FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - DINAMO, AZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DIGI1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cine se urcă în trenul spre podium? » Cinci motive să bată Rapid şi cinci motive să bată Dinamo în derby-ul etapei

Cătălin Munteanu a debutat în Liga 1 într-un meci împotriva Rapidului: 16.03.1997, Steaua - Rapid 3-1, el jucînd atunci la Steaua
Cătălin Munteanu a debutat în Liga 1 într-un meci împotriva Rapidului: 16.03.1997, Steaua - Rapid 3-1, el jucînd atunci la Steaua

Articol de - Publicat duminica, 03 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 martie 2013 00:52

Gazeta a analizat atuurile celor două echipe pentru derby-ul din această seară.

5 motive pro-Dinamo
- Marian Rada are 4 meciuri contra "cîinilor" şi tot atîtea înfrîngeri, trei în campionat şi una în Cupa României. Rapidul condus de el a luat 11 goluri în întîlnirile directe şi a marcat doar de patru ori
- Opt meciuri consecutive fără înfrîngere în faţa Rapidului au "cîinii", trei victorii şi cinci remize. Ultima victorie a giuleştenilor datează din august 2008 (2-1)
- Ultimul succes pe terenul Rapidului este cu Cornel Ţălnar antrenor, aprilie 2008 (2-1), prin "dubla" lui Florin Bratu. Este, de fapt, unicul duel dintre Ţălnar şi Rada, tranşat în favoarea dinamovistului
- Dinamo nu are nici o problemă de lot, deşi are cinci jucători la limita suspendării: Dănciulescu, Alexe, Rus, Curtean şi Cosmin Matei. La Rapid, cel mai important om, Daniel Pancu, este incert, cu şanse reduse de a juca
- Marius Alexe, titular diseară, a marcat de cinci ori împotriva Rapidului, fiind golgeterul "cîinilor" în confruntările cu giuleştenii. El a adus şi victoria din tur, printr-o "dublă" (2-1)!

5 motive pro-Rapid
- Dinamo este din septembrie fără victorie în deplasare, avînd o înfrîngere cu Steaua şi patru remize, cu Gaz Metan, Ceahlăul, Viitorul şi Iaşi. Ultima victorie a "cîinilor" în deplasare datează din septembrie, cu U Cluj (2-1)
- Cornel Ţălnar a bifat 9 meciuri împotriva Rapidului, 4 eşecuri, trei victorii şi două remize, plus o Supercupă pierdută în 2009, în faţa giuleştenilor. În Giuleşti are o victorie, o remiză şi două eşecuri
- Ovidiu Herea (5 goluri) şi Nicolae Grigore (4), principalii marcatori ai Rapidului, vor fi pe teren diseară
- Deşi au avut o iarnă dezastruoasă în care au pierdut aproape 20 de jucători, rapidiştii se bazează în continuare pe un nucleu de jucători experimentaţi, diseară fiind anunţaţi printre titulari doar Alexandru Coman, Nicolae Vasile şi Andrei Ciolacu din noua generaţie
- Forma fantastică a portughezului Pecanha, care a fost desemnat portarul primei etape a returului, conform cifrelor InStat. Intervenţiile sale au securizat victoria giuleştenilor la Iaşi (1-0)

561595-cifre-rapid-dinamo.jpg

561594-rapid-dinamo.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE DERBY:

Au mai rămas doar 300 de bilete
Suporterii rapidişti au luat cu asalt casele de bilete pentru a prinde un loc la derby-ul cu Dinamo, partidă ce poate fi decisivă pentru un loc în cupele europene. În această seară se anunţă o atmosferă incendiară pe Giuleşti, avînd în vedere că mai sînt doar 300 de tichete din cele 9.500 puse la vînzare. Roş-albii au şi ei rezervate 355 de bilete, urmînd ca fanii "cîinilor" să ia loc într-un sector rezervat la tribuna I.

Stimulentul lui Danciu-gol
Ionel Dănciulescu, 36 de ani, este în faţa unui nou derby cu giuleştenii, urmînd să bifeze meciul cu numărul 499 în prima divizie. Fotbalistul care are 211 goluri în Liga 1 spune că şi-ar dori mult victoria: "Ar însemna enorm pentru noi, care sîntem într-o luptă contracronometru spre a mai ajunge în Europa. Vreau să mai joc măcar o dată în grupele unei competiţii europene, este un stimulent extraordinar". Atacantul a marcat de 4 ori în confruntările cu giuleştenii.

N-au văzut El Clasico
Deşi majoritatea "cîinilor" sînt fani Real Madrid şi şi-ar fi dorit să vadă El Clasico la televizor, aseară, elevii lui Ţălnar au avut programat antrenament exact de la ora la care a început confruntarea "galacticilor" cu Barcelona. "Probabil, Papa Ţălnar s-a gîndit că Mourinho va băga din start multe rezerve, de aceea a ales să pregătim derby-ul cu Rapid, nu să ne uităm la meci. Pînă la urmă, mai importantă e partida noastră", au comentat jucătorii.

Risc maxim la meci
Peste 300 de jandarmi vor asigura ordinea publică la stadionul din Grant. Accesul spectatorilor se va face cu două ore înainte de startul partidei, începînd cu ora 18:30. Nu s-au vîndut toate biletele pînă aseară, de aceea casele de tichete din zona stadionului vor rămîne deschise pînă la ora 18:00. Roş-albii au 355 de bilete.

Inbox
- Nica s-a refăcut total după răceala de la jumătatea săptămînii, dar va fi păstrat ca fundaş dreapta. Ca fundaş stînga ar putea apărea Rus, care a mai evoluat în Ştefan cel Mare ca fundaş şi mijlocaş dreapta, dar şi ca închizător.
- În afara lui Tudose, în urmă cu pregătirea, Ţălnar n-are probleme de lot, însă nu i-a păstrat în lot pe Burnea, Crăciun, Ioniţă, Homei, Stănescu şi Roman, cu toate că aceştia au participat la toate antrenamentele săptămînii.
- Florin Bratu, fost jucător al ambelor grupări: "Cred că va fi un meci deschis, întrucît fiecare echipă, deşi este departe de podium, vrea să arate că n-a murit şi poate reînvia. Dinamo pare favorită, avînd fotbalişti mai experimentaţi".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (44)
asc21
asc21  •  03 Martie 2013, 14:02

Prima data am vrut sa spun sa bate Dinamo, dar m-am gandit la atmosfera pe care o fac suporterii Rapidului... cred ca se va termina egal.

gerula666
gerula666  •  03 Martie 2013, 13:48

Moam, diseara se intalnesc...ori se zmardoiesc intre ele la spart seminte, doua super fortze ale campionatului si nunami! Etalon pe plan judeatean si comunal, aceste minunate doua echipe ale Glinei vor oferi un spectacol, cu public, unde fanii celor doua echipe, 150 de cupluri masculine intr-o parte si pe de cealalta parte ori pe dos, cateva mii de corturi si carute, iar impreuna cele doua grupari vor umple un stadion de maxim 4999 locuri cu tot cu parcari si pentru corturi si carute) in concluzie nu pot sa cred decat ca, vom avea un SPECTACOL indedit! ... P.S: nu inteleg de ce FRF, LPF, alupigusF, MUEFA si FiUFA nu se autosesizeaza, acest derby trebuie neaparat expus si pe plan MONDIAL!

alex.nazarie
alex.nazarie  •  03 Martie 2013, 12:58
Postat de dansulnorilor pe 03 Martie 2013, 12:05

E adevarat, conteaza foarte mult publicul in Giulesti. Numai ca ai gresit ceva. Nu e nicio diferenta de valoare intre cele 2 echipe. In prima etapa din retur ambele au fost praf. :)

Meciul lui DInamo nu cred ca l-ai vazut, deci jocul pe care l-a avut din prima repriza.. mi-a adus aminte de acel Dinamo care batea Bayer Lerverkusen sau detinatoarea cupei din acel an.. TSKA Sofia., am ramas uimit de diferenta de joc fata de turul campionatului.... acum am vazut si eu un-doi`uri ... fundasii laterali au sustinut atacul... mie unu mi-a placut foarte mult prima repriza, in a doua s-au plafonat, de ce? Sunt mai multe motive, printre care.... 2 jucatori care nu pot sa joace un meci intreg.. ( danciulescu si munteanu ) .. si probabil sunt si altele :)

Vezi toate comentariile (44)
Comentează