FOTBAL  »  Superliga  »  STADION RAPID

CNI, noi detalii despre viitoarea arenă din Giulești, după ce Guvernul a aprobat proiectul

Articol de GSP - Publicat joi, 12 aprilie 2018 17:16

Compania Națională de Investiții a anunțat că Guvernul a aprobat proiectul pentru consolidarea și modernizarea stadionului Giulești. Noua arenă va avea 14.000 de locuri și va costa în jur de 26 de milioane de euro. 

"Vă informăm că, în şedinţa de astăzi 12 aprilie 2018, Guvernul a aprobat, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și modernizarea stadionului Giulești „Valentin Stănescu”.

În urma lucrărilor de modernizare şi consolidare, stadionul Giuleşti va avea o capacitate totală de 14.000 de locuri pentru spectatori (dintre care 75 de locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi) şi o suprafaţă desfăşurată de 40.491 mp.

Durata de realizare a obiectivului este de 21 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 121,13 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice și Ministerului Transporturilor (acesta din urmă fiind, prin Clubul Sportiv Rapid, şi beneficiarul obiectivului de investiţii).

Potrivit HG nr. 232/2017 pentru modificarea şi completarea HG nr. 1093/2013, alături de Steaua, Arcul de Triumf şi Dinamo, stadionul Giulești „Valentin Stănescu” a fost declarat de interes public şi de importanţă naţională pentru organizarea, la București, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

În perioada imediat următoare se va demara procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilo", a scris CNI pe pagina de Facebook. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1258802267479225
Marian Ghergus  •  12 Aprilie 2018, 17:58

Din stadion de 5 stele, au ajuns la bidinele ! Zi de zi minciunile guvernului psd ies la iveala in toate domeniile ! Tovarasa vali ionescu caciureac care ati ingropat sectiile clubului Rapid.....vrem sa uitam de incometenta ta...DEMISIA !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează