FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA PENTRU TITLU

Cine ia campionatul? » Oţelul, două şanse din trei! Timişoara, una singură! Vaslui, ca şi eliminată!

Dorinel şi ai lui sînt la trei paşi de o performanţă istorică pentru clubul de la Dunăre, înfiinţat în 1964 Foto:Mediafax
Dorinel şi ai lui sînt la trei paşi de o performanţă istorică pentru clubul de la Dunăre, înfiinţat în 1964 Foto:Mediafax

Articol de , - Publicat sambata, 07 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 07 mai 2011 00:19

Titlul se va decide în ultimele 3 etape, însă rezultatele din ultima rundă au mai limpezit şansele celor trei candidate. Mare favorită a devenit trupa lui Dorinel, care e singura dintre cele de pe podium ce îşi poate permite şi un egal în ultimele 3 etape

Trei echipe, trei etape, un singur meci direct. Aceasta e axa pe care se va juca titlul în acest final de sezon. Liderul s-a schimbat iarăşi după rezultatele din runda a 31-a şi, ţinînd cont de programul celor 3 candidate, de punctajul pe care Oţelul, Timişoara şi Vaslui îl au acum, dar şi de ce se întîmplă în culise, apar cîteva variante-cheie în lupta pentru stabilirea campioanei.

1. Oţelul - Poli, decisiv
În condiţiile în care, în etapa ce începe azi, şi Oţelul, şi Timişoara întîlnesc două echipe deja retrogradate şi, foarte probabil, vor cîştiga, atunci disputa lor directă din penultima rundă, de la Galaţi, devine decisivă. Oţelul are două şanse din trei, pentru că la victorie ar tranşa definitiv lupta, în timp ce la egal, va continua să rămînă pe primul loc cu 90 de minute înainte de finiş.

2. Atenţie la prietenia Selymes-Munteanu!
E posibil ca în ultima etapă să se ajungă ca meciurile celor 3 să fie de "totul sau nimic". Oţelul merge la Astra, acolo unde antrenor e Tibor Selymes, cel care a fost coleg de cameră şi cel mai bun prieten al lui Dorinel Munteanu.

3. Va "juca" Dinamo la Timişoara?
Tot în runda ultimă, Poli va juca pe teren propriu cu Dinamo. În ultimii ani, pe ruta Timişoara-Ştefan cel Mare au avut loc mai multe transferuri controversate, dar şi anumite meciuri care au ridicat mari semne de întrebare. În plus, formaţia lui Andone va evolua pe Bega cu doar 3 zile înaintea finalei Cupei, unde e ca şi calificată după 2-0 în tur, la Bistriţa.

4. Vaslui, misiune imposibilă
În ceea ce o priveşte pe FC Vaslui, şansele de a mai lua titlul sînt minime. Deşi are doar 3 puncte în spatele Oţelului, dar "directe" mai bune, trupa lui Porumboiu e ca şi scoasă din calcule. Motivul? Are nevoie de trei condiţii. Prima: să cîştige tot pînă la final. A doua: Oţelul să nu cîştige cu Timişoara. A treia: Oţelul să se încurce şi la Brăneşti sau la Astra, iar dacă Timişoara cîştigă la Galaţi, Poli să nu ia 3 puncte cu Dinamo în ultima etapă! Practic, imposibil!

"Ne avantajează egalul de la Vaslui-Timişoara, dar titlul nu e jucat. Mai avem 3 finale, iar dacă sîntem inteligenţi şi serioşi, atunci nu ne poate ajunge nimeni"
Marius Stan, preşedinte Oţelul

"Nu se mai poate întoarce soarta acestui final de sezon. Cred că Oţelul a cîştigat campionatul. Avem şansa a treia la titlu deoarece sîntem pe locul 3"
Viorel Hizo, antrenor Vaslui

"Ne-am asigurat locul 3 cu egalul de la Vaslui, dar la titlu avem şanse mici deoarece la Galaţi, peste două etape, vom fi măcelăriţi de către arbitri"
Marian Iancu, patron Poli Timişoara

Galaţiul e deja campion: al arbitrilor
În lupta pentru titlu s-au implicat în mod direct şi arbitrii. Oţelul nu numai că e cea mai avantajată dintre cele 3 de pe podium, dar e formaţia care a beneficiat cel mai mult de pe urma erorilor arbitrilor dintre toate cele 18 echipe din Liga 1. Numai în jocurile din 2011, Oţelul a beneficiat de 11 greşeli, împotriva trupei de la Dunăre făcîndu-se o singură gafă. Marea perdantă la acest capitol e FC Vaslui, care nu a avut nici măcar o eroare pro în acest an!


Clasament greşeli de arbitraj în retur

Echipa Erori pro Erori contra
1. Oţelul 11  1
2. Timişoara 10  6
3. Vaslui 0  6

Clasament greşeli de arbitraj în total

Echipa Erori pro Erori contra
1. Oţelul 15  5
2. Timişoara 15  13
3. Vaslui 6  9

Poli, protejata Ligii?
Dacă în privinţa arbitrajelor Oţelul e marea cîştigătoare a returului, Timişoara stă foarte bine din punctul de vedere al susţinerii de care beneficiază din partea LPF. Două sînt motivele care susţin acest lucru.

1. Dragomir "apelează" acum la TAS
Imediat după finalul partidei Oţelul - U Craiova 2-1, cînd gălăţenii au revenit pe primul loc, şeful LPF s-a referit la meciul Pandurii - Oţelul, din prima etapă din 2011, decis la "masa verde". "Cred că acel joc se va rejuca. Ştiu că cei de la TAS nu dorec ca echipa care ia titlul să fie stabilită altfel decît pe teren", a declarat Dragomir, cel care în toată primăvara spusese că nu se pune problema ca TAS să ia altă decizie decît cea pe care o dăduse LPF.

2. Dragomir se plimbă după Timişoara ca supervizor
La FC Vaslui - Timişoara 1-1, deşi nu fusese delegat, Mitică a ajuns în tribune în postura de supervizor. La fel se va întîmpla şi la Galaţi, la Oţelul - Timişoara, deşi regulamentul interzice aceleiaşi persoane să fie trimisă ca oficial la aceeaşi echipă în decurs de mai puţin de 3 etape.

Timişoara, avantajată de "directe"
La finalul campionatului, dacă două dintre cele 3 sau chiar toate 3 vor fi la egalitate de puncte, departajarea se va face în funcţie de rezultatele din confruntările directe. Aici, Timişoara stă bine. A luat 4 puncte cu FC Vaslui şi a bătut-o, pe Bega, pe Oţelul, scor 2-0.

Timişoara - FC Vaslui 2-1 şi 1-1
FC Vaslui - Oţelul 4-0 şi 0-0
Timişoara - Oţelul 2-0 şi ?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (35)
kitty_uivar
kitty_uivar  •  09 Mai 2011, 14:35
Postat de cosmin_tuluc pe 07 Mai 2011, 07:20

Oricine!!! Doar timisoara nu!!! E o rusine cu elefantul ei in frunte.

da-ti foc distru.sule!!! tu pui semnu de egalitate intre iancu si timisoara?? de ce sa nu merite supoterii timisoarei un titlu mult asteptat??? galatiu o sa ia titlu si o sa faca exact cum a facut urziceniu..o sa vedeti..!!!

ray51
ray51  •  09 Mai 2011, 11:48

Bla-bla-bla. Mult zgomot pentru nimic. O echipa competitiva pentru CL s-ar putea face din cele 3 laolalta. Oricare din cele 3 (asa cum arata) ne vor face sa 'plangem' in grupe.

sorynelo
sorynelo  •  07 Mai 2011, 23:00

cine a zis ca pandurii_ otelul se va juca ? mitica? vasluiul nu bate la astra

Vezi toate comentariile (35)
Comentează