FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA 0-1

Confesiunea lui Tătăruşanu: "Mă doare fiecare minge pe care o apăr!"

Articol de , - Publicat sambata, 13 noiembrie 2010 00:00

Tătăruşanu, portarul salvator al Stelei, se antrenează mai mult decît un goalkeeper obişnuit, apără cu dureri la degete şi îl admiră pe Petr Ceh.

Steaua n-a luat gol în două meciuri jucate pe Giuleşti, în primul rînd graţie portarului Tătăruşanu. Ciprian a apărat formidabil mai ales joi seară şi l-a făcut pe Şumudică să se plîngă la conferinţa de presă: "Am avut ghinionul să dăm peste Tătăruşanu!". Derby-urile apărate perfect au venit după lovituri de departajare salvate contra lui Grasshopper şi a Sportului. Cum de apără atît de bine un goalkeeper care suportă dureri de la fracturi ale degetelor şi care e forţat să se antreneze suplimentar din cauza unor probleme medicale la genunchi? Tătăruşanu a povestit pentru cititorii Gazetei care sînt secretele momentului excelent pe care îl traversează.

- Ciprian, ai luat nota 9 în Gazetă după meciul cîştigat în Giuleşti joi seară. Tu ce notă ţi-ai fi dat?
- Nu mă pasionează chestia asta cu notele. Să ştii că nici în ziare nu mă uit niciodată după notele mele.

- Care a fost cea mai grea minge pe care ai apărat-o contra Rapidului?
- Crezi că a fost vreuna uşoară? Toate-s grele şi d-asta trebuie să rămîn permanent concentrat.

- E vreun secret pentru forma bună pe care o traversezi?
- Muncesc mult de tot, trag ca nebunul şi am un antrenor care mă ajută, adică mă pregăteşte perfect. Cam astea ar fi datele, nimic spectaculos.

- Care a fost ultima gafă pe care ai făcut-o?
- Nici n-o mai ţin minte!

- Te ajut. Gigi Becali te-a criticat pentru golul pe care l-ai luat la Galaţi. Îţi reproşezi acea fază?
- Nu vreau să răspund la întrebarea asta.

- Dar e mai greu să fii portar la Steaua decît la Gloria Bistriţa?
- E mult mai greu la Steaua. De ce? Acum sînt la cel mai mare club din România, mediatizat atît de intens încît toată lumea remarcă orice greşeală pe care o fac. Nimic nu ţi se trece cu vederea cînd eşti la Steaua. Toţi se aşteaptă să am evoluţii doar de la foarte bine în sus.

"Mă dor degetele, dar rezist"
- Cum a fost să aperi în repriza a doua cu galeria Rapidului în spate?
- N-a fost o presiune în plus pentru mine. A fost chiar plăcut, o mare plăcere. Tot timpul aş alege să joc astfel, cu tribunele pline, cu atmosferă încinsă. Mă ajută să fiu concentrat.

- Te mai dor degetele la care ai avut entorse?
- Acum nu mă dor.

- Dar în timpul meciului ai dureri?
- Simt durere, da, la fiecare intervenţie pe care o am. Dar norocul meu că este o durere suportabilă, nu e vorba despre ceva care să mă împiedice să joc.

- Gazeta a analizat felul în care aperi penalty-urile şi a dedus că plonjezi o dată în stînga, a doua oară în dreapta şi tot aşa. Iar la loviturile de departajare, sari de cîte două ori în fiecare colţ. Cum ţi-ai făcut strategia asta?
- (Se gîndeşte înainte să răspundă). Pură coincidenţă. Serios! S-a întîmplat să mă arunc aşa, dar n-am ţinut cont, nu mi-am stabilit o tactică.

"Cech e pe stilul meu"
- Dar analizezi executanţii penalty-urilor înaintea partidelor?
- Niciodată! Ştii de ce? Ar fi o muncă inutilă. Un fotbalist nu respectă niciodată o ordine atunci cînd bate un penalty, schimbă foarte des colţurile şi felul în care trage. Şi-atunci la ce mi-ar folosi să-l studiez?

- Oliver Kahn zicea că preferă să n-aibă zid în faţă la loviturile libere de la peste 25 de metri. E mai bine aşa?
- Ştii care-i avantajul? Dacă n-ai zid între tine şi executant, poţi să vezi mingea tot timpul, pe cînd zidul mai poate să te mascheze cîteodată. Şi eu zic că uneori e mai bine fără zid în faţă.

- Îţi place vreun portar din străinătate?
- Petr Cech, de la Chelsea, pentru că mă asemăn cu el, ca stil. Adică amîndoi sîntem genul de portari înalţi.

"Spiderman şi Captain Planet erau personajele mele favorite. Ei sînt salvatori, eu, nu. Eu sînt doar un portar de fotbal"
Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua

"Dacă eu apăr bine şi mă remarcă lumea nu înseamnă că Steaua joacă prost şi că d-aia aş avea mai mult de muncă. Doar asta e treaba mea, să apăr!"
Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua

Ce îi datorează Steaua lui Tătăruşanu în acest sezon
- calificarea în grupele Europa League: Grasshopper - Steaua 3-4 după penalty-uri
- calificarea în "sferturile" Cupei României: Steaua - Sportul 4-2 după penalty-uri
- calificarea în semifinalele Cupei României: Rapid - Steaua 0-1 (nota 9 în GSP)
- două dintre cele 5 puncte din Europa League: Steaua - Napoli 3-3 (nota 9 în GSP), Utrecht - Steaua 1-1 (nota 8 în GSP)
- punctul din campionat scos în Giuleşti: Rapid - Steaua 0-0 (nota 8 în GSP)

6,82 e media notelor GSP a lui Tătăruşanu din actualul sezon, fiind primul între toţi portarii din Liga 1 şi primul şi în lotul Stelei, urmat de Stancu (6,52), Tănase (6,50) şi Gardoş (6,20)

"Şi lui Piţurcă, şi lui Ilie Dumitrescu, şi lui Lăcătuş le-am zis să nu-l scoată din poartă pe Tătăruşanu, chiar dacă mai şi greşeşte, pentru că e tînăr şi doar aşa poate să crească. Nu m-am înşelat"
Gigi Becali, patron Steaua

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
aurelyan_13
aurelyan_13  •  08 Ianuarie 2011, 01:02

voi ce conducator aveti , mai posteaza , doar asa mai rad si eu de fraierici ca tine

fan.steaua.96
fan.steaua.96  •  13 Noiembrie 2010, 22:28

real23, istoria pe care o stiu eu e urmatoarea: 07.06.1947 07.05.1986 Si "mizeria aia ros albastra" o am de cand eram mic, de la 5-6 ani am inceput sa urmaresc meciurile stelei, am trait cu suspans calificarea cu valencia, am asteptat sa inceapa meciul cu villareal, am plans la meciul de la middlesbroug...si din cate stiu eu, steaua e echipa care a facut tara asta cunoscuta in acest domeniu...lasand la o parte ca de'a lungul timpului a fost condusa de niste..in fine

fan.steaua.96
fan.steaua.96  •  13 Noiembrie 2010, 12:27

real23, istoria pe care o stiu eu e urmatoarea: 07.06.1947 07.05.1986 Si "mizeria aia ros albastra" o am de cand eram mic, de la 5-6 ani am inceput sa urmaresc meciurile stelei, am trait cu suspans calificarea cu valencia, am asteptat sa inceapa meciul cu villareal, am plans la meciul de la middlesbroug...si din cate stiu eu, steaua e echipa care a facut tara asta cunoscuta in acest domeniu...lasand la o parte ca de'a lungul timpului a fost condusa de niste..in fine

Vezi toate comentariile (38)
Comentează