FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 2-1

Clubul Dinamo a fost amendat cu 10.000 lei. Vezi comunicatul Jandarmeriei!

Articol de GSP - Publicat luni, 18 octombrie 2010 00:00

Clubul Dinamo a fost amendat cu 10.000 de lei pentru deficienţă în organizarea meciului privind măsurile de securitate, pentru că unele camere de supraveghere, unde erau cei mai periculoşi suporteri, nu au funcţionat şi pentru permiterea accesului în Tribuna I a unui număr mai mare de persoane decît capacitatea normală, 1000 de persoane.

 

La această contravenţie a contribuit şi faptul că la finalul partidei, un suporter a sărit gardul şi a pătruns pe suprafaţa de joc. Acesta a fost reţinut şi amendat cu 1000 de RON.

Totodată, Marius Militaru a spus că unul dintre liderii galeriei dinamoviste, Elias Bucurică, reţinut duminică, a fost amendat cu 400 de lei în legătură cu incidentele de la partida Dinamo Bucureşti - Steaua Bucureşti, disputată pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

De asemenea, interdicţia de doi ani de a intra pe stadioane pentru Elias Bucurică a fost prelungită cu încă un an.

Militaru afirmase, duminică, faptul că Elias Bucurică a fost reţinut, duminică, de Jandarmerie, în urma unei altercaţii care a avut loc pe strada Barbu Văcărescu. "Elias Bucurică avea interdicţie de a intra pe stadion, dar a fost reţinut pentru incidentul petrecut în afara arenei", afirmase Militaru.

Vezi comunicatul Jandarmeriei

COMUNICAT DE PRESĂ
Bucureşti, 18 noiembrie 2010-10-18

Clubul Dinamo a fost sancţionat!
În ziua de 17.10.2010, începând cu ora 20.30, pe Stadionul “DINAMO“ s-a desfăşurat meciul de fotbal dintre echipele F.C. DINAMO Bucureşti şi F.C. STEAUA Bucureşti, din cadrul Ligii I Bergenbier, ediţia de campionat 2010 - 2011.
Premergător şi pe timpul desfăşurării partidei de fotbal au avut loc mai multe evenimente, în urma cărora Jandarmeria Capitalei a decis sancţionarea clubul F.C. Dinamo cu suma de 10.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiilor ce revin organizatorului de competiţii sportive, conform Legii nr. 4 privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport.
Sancţiunea contravenţională a fost aplicată în urma constatării unui cumul de nereguli privind nefuncţionarea în integralitate a sistemului video de supraveghere a stadionului (camerele care trebuiau să surprindă imagini din Peluza Cătălin Hîldan”, Peluza Sud şi sectorul destinat galeriei oaspete), efectuarea superficială a controlului corporal la punctele de acces în stadion, precum şi permiterea accesului în Tribuna I a  unui număr mai mare de persoane decât capacitatea normală (peste 1000 de persoane).
De asemenea, la individualizarea sancţiunii a contribuit şi fapta unui suporter care, după terminarea partidei de fotbal, a sărit gardul şi a pătruns pe suprafaţa de joc. Acesta a fost reţinut şi sancţionat cu amendă în valoare de 1000 lei, fiindu-i aplicată şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive  pe o perioadă de 2 ani.
Înainte de însoţirea suporterilor stelişti spre stadion, la punctul de adunare şi triere a acestora, dispus într-o zonă apropiată stadionului, pe timpul efectuării controlului corporal sumar, au fost depistate două persoane care deţineau materiale pirotehnice interzise.
Cele două persoane au fost conduse la sediul secţiei de Poliţie competentă teritorial, unde li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de a introduce, deţine sau folosi în incinta arenei sportive a obiectelor artizanale şi de distracţie, pe bazã de amestecuri pirotehnice.
În jurul orei 20.30, după introducerea în complex a suporterilor stelişti, pe timpul efectuării controlului corporal sumar, înainte de intrarea în arena sportivă a mai fost depistată o persoana care deţinea asupra sa materiale pirotehnice. Persoana a fost condusă la sediul secţiei de Poliţie competentă teritorial.
În jurul orei 19.30 pe timpul introducerii primului grup de suporteri stelişti în incinta complexului sportiv, un grup de suporteri ai echipei Dinamo Bucureşti aflat la intersecţia străzii Barbu Văcărescu  cu Şoseaua Ştefan cel Mare, neputând să intre în contact cu suporterii stelişti datorită dispozitivului de jandarmi care le asigura protecţia, a început să arunce înspre acesta cu obiecte pirotehnice şi alte obiecte contondente.
În urma intervenţiei forţelor de ordine au fost reţinute patru persoane, printre care şi un lider al galeriei Dinamo, Elias Bucurică. Două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în cuantum de 400 lei, fiindu-le aplicată şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive  pe o perioadă de 1 an, iar celelalte două au fost sancţionate cu avertisment scris, fiindu-le aplicată şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive  pe o perioadă de 6 luni.
În urma faptelor de natură infracţională şi contravenţională produse pe timpul desfăşurării partidei au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea a 5 infracţiuni şi au fost aplicate 7 sancţiuni în cuantum de 2800 lei, astfel:
- au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea a 5 infracţiuni de deţinere şi folosire în incinta arenei sportive a obiectelor pe bază de amestecuri pirotehnice;
- a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru afişarea la peluza I a unui banner cu înscrisuri cu caracter obscen fiindu-i aplicată şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive  pe o perioadă de 6 luni;
- a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru aruncarea de obiecte contondente dinspre peluza I către sectorul destinat galeriei oaspete;
-  au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale pentru pătrunderea în stare de ebrietate în incinta arenei sportive fiindu-le aplicată şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive  pe o perioadă de 6 luni;
- a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru escaladarea gardului interior de separare a sectoarelor fiindu-i aplicată şi măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive  pe o perioadă de 6 luni;
-  au fost aplicate două sancţiuni pentru proferare de injurii şi expresii jignitoare la adresa forţelor de ordine.
În continuare, pe baza imaginilor filmate de monitorii de securitate, cele surprinse de camerele de supraveghere instalate la stadion, precum şi cele surprinse de reprezentanţii posturilor de televiziune, să fie identificate şi alte persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională sau penală, pentru a fi luate măsurile legale ce se impun.
După terminarea partidei au fost asigurate măsurile de ordine publică pe traseele de defluire, nefiind înregistrate evenimente deosebite.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
nutecred
nutecred  •  18 Octombrie 2010, 12:13

continuare daca isi bate nevasta.

nutecred
nutecred  •  18 Octombrie 2010, 12:10

ce imbecili astia de la jandarmerie cat si presa care musca elucubratiile lor. cum sa iei inca un an interdictie pe stadion cand tu te-ai batut sau ai comis o infractiune in afara lui, in speta pe strada?! ce legatura are una cu alta!? probabil daca mergem "dupe" logica lu' jandarmeria lu' peste daca elias indrazneste vreodata de ex. sa parcheze in dreptul semnului "oprirea interzisa" ii mai dau astia un an de interdictie pe stadioane. ma intreb cat ii dau interdictie daca is

stefan_rapidistul
stefan_rapidistul  •  18 Octombrie 2010, 11:58

BA SI MILITARU (SEFUL JANDARMERIEI) ASTA MARE DACA FACEA RAPID ASTA .......AVEAM CEL PUTIN 10 PERSOANE INTERDICTIE.......LA DINAMO NU A LUAT NICIUNUL.......DASTA E TARA ASTA DE C A C A T CA AVEM OAMENI CA MILITARU.......ASTA E FUCK rOMANIa

Vezi toate comentariile (6)
Comentează