FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - POLI IAŞI 2-1

Clonaţi-l pe Kapetanos! » Încă un meci chinuit, încă o victorie norocoasă

Ovidiu Petre, Petre, Steaua
Ovidiu Petre, Petre, Steaua

Articol de - Publicat marti, 13 aprilie 2010 00:00

### Steaua a fost condusă de ieşeni timp de 50 de minute, după golul fabulos al lui Păun

### Roş-albaştrii, cu un joc cenuşiu spre negru, au fost salvaţi de eternul Kapetanos

Trupa din Ghencea rămîne la 3 puncte de CFR şi duce mai departe suspansul în lupta la titlu Vezi rezumatul partidei Steaua - Poli Iaşi 2-1! (video)

Vîntul adia uşor în Ghencea printre consoanele şi vocalele hitului "Pleacă din Ghencea, pleacă şi lasă-ne!". Undeva prin careu, Tătăruşanu fluiera voios acordurile, ca un copil. La un moment dat, o minge plecată de la 30 de metri distanţă de el l-a survolat şi a intrat în plasă. Portarului i s-a părut că vede un punct alb care se tot măreşte, dar i-a dat în continuare cu melodia. S-a oprit după cîteva clipe, cînd l-a observat pe ieşeanul Păun cu mîinile în aer, bucurîndu-se ca un apucat. "Să vezi că e 1-0 pentru ăştia", a spus ca pentru sine, punînd punct fragmentului din minutul 5 al partidei.

Ecartul faţă de lider se dublase, dar Steaua avea un chef de joc "nebun". Nici gînd să fie distribuită într-un rol principal într-un film care să se numească "Ogarii". Suporterii s-au prins repede că e rost de huiduieli la vederea "bubuielilor" care întrupau atacurile favoriţilor.

Cine altul?
Repriza a doua era motiv de optimism printre gazde, pentru că mai rău decît a fost primul act nu se putea. Semne de trezire: prima ocazie roş-albastră a aterizat în minutul 53. Au conceput-o stoperii: reluare cu capul a lui Jelev în blocaj, urmată de şutul pe lîngă al lui Parpas. Un minut mai tîrziu, a sosit şi Surdu la serviciu. Şi-a preluat slujba de atacant şi l-a executat fin pe Brăneţ pentru 1-1 (55). 

Finalul n-a conţinut nici el nimic în comun cu spectacolul. Ieşenii în cazemată, făcîndu-şi de lucru cu haoticele angajări steliste spre vîrfuri. Steaua a jucat la loz în plic şi a mai găsit un dram de noroc prin buzunare. Tătăruşanu a scos în faţa lui Miclea (80), iar apoi salvatorul Kapetanos a cotizat din nou, desăvîrşind răsturnarea de scor (82).

Nu a fost ofsaid
În minutul 73, Pantelis Kapetanos şi Romeo Surdu au scăpat singuri cu portarul Cristi Brăneţ, iar grecul a înscris. Golul nu a fost validat, deoarece asistentul Claudiu Florea a ridicat fanionul pentru ofsaid. Reluările TV au arătat că în momentul pasei lui Emeghara, cei doi stelişti se aflau mult în spatele fundaşilor de la Poli Iaşi (foto).

Tătăruşanu huiduit de fani
Greşeala lui Ciprian Tătăruşanu din minutul 4, cînd a luat gol de la peste 30 de metri, a fost taxată de suporterii din tribune. Goalkeepereul a fost huiduit la fiecare atingere a balonului, iar fanii au strigat numele lui Robinson Zapata. Columbianul a fost scos din poartă după gafa din meciul cu Dinamo (2-0), din etapa a 22-a.

Golaski cu stema pe piept
Afectat de tragedia din Polonia, Pawel Golanski a fost lăsat pe bancă de antrenorul Mihai Stoichiţă. Fundaşul a purtat un tricou cu steagul Poloniei pe piept şi doliu (foto). Ceilalţi jucători au avut la încălzire tricouri cu mesaje de solidaritate: "Sîntem alături de poporul polonez". Golanski a mers duminică seară la biserică ca să se roage pentru conaţionalii săi dispăruţi în accidentul aviatic din Rusia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa preşedintele Lech Kaczynski şi soţia acestuia, Maria, alături de alte 94 de persoane.

Stoichiţă a văzut meciul de la înălţime
Antrenorul Mihai Stoichiţă şi-a ispăşit aseară ultima etapa de suspendare, după eliminarea din partida cu FC Braşov. Tehnicianul a urmărit întîlnirea alături de preşedintele Valeriu Argăseală de pe o pasarelă metalică situată deasupra fotoliilor. Stoichiţă, care a ţinut legătura cu secundul Mihai Teja prin telefon, va reveni pe banca roş-albaştrilor la derby-ul cu Rapid, programat duminică, la ora 20:00.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (40)
 •  14 Aprilie 2010, 18:04

ce articol halucinant. cea mai mare porcarie care am citit-o in ultima vreme.cum poti sa invoci norocul, domnule pamfletar. ai vazut cumva alt meci??? eu stiu ca e vorba de noroc atunci cand ii pica mingea la marica in cap(vezi bayern-stuttgart) sau cand marcheaza van nistelrooy din 2 metri...in fine, oricum sincer in fata lui iasi,pandurii si alte multe echipe frumoase de la noi, as vrea sa se castige numai prin min 93,94 prin penalty-uri injust acordate. daca nu joci nimic => retrogradare

 •  14 Aprilie 2010, 13:02
Postat de pe 13 Aprilie 2010, 19:23

"final murdar de campionat. iar i-au ajutat arbitrii pe stelisti." adevaru e ca si eu vad mereu meciuri in care arbitru care e platit sa fluiere pentru o echipa ii anuleaza un gol valabil. sezonul trecut cand jumatate din meciurile castigate de dinamo erau din pur noroc si goluri marcate ca se-mpiedicau de minge n-a fost o problema. mancati rahat din nou si va place la nebunie.

am impresia ca ai luat-o razna rau de tot daca anularea unui gol care e cel mai important,pare o chestie mica pt. tine.steaua a fost viciata de rezultat,au incercat sa o opreasca sa nu cistige dar steaua e stema romaniei care ne-a reprezentat cu cinste in cele mai prestigioase competitii europene,se vede si in vitrina stelei acest lucru,vorbim de fapte,nu de vorbe ca dinamo care tot timpul viseaza,o echipa de visatori,lunetisti fara arma,mitraliori fara gloante,rusinea romaniei.FORZA STEAUA.

 •  14 Aprilie 2010, 12:56
Postat de pe 14 Aprilie 2010, 10:41

Nu inteleg de ce numai de steaua se scrie ca fece meciuri slabe ,cenusii negre etc.Oare timisoara ,dinamo ,vaslui si care or mai fi echipe cu pretenti si care au bagat mult mai multi bani in transferuri de ce oare sant ocolite de la critici ?De ce numai steaua joaca slab pentru ca asa cum o face e totusi pe locul 2 inaintea echipelor cu investiti mari si care nu arata nimic.Nu cumva voi ziaristi lingeti niste g-a-o,a-z,e care platesc o campanie impotriva stelei ?

e normal sa se scrie doar de steaua,palmaresul european al stelei e foarte bogat si se are pretentii de la ea si pe deasupra comentarile despre aceasta gloriasa ehipa se citesc cel mai bine ,indiferent ca se scrie de rau(invidiosii) sau de bine,e cea mai cunoscuta echipa de la noi,peste hotare si preiau stirile si agentiile internationale,una e sa scri de steaua si alta sa scri de dinamo(ciuca batailor)care nu e cunoscuta in europa,doar la noi.cu steaua gasesti suveniruri peste tot in europa.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează