FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CLUJ

Claudiu Niculescu e maestrul liberelor, marcînd de 8 ori în acest sezon de la punct fix

Claudiu Niculescu
Claudiu Niculescu

Articol de GSP - Publicat marti, 03 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 03 mai 2011 12:28

Antrenorul său, Ionuţ Badea, spune că execuţiile lui Clau-gol sînt exersate în pregătiri. Cu Astra, Niculescu a marcat la vinclu, direct din corner.


Claudiu Niculescu (34 de ani) face senzaţie în alb-negru. Golul său de la Ploieşti a fost cireaşa de pe tort într-un sezon în care a demonstrat că rămîne cel mai bun executant de "libere" din Liga 1. A tras cu sete, de la colţ, mingea a lovit bara, la vinclu, intrînd în plasă. Miron, portarul Astrei, n-a avut replică!

"Rămîne după antrenament"
Tehnicianul Ionuţ Badea a exlicat ieri că Niculescu îşi cultivă talentul. "Are o biomecanică specială, indicată de felul în care se aşază pentru şut şi de execuţii. E un mare talent, dar şi acest talent, dacă nu e lucrat, şlefuit, se poate pierde. Niculescu rămîne după antrenamente şi exersează loviturile libere", a spus ieri antrenorul lui Niculescu, Ionuţ Badea.

Jucătorul, pe de altă parte, refuză laudele. "Am fost ajutat şi de vînt. Nu am mai reuşit astfel de execuţii în partide oficiale. Doar de două ori, în meciuri de pregătire", a declarat Niculescu, care, la Ploieşti, a punctat pentru a 8-a oară din "liberă" în acest sezon, din totalul de 13 goluri marcate.

Director la club sau antrenor
Niculescu şi-a prelungit contractul cu "U" pentru încă un sezon, însă a anunţat ferm că, în vara viitoare, va renunţa la cariera de jucător. "Mi-ar plăcea ca la retragere să las echipa calificată în cupele europene", a dezvăluit Niculescu, care va rămîne la Cluj, unde i se pregăteşte un post în conducerea "şepcilor roşii". Totuşi, Claudiu are şi opţiunea de a deveni antrenor, fiind cursant, în continuare, la Şcoala federală.

Cîmpeanu, primul "tunar"
În 1980, Septimiu Cîmpeanu a devenit golgeterul campionatului, cu 24 de reuşite, dintre care 19 din "libere"! Deşi "U" a mai avut marcatori de elită, Mihai Adam a ieşit în evidenţă, cîştigînd de trei ori titlul de golgeter al României, de două ori pentru "U", o dată pentru CFR, Cîmpeanu a rămas în istoria clubului pentru precizia cu care transforma loviturile libere din zona careului. A marcat 117 goluri, din care 96 pentru "U" şi 21 pentru Steaua. Cîmpeanu trăieşte în prezent în Germania, la Dusseldorf.

"Niculescu are o biomecanică a lovirii mingii, pe care şi-o menţine şi acum prin antrenament"
Ionuţ Badea, antrenor "U" Cluj


151 de goluri a marcat Claudiu Niculescu în Liga 1
13 reuşite are Niculescu în acest campionat, în 25 de partide jucate

Decar veritabil
Clujenii au cîştigat la Ploieşti prin golul lui Păcurar, aflat la a doua reuşită în alb-negru. "Era şi cazul să marchez", a spus mijlocaşul, care, chinuit de o accidentare, a prins 10 minute în 7 partide, înainte de Ploieşti. Cu Astra a jucat 45 de minute şi a marcat dintr-un şut fără preluare, de la 18 metri, aşezat perfect în stînga lui Miron. Pasa a fost dată cu capul de Delgado.

Street fight la antrenament
Atmosfera la antrenamentul de ieri al "şepcilor roşii" a fost extrem de degajată, ca urmare a victoriei de la Ploieşti, 2-1 cu Astra. Portarul Marius Popa a mimat o repriză de lupte cu fundaşul Bogdan Buhuş. Popa l-a provocat pe "adversar" imediat după ce acesta a ajuns pe teren, printr-un strigăt prelung: "Buuuhuuuuşşş". Fundaşul a răspuns, punîndu-l la pămînt, însă o schemă de judo l-a readus în avantaj pe Popa.


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
uclujunicaiubire
uclujunicaiubire  •  04 Mai 2011, 15:59

Felicitari lui Clau pentru ce face la "U" Cluj.

superdecor
superdecor  •  04 Mai 2011, 15:43

in orice caz rar asa jucator ca si el:P

Vezi toate comentariile (2)
Comentează