FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR e pe mînă cu arbitrii și la TAS?! Ce legături sînt între clujeni și omul care va decide azi soarta celor 24 de puncte

Articol de - Publicat vineri, 22 mai 2015 00:00

Englezul Mark Hovell, arbitrul unic TAS, este asociat la firma Rexsport, la fel ca Jorge Ibarrola, avocatul ardelenilor.

Astăzi este aşteptată cea mai importantă decizie din acest sezon: TAS va anunţa dacă CFR îşi va recupera sau nu cele 24 de puncte pierdute la instanţele fotbalistice interne din cauza datoriilor către 6 jucători.

Cei din Gruia au fost mereu optimişti, invocînd că hotărîrea Comisiei de Disciplină FRF a venit ulterior intrării oficiale în insolvenţă, produsă în aceeaşi zi. Există însă informaţia că fosta campioană ar mai avea un atu neaşteptat.

La stabilirea completului de arbitraj TAS, CFR a cerut doar un singur arbitru, pentru diminuarea cheltuielilor, în timp ce FRF a vrut trei. Cîştig de cauză au avut clujenii, preşedintele Diviziei de Apel de la TAS hotărînd să-l numească unic arbitru pe englezul Mark Andrew Hovell.

Cu o zi înaintea audierilor, avocaţii FRF au aflat însă că Hovell face parte dintre colaboratorii unei asociaţii multinaţionale de drept în domeniul sportiv, Rexsport, înfiinţată în 2002 în Spania, la Barcelona. Tot acelaşi statut îl are şi elveţianul Jorge Ibarrola, mai vechiul avocat al CFR, cel care i-a reprezentat pe ardeleni şi la audierile de marţi, de la Lausanne!

Doar 3 întrebări

La audieri, FRF a fost reprezentată de doar doi avocaţi, în timp ce CFR a avut 8! Primii erau decişi să-l recuze pe Hovell, dacă le-ar fi lăsat senzaţia că ar fi părtinitor. Englezul a ascultat pledoariile şi a pus părţilor numai 3 întrebări în cele cîteva ore de audieri, nelăsînd impresia că ar înclina deja balanţa către o tabără sau alta.

Interesant este că a acceptat mărturia lui Cosmin Pană, avocatul CFR-ului şi la comisiile interne în acest caz. "Avocaţii FRF au fost diplomaţi. Nu l-au recuzat pe Hovell, dar, în pledoaria lor, au menţionat că ştiu că acesta este asociat la Rexsport, ca şi Ibarrola", a precizat pentru Gazetă o sursă federală.

8 sezoaneconsecutive au fost decise la "masa verde" de către comisii externe, TAS sau UEFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
826613834082508
Alex Petrovici  •  23 Mai 2015, 10:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bogdangeorge84
bogdangeorge84  •  22 Mai 2015, 10:51
Postat de George Ion pe 22 Mai 2015, 10:28

Daca federatia stia atunci sa inteleg ca au facut toata smecheria asta doar ca sa mai scape fcsb de un posibil adversar la titlu?(cfr fiind pe 2 la sfarsitul turului).... faina treaba hai ASA!!!!

Georgele , tata , hai sa stabilim ceva, tu recunosti, ca de bunavoie si nesilit de nimeni prin afirmatia ta , ai luat bani din evaziunea lu poshcany, bani care au fost incasati de la majoritatea bucurestenilor, fcsbisti,hamhamisti,crauri etc. prin abonamente la upceuri etc., tu fiind din alta regiune a tarii si te bucuri ca ai cablu si net gratis si inca esti platit sa postezi pentru un infractor liber. Bine ba georgele asa ai ajuns acum , cand la sfarsitul turului erai imbracat in steagul tinutului secuiesc si candidai la primarie? LOL acum dezbraca-te si imbracate si imbracate in steag, vad ca puszkani inca are putere, sarbatoreste ca esti in top3, bafta la primarie.

danger.
danger.  •  22 Mai 2015, 10:45
Postat de nune pe 22 Mai 2015, 09:46

Du-te, mah, cui fanionul tau de aici! Ati prins si voi o ManUtd gata calificata, care nu s-a stresat sa va execute si dintr-un sut (frumos, de altfel) ati dat un gol. Daca tu faci din asta o legenda, esti exact ca si aia care au scos un DVD după ce au eliminat o echipa de mana a doua din Slovacia...

prin comparative Steaua a invins Chelsea , Ajax in meciuri pe care adversarele le-au tratat serios !

Vezi toate comentariile (27)
Comentează