din Moldova în aşteptarea finalei de la Iaşi, programată miercuri. Nemţenii au spus adio Ligii I după numai un sezon de prim eşalon.
Vezi golurile şi cele mai tari faze din Ceahlăul - CFR Cluj 2-4! (video)

Aerul tare de sub Pietricica n-a reuşit să-i trezească din start pe campioni. Jucătorii CFR-ului aveau în continuare confetti în ghete, rămase de la fiesta din etapa trecută, şi gîndul le-o luase înainte cu vreo 4 zile şi 130 de kilometri spre nord-est. Mai exact spre Iaşi, acolo unde miercuri vor avea centura de event pe masă.

Vasilache şi-a asumat rapid rolul de om-săgeată şi lovitura sa liberă atinsă de zid şi de noroc a deschis meciul (19). Echipa improvizată a clujenilor a respirat puţin prin lobul lui De Zerbi (21) şi Kone (29, 30), iar exact înainte de pauză şi-a luat doza de oxigen necesară. Emil Dică s-a descurcat de minune în careul moldovenilor şi l-a executat elegant pe Villadsen.

Golul lui Onciu (48) n-a putut să-i ducă pe nemţeni mai aproape de o victorie de palmares, ci doar să-i enerveze pe campioni. Replică scurtă spusă în doar şapte minute de Kone (55) şi Peralta (62). Pivotarea superbă a africanului urmată de o "torpilă" imparabilă l-a lăsat mască pe goalkeeper-ul danez. Suficient cît să gafeze la reuşita lui Peralta şi, apoi, să mai primească o lovitură în ultimele minute, cînd Nei a închis definitiv tunelul săpat de Ceahlăul în Liga I.

Au odihnit 7 jucători
Tehnicianul CFR-ului, Andrea Mandorlini, a trimis în teren la Piatra-Neamţ o echipă formată mai mult din rezerve. Italianul a decis să menajeze nu mai puţin de şapte jucători de bază în vederea finalei Cupei României, pe care clujenii o vor disputa miercuri, 26 mai, împotriva celor de la FC Vaslui. În primul "11" de la Piatra-Neamţ şi-au făcut astfel loc jucători precum Peskovici, Boroştean, De Zerbi, Cabrera sau Veloso.

"Finish de mari campioni"
Andrea Mandorlini s-a arătat mulţumit de modul în care elevii săi s-au comportat în ultima etapă a sezonului, deşi partida cu Ceahlăul era lipsită de importanţă: "S-a văzut oboseala, dar şi bucuria cîştigării titlului. Am dat patru goluri, asta mi-a plăcut cel mai mult. Am terminat campionatul în stil de mari campioni". Tehnicianul CFR-ului a evitat însă să vorbească despre finala Cupei României.

"Nici nu se pune problema să rămîn la Ceahlăul. E posibil să antrenez în străinătate, dar la fel de bine pot rămîne şi în România. În nici un caz la Piatra-Neamţ!"
Zoran Filipovici, antrenor Ceahlăul

"A depins de noi să salvăm echipa. Nu trebuia să ajungem să depindem de ultimele etape şi de rezultate indirecte. Ne pare rău că n-am reuşit să ne salvăm de la retrogradare"
Eugen Cebotaru, căpitan Ceahlăul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
 •  23 Mai 2010, 09:16

CFR si Urziceni, singurele echipe care au valoare in campionatul romanesc (nu e cazul sa comparati cu Europa, e prea mare distanta).

 •  23 Mai 2010, 01:56

filipovici bre vezi ca te vrea inter si real da sa -i duci cu tine si pe mulisa , ibrahim , velikovic si edson . la pensie cu tine ! si tu stefane adu un antrenor tanar la echipa nu toti pensionari gen flocea, colmbo filipovici

fotbalfan
fotbalfan  •  23 Mai 2010, 01:54

si poza e de la meciul cu bordeaux din CL de acum 2 ani.suntei profi,mai ! :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează