FOTBAL  »  Superliga  »  FURTUNĂ ÎN ARBITRAJ

Claudiu Maior guvernează FCM Tg. Mureş ca un adevărat finanţator, deşi în acte are funcţia numărul 2

Articol de GSP - Publicat joi, 29 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2011 23:33

Mama lui Maior a fost numită cenzor la clubul mureşean, finanţat din fonduri publice, iar unchiul său ia decizii în Consiliul de Administraţie


Un leu nu se mişcă din conturile Primăriei fără ştirea lui Claudiu Maior. Toată lumea îl ştie drept mîna dreaptă a primarului, cine să-i pună piedici? Cum edilul pleacă des la Viena, iar fotbalul e la capitolul diverse pentru primarul Florea, Maior conduce cu o mînă de fier echipa de fotbal.

Numele său apare în scandalul Avram, ca o legătură făcută de procurori şi suma remisă fostului preşedinte CCA de Sorin Ţerbea, dar "vicele" urbei nu are nici o emoţie. "Nu am văzut numele meu în dosar. Aş fi informat şi eu, şi cineva din rîndul organelor m-ar fi anunţat. Dacă voi fi chemat, voi da declaraţii", susţine Maior.

E prietenul lui Ţerbea, nu neagă relaţia cu omul de afaceri, ajuns în arest. "Ce vrei acum? Să nu mă mai afişez la meciuri cu oamenii de afaceri din oraş? De fapt, o să le zic: «Voi daţi bani la echipă şi staţi 5 rînduri mai departe de mine!». Aşa ar trebui să fac, ca să nu mai vorbească lumea" e ironia marcată la adresa legăturilor din "oficială".

Orice cuvînt rostit pe marginea cazului "Elicopterul" ajunge pe masa sa de birou. Imaginea unui centru media, plin de comunicate şi printuri de pe diferite site-uri. "N-are ce să-i facă? Ştii de ce? Pentru că ăla e un zgîrcit, de-aia! Nu cred în ruptul capului că şi-a rupt el de la masă să dea mită. Şi auzi ceva? Cum, mă, să-i dea 19.000 de euro? Păi, întreb şi eu ca alţii. De ce nu i-a dat 20.000? Să fim serioşi!", combate el. Cum e descris Maior de rivali? "E genul care vorbeşte pe şleau la telefon, de orice afacere sau orice combinaţie. Nu m-aş mira să apară şi el în stenograme", explică ei, sub protecţia anonimatului. E lesne de înţeles, într-un oraş în care semnătura viceprimarului e mai des întîlnită pe actele oficiale decît parafa edilului dintr-un mandat întreg.


Stadionul construit pe terenul său!
Actualul stadion "Transil" s-a construit într-un timp-record pe terenul concesionat de firma lui Maior. Dintr-o veche tribună, s-a ajuns la o capacitate de 7.000 de locuri, minimul pentru a fi omologat în Liga 1. Totul cu ajutorul firmelor de construcţii locale, lucrări girate de Maior şi achitate de municipalitate. În vară, porţile şi nocturna Urziceniului au ajuns la Tg. Mureş. Preţul afacerii? 300.000 de euro, dar instalarea a mai costat în jur de 600.000 de euro.

Clubul, afacere de familie
Consiliul de Administraţie al clubului e compus din 11 membri, 6 consilieri locali, unu judeţean şi încă 4 persoane fizice desemnate. Preşedinte e Bela Tatar, om de încredere, care a girat asocierea dintre firma lui Maior, Siletina SRL, şi SC Transport Local SA, societatea de transport din oraş. Mama viceprimarului a fost desemnată cenzor, iar unchiul său, Ovidiu Berghian, face parte şi el dintre membri. Berghian a condus Siletina după retragerea lui Maior şi numirea sa în funcţie publică, societate care deţine în prezent monopolul pe transportul local.

Şi-a îmbogăţit studiile în ultimii 3 ani
Biografia oficială a lui Claudiu Maior (38 de ani) s-a îmbogăţit de cînd a fost numit viceprimar cu 2 masterate, unul la Ploieşti, altul la Bucureşti. Maior a absolvit Liceul "Unirea" din Tîrgu-Mureş în 1990, însă a fost admis la facultate zece ani mai tîrziu, în 2000, la profilul inginerie economică din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. Viceprimarul şi-a dat licenţa cu o întîrziere de doi ani, în 2007. În primul an din mandat, a început un masterat în managementul public la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, pe care l-a absolvit anul trecut, iar în prezent s-a înscris la Universitatea Hyperion Bucureşti, unde urmează cursurile pentru audit economico-financiar şi consiliere.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
zelea
zelea  •  23 Octombrie 2011, 00:01

Si nu stie lumea multe!!!

popescu150
popescu150  •  04 Octombrie 2011, 14:35

Mafie ca lumea: Maior bosul,face ce vrea deoarece primarul Florea e ocupat cu alte afaceri.Protejat de Finante ,Garda,Vama,Inspectia Muncii,etc.Familia Iclanzan- Finante,Garda=prieteni de pahar,Baziotis de la Garda sluga umila.Prieten cu Terbea,ei fac o echipa ce nu are concurenta in manipularea banilor publici.Daca au fost bani in actiunea Elicopterul au fost de la Maior nu de la Terbea,dar Maior e prea subtil iar Terbea prea prost si arogant.Afacerile Siletina-Transport Local SA,girate de organele de control sunt un exemplu de reusita a unui grup infractional mafiot.

kevinprince
kevinprince  •  04 Octombrie 2011, 14:02

Asta si-a cumparat diploma de BAC..cum sa absolveasca incultul asta la unirea..el era taximetrist inainte si fura casetofoane din masini

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close