FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - SPORTUL 4-1

Chipciu are ce povesti nepoţilor! » Mijlocaşul a reuşit un gol superb în meciul cu Sportul

Chipciu a marcat golul de 4-1 în meciul cu Sportul.
Chipciu a marcat golul de 4-1 în meciul cu Sportul.

Articol de - Publicat marti, 10 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 10 aprilie 2012 00:56

Mijlocaşul adus de la Braşov a reuşit un gol superb după o acţiune asemănătoare cu tiki-taka Barcelonei.

Steaua a bătut cu 4-1 Sportul (VEZI AICI TOATE GOLURILE), iar ultima reuşită a meciului a fost cu adevărat una fantastică. O acţiune ce a durat jumătate de minut şi la care au participat toţi jucătorii lui Mihai Stoichiţă, cu excepţia lui Stanca şi a lui Chiricheş, şi care a adunat 15 pase consecutive!

Minutul 77 al partidei cu "studenţii" a adus şi cea mai frumoasă fază. O înşiruire de pase între nouă stelişti, fără ca adversarii să poată atinge mingea. Primul care a atins balonul a fost fundaşul stînga Paul Pîrvulescu, iar ultimul Chipciu, cel care a şi marcat. Stelistul care a reuşit cele mai multe atingeri în faza din minutul 77 a fost brazilianul Tatu, cel care i-a oferit assist-ul lui Chipciu.

Acţiunea a pornit pe partea stîngă, a ajuns chiar şi la fundaşul dreapta, Bicfalvi, iar la finalizare a apărut Chipciu, care a plecat de pe poziţia sa, cea de mijlocaş dreapta, pentru a apărea la finalizare în faţa porţii.

472898-trei-de.jpg
Click pe imagine pentru a o vedea la o rezoluţie mai mare!

Stoichiţă bulversat: a văzut 27 de pase :)
Imediat după partida cu Sportul, tehnicianul stelist a exclamat: "Steaua joacă în acest moment cel mai bun fotbal, dar nimeni nu remarcă asta. La golul patru au fost 27 de pase consecutive! Ceea ce jucăm noi acum reprezintă fotbalul momentului".

Gol de senzaţie în 1988
Reuşita din meciul cu Sportul nu este singura de acest gen din istoria roş-albaştrilor. În 1988, într-un derby cu Dinamo, steliştii au înscris un gol superb, după o acţiune de 40 de secunde şi 12 pase consecutive, care au dus la golul lui Lăcătuş. Meciul s-a încheiat la egalitate, 3-3, dar acea fază este poate cea mai frumoasă reuşită de stelişti contra marii rivale.

30 de secunde a durat acţiunea roş-albaştrilor, de la atingerea lui Pîrvulescu şi pînă cînd Chipciu a introdus mingea în poartă

9 jucători au participat la acţiune: Pîrvulescu, Tănase, Răduţ, Rusescu, Bourceanu, Tatu, Geraldo, Bicfalvi şi Chipciu

60 de metri a parcurs mingea în linie dreaptă la faza golului lui Chipciu, de cînd a atins-o Pîrvulescu şi pînă a intrat în poarta lui Cezar Lungu

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Lăsaţi un pic "păsărelele"!"

Becali e îngrijorat de comportamentul pe care îl au jucătorii lui în afara terenului: "Am discutat cu ei şi i-am atenţionat să mai lase «păsărelele», măcar o lună şi jumătate, cît mai durează sezonul. I-am spus şi lui Tănase să fie atent, că vrem să ne bazăm pe el meci de meci".

"Mergem în patru labe!"
Stoichiţă şi Zotta au avut un dialog amuzant în direct la DigiSport. "Zic şi eu ca Zotta, că nu mă gîndesc la titlu, dar visez la el. Fiecare dintre noi ar merge în patru labe dacă ar lua campionatul", a comentat Stoichiţă. Aflat în studio, Zotta l-a aprobat pe antrenorul Stelei şi a pariat: "Dacă ia Rapid titlul, vin aici, în studioul DigiSport, şi merg în patru labe, să mă filmaţi!".

Şi dinamoviştii o văd favorită pe Steaua!
"Steaua e principala candidată la cîştigarea campionatului", crede Ionuţ Chirilă, fost antrenor la "satelitul" lui Dinamo. Argumentele lui: "Dacă Petrolul o învinge pe CFR vinerea viitoare, Steaua e campioană! Roş-albaştrii sînt capabili să le bată pe CFR, Dinamo şi Vaslui, pot bate pe oricine din România, fiindcă au prospeţime, agresivitate şi valoare".

"Steaua nu e vreo ameninţare"
Ioan Andone, antrenorul care l-a bătut pe Stoichiţă acum doi ani cu 5-1 într-un Rapid-Steaua disputat în Giuleşti, va fi din nou adversarul roş-albaştrilor, ca şef al lui CFR. El a fost prezentat oficial ieri la Cluj şi s-a referit la faptul că "militarii" s-au apropiat acum la cinci puncte de formaţia lui: "Steaua nu e nici o ameninţare pentru noi!".

Se ceartă cu galeria!
Stoichiţă a fost huiduit pe Ghencea duminică seară şi continuă conflictul cu suporterii. Fanii îi reproşează acum şi că a făcut în timpul meciului un gest prin care le transmitea să tacă: "A început cu d-astea? A bătut-o pe Sportul, nu pe Real Madrid! Şi se mai miră că e înjurat!". "Cred că ei nu văd bine, fiindcă n-am făcut nici un gest. Eu nici măcar nu înţeleg de unde vine acest conflict!", a răspuns Stoichiţă.

38 de ani de la inaugurarea Ghencea
Stadionul Steaua a împlinit ieri 38 de ani, fiind inaugurat pe 9 aprilie 1974. Steaua - OFK Belgrad (2-2) a fost prima partidă disputată în Ghencea, iar Tătaru a fost întîiul marcator din istoria arenei. Roş-albaştrii de acum nu mai sînt însă încîntaţi de acest stadion. "Am fost un susţinător al revenirii aici, dar m-am cam răzgîndit. Pe Naţional Arena vin mai mulţi oameni" e de părere Stoichiţă. Mihai Stoica a susţinut şi el că pentru echipă ar fi mai bine să joace pe noul stadion Naţional.

Machado stă 6 luni!
Steaua l-a pierdut pe Gabriel Machado pentru tot restul sezonului. Brazilianul a fost operat la genunchi, unde avea o afecţiune a ligamentelor, şi va lipsi aproximativ şase luni de acum înainte, deci va rata şi pregătirea din vara asta, şi startul stagiunii viitoare. Steaua l-a adus pe Machado de la U Cluj în iarna asta cedîndu-l în schimb pe Dorinel Popa şi a mai plătit 200.000 de euro.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (16)
tzii
tzii  •  11 Aprilie 2012, 15:15

chipciu=alexis sanchez

dinamo1791
dinamo1791  •  10 Aprilie 2012, 14:50

Gol Superb ?! Ha ?!

veverita_catalin
veverita_catalin  •  10 Aprilie 2012, 11:33
Postat de botizan pe 10 Aprilie 2012, 11:27

De la golul lui Parvulescu nu am mai vazut desene de tiki-taka sau altceva , sa ne obisnuim cu cate un articol cu desene la fiecare victorie a Stelei ??? , si Rapid a avut un gol de genu la Rui Duarte parca , lor de ce nu le acordati un articol , un desen ceva ???

Imi pare rau ca ma bag aici, dar Rapidul a reusit aceeasi performanta ca si Steaua, dar pe terenul si in fata echipei de pe primul loc, nu de pe locul 16...Iar cei ce muncesc la acest trust de presa nu-si fac datoria echidistant, cum ar trebui si asteapta de la noi, publicul larg, dovezi de multumire...Urat!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează