FOTBAL  »  Superliga  »  AMICAL / DACIA CHIŞINĂU - STEAUA, AZI, 17:00, SPORT.RO ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cîrţu a aflat ce trebuie să facă pentru a antrena în Ghencea şi în sezonul următor » Obiectivul e Cupa!

Articol de , - Publicat sambata, 26 martie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 martie 2011 22:36

Dacă va cîştiga a doua competiţie internă, Cîrţu va continua pe banca roş-albaştrilor şi în 2011-2012

Sorin Cîrţu are contract cu Steaua încă fix două luni, n-a semnat prelungirea, însă s-a stabilit ce obiectiv trebuie să îndeplinească pentru a continua pe banca trupei din Ghencea încă un an. Cîştigarea Cupei României i-ar asigura lui Sorinaccio o prelungire a actualei înţelegeri, chiar dacă în campionat va termina în afara podiumului. Cîrţu deja a discutat cu staff-ul său, dar şi cu apropiaţii lui şi le-a spus acest lucru: "Dacă voi lua Cupa, rămîn sigur".

În acest moment, Steaua e în semifinalele Cupei, unde se va întîlni într-o dublă manşă cu FC Braşov. De ce un triumf în a doua competiţie internă i-ar asigura lui Cîrţu continuitatea?

1: Pentru că, deşi Cupa nu duce spre Champions League, ţinta principală a lui Gigi Becali, asigură prezenţa în Europa League şi nu oriunde, ci direct în play-off. Steaua n-ar fi nevoită să joace două sau chiar trei tururi preliminare, cum s-a întîmplat în 2009, cînd a intrat în joc încă de la jumătate lunii iulie, ci va evolua direct la finalul lui august şi va fi şi cap de serie, deci va avea şanse mari să ajungă din nou în grupele C2. În 2010-2011, deşi n-a depăşit faza grupelor, Steaua a încasat de pe urma participării în Europa League peste 4 milioane de euro.

2: Cîştigarea Cupei ar salva un alt sezon ratat. Ar însemna aducerea unui trofeu în palmares, lucru ce nu s-a mai întîmplat de foarte multă vreme, iar suporterii au solicitat mereu ca Steaua să trateze serios Cupa şi să o cîştige cu orice preţ. Fanii chiar şi-au susţinut ideea printr-un banner afişat (foto) la meciul cu Sportul, din optimile de finală: "Ne dorim acest trofeu".


Semifinalele Cupei României

20 aprilie
Steaua - FC Braşov
Gloria Bistriţa - Dinamo

11 mai
FC Braşov - Steaua
Dinamo - Gloria Bistriţa

Finala Cupei României
- se va disputa la Braşov, pe 25 mai

"N-am vorbit nimic cu Gigi despre o prelungire de contract, dar dacă mi se va face o propunere să semnez pe încă un an, atunci voi accepta imediat. E clar că rămînerea mea la Steaua depinde e cîştigarea unui trofeu"
Sorin Cîrţu, antrenor Steaua

1 punct din 6 posibile a cîştigat Steaua în cele două meciuri cu FC Braşov din actualul campionat: 1-1 în tur, sub Tîmpa, şi 0-3, în retur, pe Ghencea

11 ani au trecut de cînd Steaua a cîştigat ultima dată Cupa, în iunie 1999, cînd a învins la penalty-uri pe Rapid

5 ani au trecut de cînd Steaua a luat ultimul trofeu, titlul şi Supercupa în vara lui 2006

17 meciuri la CFR, tot 17 şi la Steaua :)
Sorin Cîrţu a rezistat ca antrenor la CFR 17 partide, părăsind gruparea ardeleană după meciul de la Basel. Şi la Steaua, dacă va juca finala Cupei, va avea în palmares tot 17 partide pînă la finalul sezonului, două bifîndu-le deja, 1-0 cu Brăneşti şi 1-1 cu FC Vaslui.

MM în 2006: "Cupa e pentru loseri"
Actualul manager al Stelei a caracterizat în precedentul mandat competiţia numită Cupa României: "E doar pentru loseri", a spus Stoica în 2006, an în care trofeul a fost cîştigat de Rapid. "Ziceam aşa doar ca să-i ironizez pe giuleşteni, care au pierdut titlul în faţa noastră, însă acum Cupa e un trofeu pe care ni-l dorim".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
dragos27
dragos27  •  26 Martie 2011, 11:45

o sa luam cupa ;) pentru cine a editat poza, umbra aia nu e deloc realistica

rapidwin
rapidwin  •  26 Martie 2011, 09:40

O sa castigati ceva mic cu capul rosu !!!

mad_musu
mad_musu  •  26 Martie 2011, 07:49

io i-as prelungi contractul lui cartu chiar daca nu castiga cupa e unul dintre putinii care pot redresa steaua mai bine l-ar da afara pe meme k si asa nu prea mai are ce face pe acolo

Vezi toate comentariile (4)
Comentează