FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CRAIOVA, AZI, 19:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cifrele ţin cu Dinamo » "Cîinii" muşcă "leii"

Adrian Cristea, Cristea, Dinamo
Adrian Cristea, Cristea, Dinamo

Articol de - Publicat duminica, 21 februarie 2010 00:00

Oltenii speră să scape de coşmarul roş-alb: n-au mai bătut de 16 ani în Ştefan cel Mare ■ La o miuţă de ieri, secundul Ionel Ganea a intrat foarte dur la Andrei Cristea şi l-a accidentat, dar atacantul dinamovist va fi recuperat pînă diseară ■ Gazonul va fi uscat azi cu ajutorul unui elicopter

Dinamo are istoria de partea ei în duelurile cu Craiova: i-a administrat cel mai usturător eşec, 8-0, şi are de două ori mai multe victorii în faţa oltenilor

Cristi Borcea l-a ironizat toată săptămîna pe Adrian Mititelu şi i-a transmis că echipa sa va fi învinsă cu 3-0: "Vreau să fie 1-0 de la vestiare, 2-0 cînd ne văd tricourile şi 3-0 la pauză!". Declaraţiile acide ale "cîinilor" sînt acoperite de cifrele partidelor directe.

Azi, urmează cel de-al 90-lea meci din istorie dintre Dinamo şi Universitatea Craiova, iar "cîinii" au de două ori mai multe victorii. Adică oltenii au înregistrat 23 de succese, iar bucureştenii 47, 19 terminîndu-se la egalitate. Interesant este că în cele 44 de meciuri jucate în Capitală, Craiova a învins doar de 3 ori, iar gazdele de 32 de ori! 9 partide s-au terminat indecis. "Altă soluţie în afara victoriei nu avem, trebuie să îmbunătăţim palmaresul, vreau să văd un Dinamo devastator în partida de duminică!", a zis Cristi Borcea.

"Nu contează ce a fost în trecut, important este ca acum să învingem pentru că această victorie ne poate ajuta să începem cursa în lupta la titlu"
Ousmane N'Doye, mijlocaş Dinamo

"E frumos cînd vezi cifrele, dar ar fi senzaţional dacă stadionul va fi plin, iar noi le vom putea oferi suporterilor o victorie care să aducă din nou galeria aproape de echipă"
Cornel Ţălnar

RECORDURILE DERBY-ULUI:
0-8 este cea mai severă înfrîngere suferită de olteni în istoria clubului, chiar în faţa lui Dinamo, în iunie 1966.

16 ani au trecut de la ultima victorie a Ştiinţei în Ştefan cel Mare: octombrie 1994, 0-1, gol Jerry Gane.

15 partide a cîştigat Dinamo pe terenul Craiovei. Universitatea a învins de 20 de ori, iar 9 meciuri s-au terminat indecis.

2 victorii a reuşit Universitatea Craiova în faţa "cîinilor" în ultimele 22 de întîlniri, ambele pe teren propriu: 3-1 în mai 2003 şi 2-0 în aprilie 2009.

2 jucători care au trecut pe la Ştiinţa are Dinamo acum în lot: Cosmin Moţi şi Claudiu Niculescu

"Borcea e mic copil pe lîngă Penescu!"
Ieri, s-a derulat un nou episod al disputei dintre Cristi Borcea şi Adrian Mititelu. "Ai distrus spiritul Craiovei, care se bătea în trecut la campionat. Acum se zbate la retrogradare. Unde sînt legendele, Adriane, unde sînt Balaci, Cîrţu, Cămătaru?", a urlat Borcea. "Eşti un nenorocit, ai făcut numai blaturi. Tu ai distrus Craiova. Penescu e mic copil pe lîngă tine! Dacă el a stat nouă luni la închisoare, tu cît ar trebui să stai?", a replicat Mititelu. "Plînge mama că ai distrus Craiova, Adriane!", s-a amuzat oficialul dinamovist. (Ioana Mihalcea)

Elicopter pentru gazon
Dinamoviştii au îndepărtat la începutul săptămînii zăpada de pe arena din Ştefan cel Mare cu ajutorul deţinuţilor, dar gazonul mustea ieri de apă. Şefii au hotărît să închirieze un elicopter, care a încercat să usuce suprafaţa de joc. Roş-albii susţin că vor apela înaintea partidei la aceeaşi metodă, în cazul în care iarba va fi în continuare îmbibată de apă.

Oltenii testează un italian
Alessandro Ferri, un fundaş italian de 1,90 metri, a sosit ieri în Bucureşti şi s-a alăturat lotului Universităţii. Jucătorul de 22 de ani a evoluat ultima oară la Pisa, Serie D, şi este liber de contract. Ferri va fi testat săptămîna viitoare de Mark Wotte, după care se va decide dacă va semna cu Ştiinţa. Ferri a fost propus şi Stelei, însă conducerea roş-albaştrilor s-a opus. (Răzvan Rotaru)

NOUTĂŢI DIN ŞTEFAN CEL MARE:
- Suporterii olteni au primit 300 de bilete, deşi aceştia au solicitat iniţial 650 de tichete.
- Ieri, se mai vînduseră 2.500 de tichete, plus 1.500 de abonamente. Roş-albii se aşteaptă ca azi fanii să ia cu asalt casele de bilete.
- Vasile Turcu face apel la fani: "Îmi doresc din tot sufletul să fim mai uniţi ca niciodată la toate nivelurile, iar echipa să fie purtată de public spre o victorie cu U Craiova!".
- Ţălnar e tentat să înceapă cu Adrian Cristea ca mijlocaş stînga, deşi se gîndea să-l titularizeze pe Marius Alexe, avînd în vedere terenul mocirlos.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
crs_fcd
crs_fcd  •  21 Februarie 2010, 21:44

Mititelule, in tur cand a vazut de 2 ori offside arbitrul si nu a fost nici macar pe aproape, plus Cl. N. oprit in pozitie de 1 vs cu cu portarul TOTAL PE DEGEABA, a fost bine, nu, ala NU A FOST FURT PE FATA??? La Moti a cam fost penalty, si trebuia sa se dea, o fi compensat cu ceva alta faza. Daca e din cauza lui borcea sa fie bagat la puscarie! Oricum Talnar ne ingroapa, si ce bine jucam cu Bonetti!!! PS: BRAVO OLTCHIM!

 •  21 Februarie 2010, 18:21

dinamo sau 2stoopid dogs, waiting to play Ch League sience......Cei mai prosti conducatori, cei mai retardati suporteri, cea mai urata si trucata istorie,cel mai urat si mic stadion(mai multe benere publicitare decat scaune, si stad tot cu 300 spectatori la meci)etc. Anti buCUResti!

 •  21 Februarie 2010, 17:34
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Din Toronto Canada: le urez alb-albastrilor bafta in meciul de azi. "U" Craiova forever!! Stiinta niciodata nu te voi uita, mereu alaturi de voi!!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează