FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR îl ia pe Modou Sougou, un mijlocaş ce face parte din frăţia Mouride » Profetul

Articol de GSP - Publicat luni, 07 februarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 06 februarie 2011 18:41

CFR îl ia pe Modou Sougou, un mijlocaş ce face parte din frăţia Mouride, un ordin al sufismului islamic din Senegal, şi participă an de an pelerinajul spiritual de la Touba

Modou Sougou, mijlocaşul ofensiv aflat în ultimele 6 luni de contract cu Academica de Coimbra, e aşteptat la Cluj. Senegalezul de 26 de ani ce va semna cu CFR şi-a început experienţa europeană, în 2004, în Portugalia. "A fost un şoc. La 19 ani nu eram pregătit să plec de acasă, am ajuns în Portugalia cu 30 de euro în buzunar!", povesteşte africanul.


Credincios fervent, Sougou spune că învăţăturile religioase i-au ghidat viaţa: "Sînt musulman, fac parte din cultul Mouride. Mă rog de cinci ori pe zi, respect postul Ramadanului, dau de pomană". Ardelenii nu vor avea probleme extrasportive cu Sougou. Povesteşte chiar el: "Nu există discoteci sau cazinouri în Touba, locul meu de pelerinaj, nu se poate fuma sau bea alcool. Profit de cîte ori merg acasă şi fac un pelerinaj în acest oraş mitic ca să mă rog. Această experienţă spirituală îmi lipseşte. Aduc de acolo apă sfinţită, cu care mă spăl pe mîini, pe cap, pentru noroc, pentru a fi ferit de accidentări. E o chestie pentru suflet, care-mi dă forţă".


4 goluri a înscris Sougou pentru Academica în acest sezon, în prima ligă din Portugalia

180.000 de euro pe sezon va cîştiga Sougou la CFR. Ardelenii au făcut o ofertă de 300.000 de euro către Academica pentru ca mijlocaşul să vină încă de acum

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
brod
brod  •  07 Februarie 2011, 12:58

achiziţii la plesneală: poate ăsta... dacă nu - altul. aşa e, la 300 mii euro, ce poţi să-i ceri?

vlahcon
vlahcon  •  07 Februarie 2011, 11:15

Nu stiu ce jucator valoros e ala care costa 300000 de euro...oricum cfrul e vara cu sau fara asta...un club ratat din toate punctele de vedere!!!

johnnyb
johnnyb  •  07 Februarie 2011, 01:31

He's a keeper!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează