FOTBAL  »  Superliga  »  

Cîrţu: "Vreau o echipă cameleon: să se apere bine, dar să şi atace"

Articol de - Publicat marti, 23 septembrie 2008 00:00

Prezentat oficial ca antrenorul Pandurilor, Sorin Cîrţu a explicat motivele pentru care a semnat cu gruparea din Tîrgu-Jiu un contract pe doi ani şi opt luni.

- Domnule Cîrţu, cum v-a convins preşedintele Marin Condescu să acceptaţi funcţia de antrenor?

- Sînt în Oltenia, o zonă care trebuie să-mi priască pentru că şi eu sînt tot oltean. Am venit la Pandurii cu plăcere mai ales că au mai fost unele tentative de a lucra aici, dar nefructificate. Primul gînd e să-mi duc la bun sfîrşit contractul cu finalizare pozitivă. Cunosc echipa, lotul de jucători, am încredere că vom face treabă bună pentru că valoarea acestor băieţi este bună.

- Echipa este într-o situaţie destul de proastă...

- Într-adevăr am venit într-o situaţie cam neplăcută, actuala poziţie în clasament este una care nu convine. Principalul scop este redresarea echipei în cel mai scurt timp şi ocuparea unor poziţii în care să nu avem emoţii. Am venit aici pentru că nu era bine, altfel fiţi siguri că nu mai eram aici azi. Ştiu că ne înhămăm la o muncă dificilă, dar am lîngă mine oameni cu experienţă cărora le ştiu calităţile. Mircea Irimescu va fi secund, iar Fane Cioacă preparator fizic. Va mai fi secund şi Florin Bejinaru, iar în cel mai scurt timp sper că vom rezolva şi problema antrenorului de portarii. Avem nume mari cu care tratăm, însă nu s-a ajuns la nici o înţelegere din anumite motive. Apoi, am încredere în jucători că vor reuşi evadarea din subsol, de pe aceste locuri care ne dau fiori.

- Care este primul pas pentru redresarea echipei?

- Eu am preluat obiectivul vechi. Plecăm cu nişte puncte lipsă, cu un handicap, dar ne-am asumat nişte riscuri pe care orice antrenor şi le ia la un moment dat. Am 21 de ani de antrenorat şi nu mă sperie munca pe care o voi face aici. Acum toţi sîntem în evaluare, eu la conducere, iar jucătorii la mine. Pentru mine este o surpriză că echipa nu are o zestre de puncte pentru că dispune de un lot bine echilibrat numeric şi valoric, dar acum nu pot să dau verdicte. Să treacă cele nouă etape din acest campionat şi apoi vor putea vorbi de valoarea echipei.

- Sînteţi cunoscut ca un antrenor dur...

- Eu sînt exigent, nu dur. Ţin la principiile mele pe care le stabilesc de la început cu echipa. Vreau respect de la jucători atît în teren, cît şi în afara lui. Pentru noi acum trebuie să înceapă campionatul. şi asta le voi spune jucătorilor, noi începem sezonul duminică la Buzău. Vreau o altă abordare a meciurilor şi pentru asta voi avea discuţii individuale cu fiecare jucător în parte. Vreau o echipă de tip cameleon care să se apere bine dar să şi atace. Vreau o echipă care să-şi schimbe tactica din mers să nu fie nevoie de pauză pentru a putea schimba ceva în joc. De aceea am nevoie de jucători mobili care să poată juca pe mai multe posturi. Noi antrenorii trăim periculos, pe oriunde am fost erau probleme şi am reuşit să redresăm situaţia.  Antrenorii sînt cei sacrificaţi de fiecare dată, noi antrenorii ne exprimăm prin jucători. Dacă am avea fotbalişti ar fi perfect, dar mai avem şi jucători de fotbal.

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează