FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE DINAMO

"China" pîndeşte postul lui Ando :) » "Ca antrenor aş fi insuportabil!"

Articol de GSP - Publicat luni, 05 iulie 2010 00:00

Andrei Mărgăritescu crede că ar fi cel mai urît tehnician din Liga I.

- Andrei, din renegat şi pus pe lista de transferuri, ai ajuns în situaţia ca Dinamo să nu te lase să pleci. Ce s-a întîmplat între timp?
- Şi pentru mine a fost o surpriză, nu credeam că voi mai continua după "episodul Cluj". Dar, aşa cum au spus domnii Borcea şi Badea, probabil că am mai multe bile albe decît negre, de asta am şi fost păstrat.

- Mai are Andrei Mărgăritescu ceva de demonstrat?
- Cred că şi prin evoluţiile mele din finalul sezonului am arătat că nu-mi lipseşte devotamentul, că joc cu sufletul pentru Dinamo şi că nu am nimic contra clubului.

"Dacă eram în locul lui Ţălnar, nu pleca nimeni!"
- Dacă te-ai pune în locul lui Ţălnar şi ar fi plecat jucătorii din cantonament, cum ai fi procedat?
- Nu plecau niciodată dacă eram eu antrenor! Făceam tot posibilul să nu plece. Dacă se întîmplă aşa ceva, înseamnă că e o problemă cu mine ca antrenor, iar asta ar trebui să-mi dea de gîndit.

- Dar te-ai vedea peste cîţiva ani pe banca tehnică?
- Mi-ar plăcea mult. Ca jucător mă consum mult, îţi dai seama cum aş suferi pe bancă? E clar că n-aş avea linişte în familie. E responsabilitate mare, plus intensitatea crescută. Ştii cum aş fi? Exact cum spunea Dan Petrescu. Adică nu m-ar suporta nimeni, aş ajunge să nu vorbească nimeni cu mine.

- De ce spui asta?
- Păi, sînt pricinos, nu suport să pierd. Am plîns de multe ori cînd am pierdut. (rîde) Gîndeşte-te că la unele miuţe, la antrenamente, ne certăm mai rău ca la meciuri.

- Cum a fost experienţa din Rusia, la Terek?
- Plecasem pentru prima dată, eram printre străini şi credeam că un salariu mai bun va rezolva celelalte probleme. După o săptămînă în Rusia îmi venea să renunţ la toţi banii din lume şi să vin acasă. Îmi spusese şi Cătălin Munteanu că o să fie greu, că el o păţise. Cînd a plecat în Spania, stătea în cameră de unul singur şi plîngea!

Cocktail exploziv: vin roşu şi Cola
- Dacă l-ai avea adversar direct pe Cristiano Ronaldo, ce strategie ai aborda pentru a-l opri?
- Păi, l-am avut în marcaj cînd am jucat noi cu Manchester United. La cornere îl luam în braţe, iar în rest mă lipeam de el. N-aveam altă soluţie. Mergeam pe deviza: «Trece mingea, nu omul!».

- Ce băuturi preferate ai?
- Îmi place Cola, deşi nu e bună pentru sportivi. Iar ca băutură alcoolică vinul. (rîde) Cel roşu, dar înainte îl beam cu Cola. Asta pînă să vină Cătălin Munteanu din Spania. El ne-a spus că nu se bea aşa, ci sec. Aşa că l-am ascultat.

- Şi ce fel de mîncare?
- Sînt gurmand de fel şi prefer pizza, pastele, mîncarea italiană în general.

"Eu sînt pe dinafară cu Facebook, telefoane de ultimă generaţie şi alte chestii. Folosesc doar ce îmi e util"
Andrei Mărgăritescu, mijlocaş Dinamo

10.000 de euro pe lună e salariul lui Mărgăritescu la Dinamo. În Rusia, el cîştiga de 3 ori mai mult

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (1)
je__
je__  •  05 Iulie 2010, 10:22

Norocul tau ca Borcea se pricepe la butelii, nu la fotbal. In mod normal nu ai avea ce sa cauti la Dinamo, esti un jucator rudimentar, precum tu insuti povestesti despre cum ai incercat sa-l tii pe Ronaldo. Da' tu esti atat de slab, ca nici pe Dodel de la Steaua n-ai fi in stare sa-l tii...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează