FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Clinica Steaua! 9 jucători operaţi la genunchi de la începutul sezonului, 6 încă mai sînt în lot :S

Articol de - Publicat marti, 24 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2012 23:00

Roş-albaştrii au avut nouă oameni operaţi la genunchi, de cînd a început sezonul, şi şase dintre ei încă se mai află în lot


Steaua atrage jucători şi ca să-i trateze. De cînd a început campionatul, în lotul ei s-au aflat nouă fotbalişti care au suferit operaţii la genunchi din pricina diverselor leziuni. Cele mai grave, la ligamente, le-au trăit Florin Costea, Dănănae, Gabi Matei şi Tibi Bălan.

Pacientul Eme e şomer
Toţi patru se regăsesc în echipa cu care Ilie Stan vrea să cîştige titlul şi să o elimine pe Twente din Europa League. Fiecare dintre ei a stat cam opt luni pe margine, cu tot cu recuperare, înainte să-şi reia antrenamentele. Emeghara a trecut prin necazuri mai grave, cu operaţii la ambii genunchi, dar nigerianul nu se mai găseşte acum în lotul roş-albaştrilor şi îşi caută un club nou. În Ghencea, pînă şi juniorii şi-au rupt genunchii! Bogdan Mustaţă, un fundaş dreapta care s-a aflat în lotul primei echipe în acest sezon, a lipsit mai bine de jumătate de an, tot cu ligamentele afectate.

Pentru Popa, Steaua e spital
În afara celor patru "chinuiţi", Rusescu şi Bourceanu au suferit şi ei intervenţii chirurgicale la genunchi, dar numai la menisc, deci o accidentare mai uşoară, care a necesitat o pauză în jur de două luni. Dorinel Popa a fost cazul cel mai straniu, de departe. Mijlocaşul a fost adus de la Victoria Brăneşti doar ca să fie operat. S-a accidentat la menisc şi a fost vîndut la U Cluj imediat după ce a terminat tratamentul. A prins doar 5 minute pe teren în Liga 1 în tricoul Stelei!

Jucătorii cu genunchii “rupţi” care au rămas în lotul Stelei şi perioadele de indisponibilitate de după accidentări
Fotbalistul - Unde juca în momentul operaţiei - Cît a stat pe margine
Florin Costea - U Craiova - Opt luni
Dănănae - U Craiova - Nouă luni
G. Matei - Steaua - Cinci luni
T. Bălan - Sportul - Opt luni
Rusescu - Urziceni - O lună
Bourceanu - Timişoara - Trei luni

14 dintre jucătorii Stelei erau accidentaţi în momentul în care Ilie Stan a preluat echipa, în septembrie 2011

Şi rupturi horror
Steaua atrage în general fotbalişti accidentaţi sau în stare să se accidenteze uşor, nu doar predispuşi la leziuni ale meniscului şi ale ligamentelor. Valentin Iliev a avut una dintre cele mai grave rupturi musculare văzute în fotbal. A avut nevoie de operaţie, în 2010, şi de o pauză de şase luni.

Unul singur mai are de tras
Gabi Matei e unicul din lista "rupţilor" care încă nu e capabil să joace. El se antrenează, dar i-ar mai trebui minimum două luni înainte să poată juca. Stă deja de cinci luni. El a explicat recent ce se întîmplă cu un fotbalist operat la ligamentele meniscului: "Muşchiul mi s-a atrofiat din cauza lipsei de antrenament, acum trebuie să recuperez forţă, masă musculară".

"Probabil că aş fi jucat la un nivel mai înalt dacă nu aş fi avut toate accidentările. Cea mai gravă a fost la ligamente, am stat opt luni"
Tiberiu Bălan, mijlocaş Steaua

Ilie are regulament antiaccidentări
Stan crede că viaţa agitată din afara terenului a provocat o parte dintre accidentările steliştilor. El a produs un regulament intern valabil în retur, după care fotbaliştii care fac excese ajung să plătească mii de euro pentru fiecare abatere. Sînt pedepsite fumatul, consumul de alcool, nopţile petrecute în oraş cu puţin timp înaintea meciurilor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
stan_1
stan_1  •  24 Ianuarie 2012, 11:50
Postat de bombon pe 24 Ianuarie 2012, 10:12

Da' la cap nu se opereaza nimeni?

Tu.

bombon
bombon  •  24 Ianuarie 2012, 10:12

Da' la cap nu se opereaza nimeni?

biancorossi
biancorossi  •  24 Ianuarie 2012, 03:03

aceste accidentari in lant reprezinta in mod evident una dintre explicatiile majore ale inconstantei la meciurile din campionatul L1 pentru steaua, cata vreme, din cauza lor, a fost imposibila cristalizarea unui prim 11 omogen. normal, asta a fost rau doar pentru steaua..... ...)))))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează