FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cine are un stadion şi pentru Steaua?

Steaua are interzis pe Naţional Arena
Steaua are interzis pe Naţional Arena

Articol de - Publicat joi, 28 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 28 iulie 2011 03:31

Primăria ezită să încheie un contract, Mircea Sandu nu vrea pe nimeni pe National Arena pînă pe 6 septembrie, în vreme ce pe Ghencea gazonul e inutilizabil.

Forfaitul declarat de Argentina pentru amicalul cu România din 10 august o loveşte în plin pe Steaua. Roş-albaştrii deja stabiliseră în mod clar că partida de pe teren propriu din play-off-ul Europa League, pe 18 sau pe 25 august, să se joace pe noua arenă de 5 stele din Bucureşti. Mircea Sandu a anunţat însă că există o înţelegere între Primărie şi FRF ca nici o altă echipă în afara echipei naţionale a României să nu intre pe National Arena înaintea trupei lui Piţurcă pe 6 septembrie, la meciul oficial cu Franţa.

Steaua a intrat ieri în panică, mai ales după ce întîlnirea pe care o avea programată cu reprezentanţii Primăriei Bucureşti a fost anulată. "În momentul de faţă nu avem chiar nici o soluţie" e poziţia şefilor Stelei. În aceste zile, Valeriu Argăseală va avea o discuţie cu Mircea Sandu pentru a afla exact dacă National Arena e sau nu disponibilă.

Următoarea variantă de stadion e arena din Buzău. "Încă nu ştim dacă UEFA ne-ar permite să evoluăm acolo pentru că deşi s-a investit mult în acel stadion, tot nu cred că întruneşte toate cerinţele forului european", a spus ieri un alt şef al Stelei. Piatra-Neamţ e o altă soluţie, numai că din două motive nu e pe placul roş-albaştrilor. Distanţa foarte mare faţă de Bucureşti şi faptul că ar trebui să împartă arena cu FC Vaslui, care deja a antamat arena lui Gheorghe Ştefan pentru meciul considerat "acasă" din play-off-ul Europa League.

Gigi suprinde: "Să jucăm la Cluj"
În lipsă de soluţii, patronul Stelei a venit cu două propuneri surprinzătoare. "Mă gîndisem la Timişoara, însă Marian Iancu mi-a zis că lumea nu ne iubeşte deloc acolo, aşa că am renunţat. Apoi m-am gîndit la Cluj, l-am sunat pe Mureşan şi i-am zis să-l întrebe pe Paszkany dacă e de acord. Dacă pică şi Cluj, mergem la Piatra Neamţ", a spus Becali.

De la Trabzonspor la Shamrock Rovers
Steaua va fi cap de serie la tragerea la sorţi pentru meciurile din play-off-ul Europa League. Datorită acestui lucru va evita echipe grele gen Sevilla, Roma şi Tottenham, însă şi aşa ar putea peste nişte grupări cu care ar avea două meciuri grele, gen Mlada Boleslav, Trabzonspor, ŢSKA Sofia sau FC Sion. Printre cele care par accesibile se numără Shamrock Rovers şi Zeljeznicar Sarajevo.

Doar în Bucureşti 5 ani la rînd
În perioada 2006-2010, Steaua a evoluat în fiecare an în faza play-off-ului unei competiţii europene. De fiecare dată a disputat meciul considerat acasă pe un stadion din Bucureşti şi de fiecare dată a cîştigat şi s-a calificat. Ultima dată cînd Steaua a jucat un meci "acasă" într-o dublă decisivă pentru accesul în grupele europene s-a întîmplat în 2005. Atunci, avînd terenul suspendat, Steaua a avut returul cu Valerenga, din Cupa UEFA, la Constanţa, scorul fiind 3-1 pentru roş-albaştri.

150 de mii de euro a încasat Steaua doar din biletele pe care le-a vîndut la meciul cu Grasshopper, în play-off-ul din sezonul trecut

5 august e data tragerii la sorţi, atunci cînd Steaua îşi va afla viitorul adversar din play-off-ul Europa League

Ce a jucat Steaua în play-off în ultimii ani:
Anul Meciul Unde s-a jucat Nr. de spectatori
2006: Steaua - Standard Liege 2-1 "Lia Manoliu" 55.000
2007: Steaua - BATE Borisov 2-0 Ghencea 25.000
2008: Steaua - Galatasaray 1-0 Ghencea 27.000
2009: Steaua - St. Patrick's 3-0 Ghencea porţi închise
2010: Steaua - Grasshopper 1-0 Ghencea 20.000

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (30)
double07
double07  •  28 Iulie 2011, 15:06
Postat de guest_one pe 28 Iulie 2011, 06:51

Era mishto un stadion gonflabil ..:)

:))) si cine-l umfla?:))

filozoful
filozoful  •  28 Iulie 2011, 13:20
Postat de saxon pe 28 Iulie 2011, 08:15

Nu ziua si problemele pt Steaua...corect e: ziua si 50 de articole despre Steaua. Dai drumul la tv...Gigi si camionul de jucatori pe care-l cumpara el sa faca tiki-kaka. Peste tot Steaua. Nici macar stelistii nu mai cred in echipa asta. Asta nu e Steaua, e o turma de oi zapacite condusa de un cioban senil. Chiar nu va duce capul la mai mult stimati scriitori de articole sportive? La atata se reduce orizontul vostru? La Steaua? Chiar credeti ca lesinam sa aflam daca plateste Gigi datoria si ramane in Ghencea? Steaua e echipa de pe locul 5 dar scrieti despre egalul de la Medias de parca juca Real Madrid si nu Steaua. Nu v-ati saturat sa tot umflati echipa asta de epave gen Tanase si Banel?

BINE SCRIS,FELICITARI....

filozoful
filozoful  •  28 Iulie 2011, 13:15
Postat de imperator pe 28 Iulie 2011, 01:31

Steaua va juca pe National Arena , se va face o exceptie pentru ca este Steaua ,clubul cu cel mai mare renume in lume !

ESTE O "EXCEPTIE": E SINGURA ECHIPA CONDUSA DE UN CIOBAN CU 2 CLASE!!V-ATI INVATAT,CA PE TIMPUL COMUNISMULUI,SA PRIMITI TOTUL MOKA,....UITE CA NU SE MAI POATE,FARA SA BAGI MANA IN BUZUNAR....

Vezi toate comentariile (30)
Comentează