FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Chiricheş: deprimat şi deprimant! » Jucătorul cotat de Becali la 10 milioane de euro pare alt fotbalist decît cel din 2012, schimbat mult în rău

Articol de - Publicat duminica, 03 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 22 octombrie 2013 00:41

Stoperul greşeşte stupid meci de meci, e dezorientat şi fără concentrare. Din cel mai important om al echipei a devenit o verigă slabă


Chiricheş, românul cel mai mediatizat în mercato, s-a transformat subit într-un fotbalist mai slab. Fundaşul în jurul căruia au fost pomenite Barcelona, Milan, Inter şi Roma e de nerecunoscut la Steaua. Face meci de meci greşelile pentru care deja era criticat spre sfîrşitul anului trecut şi nu mai e deloc concentrat.

A jucat pentru Sturm
În fiecare dintre primele două amicale din Antalya, Vlad a gafat ca un junior abia promovat la prima echipă. Cu Qabala (0-1), a repetat "schema" favorită, adică o ieşire riscantă cu mingea din apărare, a fost deposedat şi a rezultat un contraatac periculos al azerilor. Vineri seară, împotriva lui Sturm, Chiricheş a comis-o şi mai rău, şi mai surprinzător. Altfel un apărător tehnic, el a preluat neglijent şi larg o minge şi din execuţia lui proastă un austriac i-a subtilizat balonul şi a rămas singur cu Tătăruşanu, care a salvat situaţia-limită pe care Vlad o crease din nimic. După zece minute, Latovlevici, presat de un adversar în tuşă, i-a scos mingea cu călcîiul lui Chiricheş, în centrul careului Stelei. Deşi n-avea adversar lîngă el şi beneficia de timp ca să evalueze situaţia, stoperul a pasat direct la un austriac, aflat la marginea careului. Încă o oportunitate bună pentru Sturm Graz pe care el a produs-o fără să fi fost forţat.

Nu ştia pe unde să iasă!
După greşeala pe care Tătăruşanu i-a anulat-o cu un reflex salvator, Chiricheş a fost certat de către Szukala. "Joacă mai repede!", i-a strigat polonezul, colegul lui din centrul apărării. În schimb, portarul, deşi fusese forţat să intervină din pricina execuţiei rudimentare a lui Vlad, a continuat să-l încurajeze la următoarele faze în care Chiricheş a fost implicat, simţind că apărătorul e debusolat. Fundaşul pe care Steaua l-a luat de la Pandurii cu 700.000 de euro şi pe care Becali susţine că nu e de acord să-l vîndă cu o sumă de zece ori mai mare a mai oferit un moment halucinant după ce arbitrul a fluierat finalul primei reprize. Era în fruntea jucătorilor care părăseau terenul, dar a greşit uşa vestiarului şi se îndrepta către o altă poartă. Colegii din spate l-au oprit: "Nu pe acolo, nu urca scările, mergi înainte!".


Două exemple de jucători afectaţi de transferuri ratate:
Cătălin Cursaru - FCM Bacău l-a achiziţionat în 2000 de la Chimia Brazi şi în primele două sezoane pe care le-a bifat în Liga 1, atacantul a marcat 32 de goluri. Sechelariu a avut ofertă oficială pentru el de la Werder Bremen, 1,5 milioane de dolari pentru un transfer, dar a refuzat să-l dea, sperînd că vîrful va continua să dea randament bun, iar preţul va creşte. A urmat un regres incredibil al fotbalistului. Afectat şi de accidentări, el a mai dat de atunci doar 19 goluri în Liga 1, în cinci sezoane. Acum are 34 de ani şi s-a lăsat de fotbal.

Florin Costea - În 2009 era golgeterul Craiovei, cu 17 goluri, şi putea fi vîndut uşor în străinătate. Dar Adrian Mititelu a ţinut să-şi respecte principiul de a nu ceda jucători. I-a mărit salariul şi l-a păstrat la Craiova. În 2010 şi-a rupt ligamentele genunchiului şi a stat mai mult de jumătate de an. S-a întors pe teren, a fost luat gratis de Becali la Steaua după dezafilierea Universităţii, dar n-a mai revenit la acelaşi nivel dinaintea accidentării. Acum are 27 de ani şi e şomer.

"La Steaua am văzut dezorganizare în apărare şi indisciplină tactică, pe care probabil Reghecampf le tolerează"
Anghel Iordănescu, antrenor

Ienei s-a prins

Evoluţiile tot mai slabe ale lui Chiricheş au fost remarcate de către Emerich Ienei. Fostul selecţioner a comentat critic forma în care se află apărătorul: "Eu nu sînt împăcat cu ce face Chiricheş. Cineva trebuie să discute cu el şi să-i explice cum se joacă în zona în care e folosit el. Riscă prea mult! Are calităţi, nu de Barcelona sau de Milan, dar poate fi un jucător foarte bun. Din păcate, nu e prea bun nici la duelurile la cap".

A clacat cu Gardoş
Chiricheş a greşit în ambele amicale din Turcia, dar slăbiciunea din apărarea Stelei s-a văzut mai ales după ce Szukala s-a accidentat cu Sturm Graz şi Vlad a ajuns să formeze cuplu cu Gardoş. Polonezul a ieşit de pe teren în minutul 26 şi din momentul în care a fost înlocuit cu Gardoş, austriecii au marcat cu uşurinţă două goluri şi au fost rareori blocaţi de stoperii stelişti.


6,08 e media notelor GSP a lui Chiricheş în acest sezon, calificativ cu care se clasează pe locul 4 în topul steliştilor, după Rusescu (6,79), Adi Popa (6,43) şi Bourceanu (6,18)

25 de meciuri a jucat Chiricheş în prima parte a sezonului din cele 31 de jocuri oficiale susţinute de Steaua, de fiecare dată fiind titular şi de 23 de ori integralist

2 goluri plus o pasă de gol a reuşit Chiricheş în Liga 1 şi în Europa League în prima parte a acestui sezon


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (78)
andreicurpan94
andreicurpan94  •  11 Februarie 2013, 13:55

Stiti numai sa criticati, trebue sustinut nu criticat, se poate intampla tuturor sa aiba momente mai grele, asta nu inseamna ca nu mai este el! Bravo Chiriches! Cel mai bun jucator di Liga I!!

haideusicfr
haideusicfr  •  03 Februarie 2013, 23:56

Voi chiar credeti cele ce scrieti?

antalmihai
antalmihai  •  03 Februarie 2013, 17:58

Un jucator bunicel si atit , UMFLAT de presa ! FIS !

Vezi toate comentariile (78)
Comentează