FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ciobotariu revitalizează Dinamo » "Cîinii" vechi şi noi

Dinamo arată cu totul altfel pe teren
Dinamo arată cu totul altfel pe teren

Articol de - Publicat luni, 11 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 10 iulie 2011 21:18

Liviu Ciobotariu a făcut ca jocul lui Dinamo să miroasă a proaspăt chiar dacă nu s-au efectuat transferuri.


Ca în nici un sezon, Dinamo a avut cea mai slabă campanie de achiziţii. De fapt, n-a existat, dacă nu punem la socoteală împrumutul lui George Tobă (22 de ani), de la U Cluj, plus cîteva reveniri, dintre care se remarcă Niculae şi Pulhac. Lucrînd cu materialul clientului, Liviu Ciobotariu s-a pus pe croit haine de gală. A adus o ţesătură de pase mult mai eficientă şi un presing enervant pentru adversar. Mai e încă de muncit în defensivă şi la finalizare, dar se vede că echipa e într-un real progres.

PORTARI
"Pufi" aduce cu Lobby
Bălgrădean e stăpînul mănuşilor şi cu siguranţă va fi titular. Goalkeeper-ul de 23 de ani nu e mut, ci îşi aşază colegii din vorbe, cum făcea Lobonţ pe vremuri. George Curcă e omul pe care se poate baza oricînd, iar Naumovski are calităţi, dar şi un mare dezavantaj: într-un an de zile abia a învăţat cîteva cuvinte în română!

APĂRAREA
Tot Moţi - Grigore
Cu 5 goluri primite în 6 partide, defensiva începe să se închege. Aceasta după cel mai slab sezon din istoria grupării făcut de apărarea-şvaiţer a roş-albilor. Pe centru Moţi şi Grigore fac şi acum legea, dar par mult mai sudaţi, iar benzile sînt asigurate de Scarlatache şi Pulhac, dacă ultimul nu va pleca iar. Rus, Crişan, Diabate, Muşat şi Crăciun au potenţial şi pot deveni soluţii în primul 11.

MIJLOCUL
Depind total de Torje şi de Alexe
Torje şi Alexe sînt motoarele echipei, iar dacă se vor transfera, Dinamo poate intra în picaj! Bakaj, Tobă, Păun şi Chiacu sînt posibilii înlocuitori. Tinerii Cazacu şi Raphael Stănescu l-au impresionat plăcut pe Ciobotariu şi vor avea şi ei şanse la prima echipă. Zona centrală e cea mai aglomerată, Kone, Cătălin Munteanu, Pătraşcu şi Mărgăritescu fiind de valori apropiate, iar bătaia la titularizare e complicată.

ATACUL
Atenţie la Ţucudean!
Surpriza turneului a fost George Ţucudean. Atacantul de 20 de ani a marcat de două ori, cu Basel şi cu EAU, şi se bate de la egal la egal pentru titularizare cu golgeterii Dănciulescu şi Marius Niculae. Liviu Ganea a ajuns la maturitate şi e timpul să devină şi el decisiv în faţa porţii.


Minusuri cînd nu sînt "greii"
Dinamo are probleme cînd pe teren nu se regăsesc jucătorii de bază. Cu Basel, Maccabi şi EAU au fost în formulă completă şi au jucat bine, dar cînd titularii s-au odihnit, jocul a devenit uneori haotic. Cum s-a întîmplat cu Anif, liga a treia din Austria, cînd roş-albii au suferit la capitolul omogenitate, chiar dacă au controlat fără probleme jocul.

Ciobi şi aerul proaspăt
Liviu Ciobotariu i-a impresionat şi pe jucători, şi pe şefi. Fotbaliştii s-au pus scut pentru tînărul tehnician şi-l laudă mereu în presă. Şi oficialii au cuvinte frumoase despre fostul internaţional. "A adus un aer proaspăt la formaţie, are calitate şi aptitudinile necesare pentru a reuşi un reviriment al lui Dinamo", au declarat acţionarii.

Cum va arăta Dinamo:
Bălgrădean - Scarlatache, Dr. Grigore, Moţi, Pulhac - Torje, D. Kone, C. Munteanu, Alexe (Bakaj) - Dănciulescu, M. Niculae (Ţucudean)

Amicalele "cîinilor" în Austria:
Dinamo - FK Trepka (Kosovo) 4-0 (3-0)
Au marcat: Grigore (11, 36), Dănciulescu (30), Bakaj (50)
Dinamo - FC Ingolstad (Germania, II) 0-1
Dinamo - FC Basel (Elveţia, I) 2-1
Au marcat: Dănciulescu (5), Ţucudean (89) / Frei (67)
Dinamo - Maccabi Haifa (Israel, I) 2-1
Au marcat: R. Crişan (75), L. Ganea (77) / Davişvili (14)
Dinamo - Emiratele Arabe Unite 1-1
A marcat: Ţucudean (69)
Dinamo - SK Anif (Austria III) 2-1
Au marcat pentru Dinamo: R. Stănescu (58), Chiacu (78)
Dinamo - FC Kossen (Austria, amatori) 17-0 (9-0)
Au marcat: L. Ganea (9, 26), Moti (20), Torje (23, 27, 40), Danciulescu (31), Alexe (32), C. Munteanu (38), Bakaj (48, 59), M. Niculae (51, 60), D. Kone (55), Tucudean (62, 80), Patrascu (88)

100.000 de euro în plus pentru Alexe
Marius Alexe, 21 de ani, este acontat de Cesena, iar Dinamo urmează să se aleagă cu 700.000 de euro din împrumutul pe un sezon, cu 100.000 de euro în plus faţă de acum trei săptămîni, cînd au demarat negocierile. Banii vor fi plătiţi în două tranşe, iar clubul din Serie A va avea prima opţiune de cumpărare definitivă la vară, pentru 4 milioane de euro. Alexe se va prezenta pînă la finele săptămînii la antrenamentele "căluţilor de mare", aşa cum sînt porecliţi italienii.

Cesena îl vrea şi pe Torje
Se poate naşte Cesena romena! Lîngă Adrian Mutu la italieni este aşteptat şi Alexe, iar antrenorul Marco Giampaolo a declarat că l-ar vrea la echipa sa şi pe un alt dinamovist, mijlocaşul dreapta Gabriel Torje: "Este un alt fotbalist pe care l-am urmărit, îmi place, să vedem ce vom face în continuare privitor la acest caz". Bănăţeanul e vizat şi de Lokomotiv Moscova, Wolfsburg, Lille şi Lyon, însă şefii nu au de gînd să-l cedeze sub preţul de 4 milioane de euro.

Giunta propus
Dinamoviştilor le-a fost propus un alt antrenor italian, Salvatore Giunta, fost jucător la AC Milan şi Brescia, absolvent al Şcolii de la Coverciano. Giunta a fost şi elevul lui Mircea Lucescu la echipa "rîndunelelor". Ar fi de acord să lucreze cu Liviu Ciobotariu, însă, deşi tehnicianul de 44 de ani nu este deloc scump, mulţumindu-se cu 80.000 de euro pe an, roş-albii nu mai par dispuşi să lărgească staff-ul actual.

"N-are rost să ne lăudăm"
Dănciulescu a declarat la finele stagiului din Austria: "Sîntem într-o fază bună a pregătirii, iar atmosfera este excelentă. Noi încercăm să fim mai buni decît anul trecut, cînd n-am avut multe bucurii. N-are rost să ne lăudăm acum, istoria campionatului se va scrie pe teren, vom vedea atunci cine e cel mai bun".

Speriaţi de caniculă
Roş-albii s-au întors azi-noapte din cantonamentul austriac, vor avea liber pînă miercuri, după care vor reîncepe antrenamentele la Săftica. Membrii staff-ului tehnic al "cîinilor" sînt îngrijoraţi de faptul că temperaturile din Capitală sînt extrem de ridicate, iar canicula va deveni principalul duşman pentru echipă. Se ia în calcul ca antrenamentele să se desfăşoare dis-de-dimineaţă în zilele viitoare.

Prezicerile lui Dragomir
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat la DigiSport: "Dinamo n-a vîndut nici un jucător, a mai promovat alţi 2-3 băieţi tineri, talentaţi. Echipa a arătat că poate să alerge acum, să vedeţi ce figură frumoasă va face! Vă spun eu, Dinamo se va bate la titlu, chiar dacă nu este văzută printre favorite".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
aldo_m
aldo_m  •  12 Iulie 2011, 23:05

cum poate cineva gandi ca moti -grigore e un cuplu sudat ,ACEST CUPLU A FOST SI ESTE CEL MAI SLAB DIN ISTORIA LUI DINAMO ,pai moti la doua meciuri jucate faulat in careu iar grigore alterneaza momente de siguranta cu nesiguranta E INSTABIL nu ne putem baza pe el GAFEAZA CAND NU CREZI ,am PIERDUT DOUA CAMPIONATE CU MOTI SI GRIGORE ,la finala cupei langa surdu TREBUIAU SA FIE ORI moti ori grigore CHIAR ASA UNDE ERA CUPLUL ASTA SUDAT LA FINALA CUPEI ,cand sarcaul barboianu a vrut sa intervina ,moti si grigore doi ratati

florin301
florin301  •  11 Iulie 2011, 13:15

ORICE AR ZICE EI, TOT SLABI MI SE PAR SI FARA PERSPECTIVA. NU CRED CA VOM FACE CEVA IN CAMPINATUL CARE VINE. DOAR DACA VA STA CORNEL DINU MAI MULT CU GURA PER EI SI SE IMPLICA SI EL MAI MULT. ALTFEL, LOCUL 6 A FOST SUPER BUN.

badseed
badseed  •  11 Iulie 2011, 12:36

După anul pierdut cu Ando poate se va vedea ce puteam face şi anul trecut dacă aveam antrenor. Baftă Ciobi!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează