FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - TWENTE, JOI, 22:05, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

CHINUL STELIŞTILOR: nu se mai pot antrena în aer liber pînă la ora meciului cu Twente! Sinistraţi în balon

Ilie Stan face ultimele retușuri tactice dinaintea confruntării cu olandezii pe un teren sintetic de 70X50 metri. Pe Național Arena, suprafața de joc are 105X68 metri
Ilie Stan face ultimele retușuri tactice dinaintea confruntării cu olandezii pe un teren sintetic de 70X50 metri. Pe Național Arena, suprafața de joc are 105X68 metri

Articol de - Publicat marti, 14 februarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 13 februarie 2012 22:14

Steaua continuă pregătirea pentru Twente pe un miniteren acoperit şi va merge miercuri seară la Mogoşoaia pentru o mişcare de 30 de minute. Pe acelaşi teren vrea s-o aducă şi pe Twente, pe care UEFA o obligă să renunţe la dreptul de a se antrena pe Naţional Arena


Ilie Stan nici nu mai speră să găsească un teren normal de antrenament. Intrată de ieri pe un gazon sintetic acoperit cu un balon, echipa se va pregăti şi astăzi tot indoor, fiindcă nici la Mogoşoaia, nici la Buftea nu sînt condiţii de antrenament. Terenurile Federaţiei nu pot fi folosite deoarece sînt acoperite cu zăpadă. Şedinţa de azi e ultima serioasă pînă la meciul din Europa League.

Oficialii roş-albaştrilor speră să se poată face la Mogoşoaia antrenamentele oficiale dinaintea jocului de joi. Cel al Stelei va dura doar în jur de 30 de minute. Practic, doar o scurtă mişcare. Tot acolo se va antrena şi Twente, nu pe Naţional Arena. În mod normal, echipa vizitatoare are dreptul să testeze gazonul pe care se dispută un joc din cupele europene cu o zi înainte, dar UEFA îi poate forţa pe olandezi să renunţe la pretenţia asta.

Un trimis al forului european vine azi la Bucureşti ca să se convingă că utilizarea Naţional Arena miercuri seară e imposibilă din cauza condiţiilor meteorologice. Cei de la Twente au anunţat deja că acceptă mutarea şi că nu-şi modifică în nici un fel programul. "Doar să ne ofere un alt teren bun", au cerut batavii. Cel de la Mogoşoaia constituie unica variantă disponibilă.

"Am putea merge să ne antrenăm la Mogoşoaia, dar depindem de vreme, nu putem hotărî noi ce facem în continuare"
Narcis Răducan, manager sportiv Steaua

"Meciul cu Twente se va disputa în condiţii normale. Oamenii care administrează Naţional Arena ne-au asigurat că vor folosi două rînduri de prelate ca să protejeze gazonul"
Narcis Răducan, manager sportiv Steaua

"Va continua să ningă în Bucureşti, inclusiv joi seara, cînd e programat meciul dintre Steaua şi Twente"
Alina Şerban, meteorolog ANM

În ce condiţii s-ar amîna
Narcis Răducan şi-a amintit că a prins, ca fotbalist, un meci din Europa ameninţat să fie amînat din cauza zăpezii: "Am jucat cu Juventus în grupele Ligii Campionilor, în 1995, şi italienii abia au reuşit să aterizeze la Bucureşti". Partida s-a disputat şi s-a încheiat la egalitate, 0-0. Decizia eventualei amînări a meciului cu Twente ar aparţine arbitrului şi observatorului. Ultima partidă amînată în România din cauza zăpezii a fost Steaua - Villarreal, din "optimile" Cupei UEFA, în 2005. Decizia a fost luată din cauza ninsorii. S-a jucat peste şase zile, a fost 0-0 şi Steaua a părăsit competiţia după ce a pierdut returul cu 0-2.

Unii suporteri îşi vînd biletele!
Frigul şi ninsoarea i-au speriat pe cîţiva dintre cei care au apucat să cumpere bilete la Steaua - Twente. Pe diverse site-uri, unii dintre fani şi-au scos tichetele la vînzare. Roş-albaştrii cred că vor avea totuşi stadionul plin. "Vor veni 50.000 de oameni, împotriva lui Twente, a zăpezii şi a gerului. Steliştii vor fi alături de echipa lor indiferent de vreme!", crede Răducan.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
fearrokh
fearrokh  •  16 Februarie 2012, 14:57

2 bilete steaua-twente,peluza sud.pret de achizitie,inel 1. id: [email protected]

adiotelul
adiotelul  •  14 Februarie 2012, 09:39

penibil!superpenibil!

alpin
alpin  •  14 Februarie 2012, 06:59

Acel meci cu Juventus, pe un teren inghetat a fost singurul meci din grupa in care Del Piero nu a inscris! Era o mare performanta sa stai in picioare pe acel teren. UEFA ar trebui sa interzica sa se joace in asemenea conditii. Ar fi orice, inafara de fotbal!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează