FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO TBILISI - STEAUA 0-2

Chiricheş la Tottenham, vine Celeban! » Steaua stabileşte un nou record la vînzarea unui jucător din Liga 1!

Articol de - Publicat miercuri, 31 iulie 2013 00:00 / Actualizat marti, 30 iulie 2013 22:48

Vlad pleacă azi la clubul de pe locul 5 din Premier League, unde-l va avea antrenor pe Andre Villas Boas. Steaua ia 8 milioane de euro, din care va folosi o mică parte ca să-l ia pe polonezul Vasluiului


Chiricheş chiar pleacă! Destinaţia e Tottenham şi englezii nu au răbdare să-l lase pînă la capătul preliminariilor. Steaua a cedat condiţia iniţială, de a-şi ţine stoperul pînă după play-off, şi-i permite să plece la Londra de astăzi!

Roş-albaştrii conveniseră cu Tottenham să-l trimită pe Chiricheş în Marea Britanie azi, în cazul unei victorii la Tbilisi. "Dacă nu cîştigăm, îl păstrăm şi pentru retur", li s-a transmis englezilor, care au fost de acord.

Are loc la Tottenham
Londonezii sînt ultimii care au intrat pe pista acestui transfer. Formaţia lui Villas Boas stă, practic, doar în doi stoperi de meserie, Dawson şi Caulker, portughezul improvizînd cu belgianul Vertonghen în centrul defensivei, deşi el e fundaş stînga. Pe lîngă Tottenham, a mai existat interes din partea celor de la AS Roma, AC Milan, Atletico Madrid, dar şi de la Rubin Kazan şi Anji Mahacikala.

500.000 de euro pentru 25%
Conform unei clauze din contractul de transfer de la Pandurii la Steaua, clubul gorjean deţine 25 la sută dintr-o viitoare vînzare "afară". Totuşi, cei din Ghencea au inserat o altă clauză: pînă la 31 decembrie 2013 pot răscumpăra procentele pentru 500.000 de euro.

Tocmai din acest motiv şi ştiind că îl va vinde, Steaua va plăti către Pandurii, pînă la jumătate lunii august, o jumătate de milion de euro, după care va putea reţine toată suma pe care o va încasa pe Chiricheş. Acum un an şi jumătate, cînd l-a adus, jucătorul a costat 800.000 de euro.


Dragomir confirmă: "Va fi vîndut"
Un personaj extrem de bine informat din fotbalul românesc, Dumitru Dragomir, a spus ieri în mod răspicat: "Chiricheş va pleca în această vară. Eu aşa ştiu şi, credeţi-mă, ştiu bine! Va fi o pierdere imensă pentru Steaua. Celeban? Să fim serioşi, e un jucător bun, dar nu se poate ridica la valoarea lui Vlad".

Cota i-a crescut de 60 de ori în 4 ani
Luna Echipă Cotă*
octombrie 2009 Curtea de Argeş 115.000
februarie 2010 Curtea de Argeş 320.000
iulie 2010 Pandurii Tg. Jiu 550.000
decembrie 2011 Pandurii Tg. Jiu 1.300.000
aprilie 2012 Steaua 2.400.000
august 2012 Steaua 2.900.000
decembrie 2012 Steaua 5.000.000
iulie 2013 Steaua 6.100.000
* sumele sînt exprimate în euro

Ce e Steaua fără Chiricheş?
În primele 4 meciuri oficiale ale sezonului, excluzînd disputa de ieri de la Tbilisi, s-a dovedit decisiv aportul sau absenţa lui Chiricheş din primul "11". A fost integralist în jocurile de debut, Supercupa României, turul cu Vardar, plus aseară, la Tbilisi, partide în care trupa lui Reghe n-a încasat gol, iar adversarul nici nu prea a ajuns la poarta lui Tătăruşanu. În schimb, la partidele cu Ceahlăul şi returul de la Skopje, Chiricheş n-a fost nici un minut pe gazon, iar Steaua nu numai că a încasat gol de fiecare dată, însă adversarul şi-a creat şi alte situaţii de gol.

Partida Statutul lui Chiricheş Scor
Steaua - Petrolul a jucat 90 de minute 3-0
Steaua - Vardar a jucat 90 de minute 3-0
Steaua - Ceahlăul n-a jucat 2-1
Vardar - Steaua n-a jucat 1-2
Tbilisi - Steaua a jucat 90 de minute 0-2


7,00 e media notelor GSP ale lui Chiricheş pentru prestaţiile din acest sezon

6,00 e media notelor GSP ale lui Gardoş, înlocuitorul lui Chiricheş, pentru ce a jucat în actualul sezon

Bogaţi, dar în spatele "Big Four"
Tottenham e unul dintre cele mai bogate cluburi din Anglia. A investit permanent în ultimii ani şi a luptat cu supercvartetul Manchester United - Manchester City - Chelsea - Arsenal. În sezonul trecut a terminat pe poziţia a 5-a, după cele patru "uriaşe", şi va evolua în Europa League. Vedetele sînt galezul Bale, togolezul Adebayor, internaţionalii englezi Parker şi Lennon, portarul Franţei, Lloris.

Celeban e înlocuitorul
Steaua ştie de cîteva zile că îl va pierde pe Chiricheş, iar cuplul Reghe - MM a început deja să caute fotbalistul care va fi adus pentru a acoperi golul lăsat de plecarea actualului număr 21. Primul pe listă e polonezul Piotr Celeban, 28 de ani, de la FC Vaslui, aşa cum Gazeta Sporturilor a anunţat în exclusivitate acum cîteva zile. Fotbalistul e pe placul antrenorului, dar şi al managerului Stelei, iar şi Adrian Porumboiu e dispus să-l cedeze în Ghencea. Celeban, pe care Vasluiul l-a luat gratis de la Slask, e un apărător cu o importantă contribuţie ofensivă, fapt care-l apropie de stilul lui Chiricheş. Achiziţionarea polonezului va fi rezolvată în zilele următoare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (259)
tac77stelist
tac77stelist  •  31 Iulie 2013, 17:33
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

daca Chiriches nu are valoare atunci lasa ca are dinamo sau rapid jucatori de valoare....voi sunteti mai experti decat expertii cluburilor mari care cauta jucatori de valoare....va face-ti de ras in fiecare zi ...DAR VAD CA VA PLACE...CONTINUATI ASA, CINEVA TREBUIE SA SI RADA PE AICI....

alexandru_p
alexandru_p  •  31 Iulie 2013, 13:32

PROSTII! vertonghen e fundas central, dawson e fundas central si e capitan, si mai sunt fundasi centrali younes kaboul si steven caulker. personal, cred ca chiriches e privit momentan drept rezerva lui vertonghen, care POATE juca si pe stanga, DAR NU ESTE FUNDAS STANGA. sa speram pt binele lui si al echipei nationale ca nu va fi rezerva!

radianu
radianu  •  31 Iulie 2013, 13:28

Vanzarea jucatorilor inainte de a obtine o performanta mare este o prostie fara margini! Lacomia lui jiji va face sa piarda si el si echipa!

Vezi toate comentariile (259)
Comentează