FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Conferință incendiară » Becali a anunțat care e noul nume al Stelei! "L-am înregistrat deja" » Atac la șefii CSA: "Am dat 10 milioane în 3 ani"

FOTO: Raed Krishan +19   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 17 ianuarie 2017 12:43

Gigi Becali, patronul Stelei, susține ACUM o conferință de presă în care vorbește despre scandalul dintre el și Clubul Sportiv al Armatei. Urmărește liveTEXT pe GSP.RO declarațiile lui Becali.

Patronul Stelei a prezentat mai multe acte prin care a demonstrat că a dat mai mulți bani la Steaua, la începutul anilor 2000. În plus, a susținut că nu va da niciun ban la echipă și a arătat documente semnate de comendanții CSA, în momentul în care s-a creat Societatea Comercială Steaua București SA.

Cele mai importante declarații ale lui Becali:

  • "În 2001, într-un raport, scrie că am dat 6 milioane de dolari. Se spune că se va face o societate pe acțiuni și voi primi acțiuni. Eu dădeam bani din 2000 la Steaua"
  • "Din 2000 până în 2003 am dat 10 milioane de dolari"
  • "Trebuia să luăm Steaua în trei, cu Pițurcă și Păunescu. Pițurcă mi-a cesionat bani și mi-a zis că nu are de unde să-mi dea bani. După aceea, Păunescu a făcut la fel. Ei doi m-au băgat într-o gaură și acum zic că eu am furat. Dar nu zic nimic rău de Pițurcă pentru că mi-a fost prieten"
  • "De ce să schimb numele dacă Roșu și Boroi au votat? Cui să cer voie? CSA era în acolo și a semnat. Orice ar fi, merg mai departe. Schimb numele, merg mai departe și îmi dă Dumnezeu mai mare putere. Dă Sfântul Duh biruință"
  • "Dar eu nu schimb numele. Fac suspendare la executare și gata. Și dacă nu vine motivarea, nu pun în executare decizia. Dacă vine motivarea, dau suspendare și schimb numele la finalul sezonului"
  • "Eu, Becali, omul ăla rău care a furat, uite ce am făcut. Am plătit impozite și taxe 1.800.000 de euro, pe teren. Am dat chirie 2.500.000 de euro. Păi de ce au luat bani dacă eu am furat? Erau buni banii, nu? Cel mai important e că am dat 33 de milioane de euro statului român, impozite, taxe și închirieri"
  • "În primăvară fac eu o manifestație. 500.000 de oameni, mai mulți ca la Revoluție. Plătesc eu tot, autocare"
  • "Ei, până în 2013 sau 2014, aveau fotbal amator. Ei spun «noi aveam fotbal amator, dar aveam Cupa Campionilor». Pai cum să fie Cupa Campionilor la amator? Asta e dovada că a plecat fotbalul de la CSA. Când echipa ajunge în Liga a 2-a trebuie să predea echipa. Nu pot fi înscriși la Ligă"
  • "Ei nu au cum să câștige procesul cu prejudiciul de 37 de milioane. Nu pot cere prejudiciu pe 10 milioane, doar pe ultimii 3 ani"
  • "Eu vorbesc pe ce e acum. Am luat echipa de la asociația lui Păunescu. Nu am treabă cu Armata"
  • "O să schimb numele în fiecare an, ca să vadă Talpan. Îi zic «Fotbal Clubl Sportiv București». Am înregistrat deja numele la Registrul Comerțului"

 

Declarația integrală a lui Becali

"Jur că tot ce spun e adevărat. Steaua avea 4 milioane de dolari datorii în 2000. Sunt semnăturile lui Cacoveanu și Păunescu pe un contract de împrumut din 2000. Am dat 2 milioane de dolari.

După aceea, intervine un contract de dare de plată. Scrie că banii pe care îi dau împrumut se transformă într-o societate pe acțiuni.

În 2001, într-un raport, scrie că am dat 6 milioane de dolari. Se spune că se va face o societate pe acțiuni și voi primi acțiuni. Eu dădeam bani din 2000 la Steaua.

Eu când dădeam bani, luam în plată jucători: Rădoi, Neaga, Vintilă, Bălan. La toate actele de dare în plată scrie că luam jucători și că voi primi acțiuni nominative. Erau mulți jucători cumpărați de mine. Aliuță, Ghionea, Oprița, Ghionea erau printe ei.

Dacă din 2000 până în 2003 am dat bani înseamnă că am furat? Eu nu scot creanțele și cesiunile de bani pe care i le-am dat cu Pițurcă.

Din 2000 până în 2003 am dat 10 milioane de dolari. Dacă aveau, dădeau ei. Dar nu a dat nimeni. Eu nu eram mahărul României, ciupeam câteva sute de mii de euro. Toate actele sunt semnat de Păunescu.

Trebuia să luăm Steaua în trei, cu Pițurcă și Păunescu. Pițurcă mi-a cesionat bani și mi-a zis că nu are de unde să-mi dea bani. După aceea, Păunescu a făcut la fel. Ei doi m-au băgat într-o gaură și acum zic că eu am furat. Dar nu zic nimic rău de Pițurcă pentru că mi-a fost prieten.

Boroi George, care e comandatul CSA, a votat să se facă societate pe acțiuni. Mai sunt, Pițurcă, Năstase și Păunescu. Adunarea Generală a votat să se facă societate generală. Pițurcă a votat ca să fur eu.

E și Laurențiu Roșu, comandatul de atunci al CSA, a votat și el. Și Roșu și Boroi au votat și au semnat să se facă o societate pe acțiuni care să se numească Steaua. Președinții au votat și au semnat și îi am și pe casetă. Acum vin și spun că eu fur.

Cel mai important e că au votat ca Societatea Steaua București SA să preia fără nicio formalitate locul din Divizia A.  Roșu și Boroi au votat ca societatea comercială să preia toate drepturile, adică locul în Diviza A și palmaresul. A semnat și Pițurcă.

De judecători nu zic nimic, pentru că vine CSM și spune că aduc atingere judecătorilor. Băi nenea CSM, să spuneți la judecători «băi, mai faceți o greșeală, dar nu spuneți că zăpada neagră». Spun și eu că mai suntem oameni, dar nu mai spuneți că zăpăda neagră și cărbunele alb. Nu se poate.

De ce să schimb numele dacă Roșu și Boroi au votat? Cui să cer voie? CSA era în acolo și a semnat. Orice ar fi, merg mai departe. Schimb numele, merg mai departe și îmi dă Dumnezeu mai mare putere. Dă Sfântul Duh biruință.

Dar eu nu schimb numele. Fac suspendare la executare și gata. Și dacă nu vine motivarea, nu pun în executare decizia. Dacă vine motivarea, dau suspendare și schimb numele la finalul sezonului.

Eu am plătit datoriile lor, am plătit o creanță de la tribuna oficială și am plătit la Păunescu. Era datorie la Intercontinental. Putem să zic să îl ia pe Pompiliu Stoica, că mai avea puțin din contract. Dar eu am fost de bună condiție și am plătit.

Eu, Becali, omul ăla rău care a furat, uite ce am făcut. Am plătit impozite și taxe 1.800.000 de euro, pe teren. Am dat chirie 2.500.000 de euro. Păi de ce au luat bani dacă eu am furat? Erau buni banii, nu? Cel mai important e că am dat 33 de milioane de euro statului român, impozite, taxe și închirieri. Eu sunt armăsar și trag la căruța României. Eu trag pentru țara mea. Dacă tu ești gloabă vrei să fiu și gloabă?.

Ei, până în 2013 sau 2014, aveau fotbal amator. Ei spun «noi aveam fotbal amator, dar aveam Cupa Campionilor». Pai cum să fie Cupa Campionilor la amator? Asta e dovada că a plecat fotbalul de la CSA. Când echipa ajunge în Liga a 2-a trebuie să predea echipa. Nu pot fi înscriși la Ligă.

Întreb. Dacă nu puteți avea Steaua, ce aveți cu mine, criminalilor? Că eu țin Steaua și aduc bani? Ce vreți mă, criminalilor? Vreți să fie țara ca Talpan? Vreți să fie România Talpan sau Becali? Guvern, Parlament, DNA, Parchet, Curtea Suprem, vreți ca Talpan sau ca Becali?.

Eu nu mai am treabă cu Armata, măi judecătorilor de la Curtea de Apel. Eu știu legea bunului simți și legea firii. Oameni buni, dacă Steaua a plecat într-o societate privată, ce treabă mai are cu Armata? Legile firești nu le poate schimba nimeni

Eu apelez la instituții, nu la oameni. Eu merg mai departe. Spun PSD-ului și Guvernului, respectați voința românilor. Apelez la PSD și la Ministerul Apărării să pună în practică voința poporului.

În primăvară fac eu o manifestație. 500.000 de oameni, mai mulți ca la Revoluție. Plătesc eu tot, autocare.

Să zicem că le dau locul lor, ei nu-l pot lua, dar ei nu se pot înscrie la Ligă. De aceea nu-i vor. Ar fi prejudiciu de 1 an jumate, pentru că am schimbat sigla. Că doar în ultimii 3 ani pot cere prejudiciu.

Nu dau niciun ban. Nu am furat nimic. Am luat totul pe bani. Eu trebuia să iau Steaua din 2001, dar am tot prelungit până în 2003, când am izbuncit. Eu vorbesc pe ce e acum. Am luat echipa de la asociația lui Păunescu. Nu am treabă cu Armata", spune Gigi Becali.

 

Citește și: Comunicat CSA » Armata îi pune frână lui Talpan și îi dă o veste excelentă lui Becali: "Rămânem consecvenți"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (192)
929110497197331
Petre Stefan  •  18 Ianuarie 2017, 10:01

Domnul Becali va propun un nume care cred , este cu noi este virful sulitei care sfintul Gheorghe a ucis siarpele ,bunutul isus ieste cu noi asa sa ne ajute dumnezeu !

timm
timm  •  17 Ianuarie 2017, 23:03
Postat de luciann pe 17 Ianuarie 2017, 22:34

Fara palmares (chiar daca nu se poate vinde) nu putea sa joace in prima liga! Si nici sa-si pastreze coeficientul UEFA!

Societate lui Paunescu a avut drept de folosinta asupra palmares, sigla, marca, nume Steaua de la CSA cu conditii si raport anual. In 2003 gigi a facut o societate noua. La inceputul lui 2004 a facut cerere la cSA sa-i acorde dreptul de folosinta a palmares, marca, nume , sigla dar CSA a respins cererea. Asa ca din 2004 nu le-a mai avut.

timm
timm  •  17 Ianuarie 2017, 22:59
Postat de luciann pe 17 Ianuarie 2017, 22:34

Fara palmares (chiar daca nu se poate vinde) nu putea sa joace in prima liga! Si nici sa-si pastreze coeficientul UEFA!

Palmaresul se poate tranzactiona se este evaluabil pecuniar. Palmaresul Rapidului va scos la licitatie dupa evaluare. De aceea nu fcsb are palmares, sigla, marca Steaua pentru ca nu le-a cumparat . Si nu are acte de cumparare.

Vezi toate comentariile (192)
Comentează