FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - DINAMO, AZI, 16:30, ANTENA 1 ŞI GSP.RO

"Cîinii" l-au anunţat pe Ando să răspundă sau îl vor numi antrenor pe Bergodi

Cristiano Bergodi, Bergodi, Steaua
Cristiano Bergodi, Bergodi, Steaua

Articol de - Publicat sambata, 22 mai 2010 00:00

Dinamoviştii îl presează pe Andone şi i-au transmis că, dacă nu dă un răspuns rapid, îl vor numi pe Bergodi "principal".

Prin sosirea lui Cristiano Bergodi la Bucureşti, conducătorii dinamovişti au împuşcat doi iepuri dintr-o lovitură. Surse din apropierea clubului susţin că a existat o tactică a şefilor: "S-a vorbit cu Bergodi despre o strategie, dar nu s-a antamat nimic concret. Prin venirea lui aici au pus, practic, presiune pe Andone. De fapt, i-au şi transmis: «Dai un răspuns într-o săptămînă, două maxim, altfel îl punem pe italian!»". Ieri, Andone a confirmat pentru prima dată că poartă tratative cu şefii "cîinilor": "Am ofertă de la Dinamo, m-au sunat să mă întrebe dacă vreau să vin, dar le-am zis că în acest moment sînt antrenorul Rapidului şi vom vorbi la finalul campionatului!".

Doleanţele lui Bergodi
În discuţiile purtate cu roş-albii, Cristiano Bergodi a precizat ce şi-ar dori pentru a forma o echipă competitivă, care să se bată la titlu încă din primul sezon:

- Să revină Bogdan Lobonţ, pe care îl consideră un adevărat lider în vestiar, în jurul căruia se poate construi echipa. AS Roma are opţiune de a-l cumpăra pe Lobby pentru 1,5 milioane de euro, iar "cîinii" aşteaptă decizia italienilor.
- Andrei Cristea, pe care l-a avut elev la Poli Iaşi şi cu care are o relaţie foarte bună, să nu fie vîndut. Golgeterul Ligii I are oferte din Italia, Germania şi Ucraina, iar Dinamo l-a cotat la 2 milioane de euro, plus TVA.
- Toţi jucătorii împrumutaţi să fie aduşi înapoi pentru a fi testaţi în turneele de pregătire, plus să-i fie întocmită o listă cu fotbaliştii de perspectivă de la echipa secundă.

"Şi Rapid, şi Dinamo mă vor pentru că Bucureştiul vrea neapărat ca titlul să se întoarcă aici. Eu am răpit titlul cu CFR, l-am dus în provincie, iar acum e greu de adus înapoi în Capitală"
Ioan Andone, antrenor Rapid

"Dinamo poate fi o provocare pentru mine, însă am discutat doar aspecte generale, nimic concret. Mai vedem ce se va întîmpla săptămîna viitoare"
Cristiano Bergodi

Rezerva rezervei
Roş-albii mai au o variantă în cazul în care ambele variante, Andone şi Bergodi, pică. Ionuţ Badea, antrenorul lui Internaţional Curtea de Argeş, este pe lista "cîinilor" şi este susţinut şi de fraţii Ioan şi Victor Becali. Badea a şi declarat în urmă cu cîteva zile că n-ar antrena Steaua, întrucît este dinamovist, un atuu important în faţa şefilor, dar mai ales a fanilor.

"Frică? Am pielea tare"
Deşi are aproape o întreagă echipă indisponibilă, Cornel Ţălnar a declarat că nu se sperie de întîlnirea de azi: "Toţi murim mai devreme sau mai tîrziu, dar sper să nu fie momentul nostru acum. O să încercăm să jucăm un fotbal frumos, eficient. De ce să-mi fie frică? Am pielea tare, viaţa la Dinamo m-a învăţat că te poţi aştepta la orice".

"Încă nu sîntem în vacanţă"
Marius Lăcătuş vrea să bată Dinamo şi să termine pe podium: "Trebuie să încheiem pe locul 3, care ne dă posibilitatea de a participa în play-off-ul Europa League. Există o inconstanţă în joc, dar vreau s-o depăşim cu Dinamo. Nu sîntem în vacanţă! Nu menajez pe nimeni pentru Cupă, aşa cum îşi permite Clujul, care şi-a îndeplinit obiectivul. Noi ne luptăm să terminăm cît mai sus". (Cristi Lapa)

Vor să vadă finala lui Chivu
Dinamoviştii sînt supăraţi din cauza faptului că nu vor putea viziona finala Champions League de diseară, dintre Bayern şi Inter. Ei au părăsit ieri Capitala, ajungînd cu avionul pînă la Iaşi, iar azi se vor deplasa la Vaslui, pentru meci. După care, cu autocarul propriu, vor face drumul înapoi la Bucureşti. "Faceţi ceva să oprim la un restaurant să vedem finala Ligii, măcar atît dacă nici anul ăsta n-am ajuns acolo!" a fost ultimatumul dat de fotbalişti oficialilor.

- N'Doye, Diabate, Kone şi Molinero nici nu au făcut deplasarea ieri în Moldova, din cauza problemelor medicale. Nu s-a riscat absolut deloc cu cei patru, mai ales că nici ei nu ardeau de nerăbdare să joace.
- Ţălnar a luat la Vaslui 4 juniori, iar unii dintre ei ar putea evolua azi: fundaşul central Marius Ioniţă, fundaşul stînga Cosmin Renţea, închizătorul Viorel Ştefan şi mijlocaşul ofensiv Raphael Stănescu.
- Giani Kiriţă, ex-căpitan Dinamo: "Fiecare mai mergem prin cluburi sau la distracţie, dar la echipă s-a ajuns prea departe. Sînt jucători de 20 de ani care nu-i respectă pe veterani".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
 •  23 Mai 2010, 22:34

Bergodi.

 •  22 Mai 2010, 11:14

demisia borcea!

 •  22 Mai 2010, 11:13

borcea criminale!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează