FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA E CU STEAUA ÎN AUSTRIA

Cine e A1? MM are la Steaua mai multă putere ca niciodată!

Mihai Stoica l-a ironizat des pe Cîrţu, dar a preluat de la el stilul de a urmări jucătorii stînd pe minge +5   FOTO
Mihai Stoica l-a ironizat des pe Cîrţu, dar a preluat de la el stilul de a urmări jucătorii stînd pe minge

Articol de - Publicat duminica, 19 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 18 iunie 2011 22:36

Managerul e coantrenor, alături de Levy. Urmăreşte atent pregătirea, discută cu jucătorii şi se sfătuieşte cu israelianul. E al treilea cantonament pe care-l prinde de cînd s-a întors în Ghencea, dar primul în care se implică atît de mult.


Gigi Becali a intuit corect, puterea lui Mihai Stoica a crescut cu adevărat o dată cu numirea lui Ronny Levy. Nu doar că israelianul e colaboratorul preferat pe care MM l-a avut în ultimii doi ani. Managerul şi-a schimbat radical comportamentul din iarna trecută pînă acum, ca să-l ajute pe israelian. Practic, în Austria ei conduc împreună pregătirea!

E noul Piţi
Stoica are acum rolul pe care l-a avut Victor Piţurcă astă-vară, acela de şef al staff-ului. Echipa e tot la Bad Gastein, unde se afla şi în iunie 2010. MM supervizează activitatea exact cum proceda actualul selecţioner. A demonstrat de la primele antrenamente pe care roş-albaştrii le-au făcut în Austria că e mult mai implicat decît a fost cu restul tehnicienilor cu care a lucrat din momentul în care s-a întors în Ghencea.

Vorbeşte cu toată lumea
A apărut pe teren alături de jucători, de Ronny Levy, de secundul Caramarin şi de preparatorul fizic Codorean. Ultimul a condus încălzirea, în care s-a mai implicat şi "principalul", după care israelianul a trecut direct la jocuri cu mingea, fără reprize intermediare de alergare. Exerciţii de posesie, cu execuţii dintr-o singură atingere, obositoare pentru fotbalişti. A ales să-i obosească plăcut, cu mingea.

Levy a împărţit lotul în două şi a lucrat cu jumătatea în care se regăseau majoritatea oamenilor importanţi. Pe ceilalţi i-a lăsat lui Caramarin. Managerul s-a postat între grupe şi a urmărit felul în care se pregăteau jucătorii, stînd pe o minge, aşa cum proceda des Sorin Cîrţu, iar între exerciţii discuta cu Ronny sau comunica şi cu fotbaliştii. Pe jucători îi luase în primire în momentul în care au ieşit din vestiar. A vorbit cu ei un pic, a glumit cu Bilaşco. Singurul moment în care Stoica s-a retras pe margine cu Narcis Răducan, cu Mache şi cu doctorul Paligora a fost acela în care echipa a făcut încălzirea.

Retras cu Lăcătuş
Implicarea lui MM în pregătirea echipei e nouă. Măcar din momentul în care el s-a întors la Steaua, adică din toamna trecută. A mai prins două stagii de pregătire, ambele cu Lăcătuş antrenor, dar atunci era distant faţă de antrenor. Relaţia cu Marius nici nu era strînsă cum e cea cu Levy. În Antalya, venea la majoritatea antrenamentelor, dar rămînea pe margine şi discuta cu alţi angajaţi ai clubului sau cu ziarişti, ori alerga în jurul terenului.

De ce nu se face antrenor :)
Marcel Puşcaş i-a propus recent lui Mihai Stoica să preia, la propriu, conducerea tehnică a echipei, adică să devină antrenor. MM povestise că şi tatăl lui l-a mai întrebat de ce nu-şi schimbă meseria. "Dar e prea tîrziu să mă reprofilez în antrenor", a spus el atunci. Iar cînd Petrescu a plecat de la Urziceni în Rusia, s-a discutat despre posibilitatea ca Stoica să-l urmeze acolo, într-un post de conducere. A explicat de ce se vede lucrînd doar în România, citîndu-l pe Jose Mourinho, care spusese: "Nu trebuie să fi fost cal ca să fii un bun jocheu". "N-am fost nici cal, nici jocheu, rămîn doar de uz intern" a fost replica lui MM.

Cu ochii pe Tatu
Mihai Stoica a făcut cîteva achiziţii în vara asta, jucători luaţi la sugestia lui: Gabi Matei, Dorinel Popa, Leandro Tatu. Dintre toţi, brazilianul e singurul pe care doar MM îl cunoaşte bine, pentru că l-a urmărit în Portugalia. Acum se uită cu mare atenţie la el în Austria, să vadă mai ales cum se integrează atacantul de 29 de ani pe care a pariat. La jocurile cu mingea din antrenamente, Stoica l-a urmărit mai ales pe Tatu. Care s-a descurcat OK şi a pasat dezinvolt. Nu pare rupt de echipă, deşi abia a venit la Steaua.

"MM tot timpul s-a lăudat cu performanţele lui, dar n-are nici una, de fapt! Antrenorii şi jucătorii le-au făcut, ce treabă a avut el?!"
Victor Piţurcă, selecţioner România

"Mihai Stoica are o putere mult mai mare la echipă acum, o dată cu venirea lui Ronny Levy"
Gigi Becali, patron Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
mieusa
mieusa  •  19 Iunie 2011, 14:52

Piti a vrut si avut putere la Steaua, dar n-are mintea si profesionalismul lui MM. Piti ramane un golanas, un triseur. Iar faptul ca un conducator de club nu are merite in succesul echipei ii arata din nou ignoranta. Din pacate in Romania inca meseriei de Conducator sau Manager de Club nu i se acorda importanta si respectul necesar. Becali a avut noroc si a realizat ca desi e inebunit dupa Steaua nu are cum s-o conduca singur. Ar fi interesanta o analiza a evolutiei acestei meserii de la revolutie (sau Valentin) incoace.

tristar
tristar  •  19 Iunie 2011, 11:23

Cat priveste plecarea din Ghencea a echipei, Gigi Becali sa se astepte la ce-i mai rau. Steaua nu va mai fi Steaua pe un alt stadion. Si va fi huiduit oriunde se va duce. Sa cada la pace cu MApN, daca poate, pentru ca locul Stelei este la ea acasa. S-ar putea sa aiba mari surprize si sa sacrifice acest an tocmai pentru caechipa va fi dezradacinata! Cat priveste pe Mitica Dragomir, javra asta nu vrea binele Stelei pentru ca e dinamovist neno_rocit. Prin declaratiile date, nu face altceva decat sa-l imbarlige pe Gigi. DACA STEUA PLEACA DIN GHENCEA, ADIO PERFORMANTE!

tristar
tristar  •  19 Iunie 2011, 11:17

Imi pare rau, MM, dar Bilasco, de care te-oi fi atasat sentimental (si te inteleg) trebuie sa plece de la Steaua. Nu are treaba cu mingea, nu simte ca un atacant de clasa, nu stie s-o faca pe langa fundasul de marcaj si sa atace permanent poarta, ce mai... Are meciuri in care nu face altceva decat sa dea cu capul aiurea in minge sau sa o intoarca la mijlocasi. Nu tu o combinatie cu ceilalti, o demarcare in adancime unde sa si-o faca pentru sut..Nimic frate! NU E DE STEAUA! Sorry! Si mai pierdem un an cu el in teren, cand acolo trebuia sa fie, de exemplu, fostul varf al Stelei de la greci (V. Iacob), in opinia mea, mult mai percutant!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează