FOTBAL  »  Superliga  »  FURTUNĂ ÎN FOTBAL

Consilierul ”Naşului” » Halagian a fost instalat antrenor la Gloria a doua zi după parafarea împrumutului la notariat

Articol de - Publicat sambata, 19 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 18 noiembrie 2011 22:33

Halagian a redresat echipa, acumulînd 12 puncte în cele 9 etape ca antrenor. Majoritatea cu arbitraje favorabile sau suspecte de blat. În final, Bistriţa s-a clasat pe locul 11, obţinînd 1,2 milioane de euro din drepturile TV, sumă din care LPF a virat 400.000 de euro direct în contul Lizei Sandu


Pe 19 septembrie 2009, a doua zi după perfectarea împrumutului la notariat, Jean Pădureanu a făcut o altă manevră halucinantă. L-a instalat ca antrenor la Gloria Bistriţa pe Florin Halagian (70 de ani pe atunci), care la acea vreme era angajat la Federaţie, avînd funcţia de consilier al preşedintelui FRF, Mircea Sandu.

"Armeanul", care nu mai antrenase de 7 ani, a preluat Bistriţa pe ultimul loc în Liga 1, cu doar două puncte acumulate după primele 8 etape.

Mandatul lui Halagian a durat doar 9 etape, adică pînă la finalul turului ediţiei 2009/2010, perioadă în care Gloria a strîns 12 puncte şi s-a redresat în clasament. Invocînd motive de sănătate, "Armeanul" s-a retras şi a lăsat Bistriţa pe locul 17, cu 14 puncte, la doar trei puncte de U Craiova, prima echipă aflată deasupra liniei de retrogradare. Unele meciuri ale Gloriei, cu Halagian pe bancă, au avut poveşti cu iz de blat sau cu arbitraje favorabile.

Victorie suspectă de blat cu Oţelul
Gloria - Oţelul 2-1, etapa a 10-a, 18 octombrie 2009. Partida a fost suspectată de aranjament la casele de pariuri. Gălăţenii au condus cu 1-0 la pauză, dar Bistriţa a întors rezultatul în favoarea ei, după ce Viglianti a fost eliminat (60), iar Pena a ratat un penalty (65), la scorul de 1-1.

Egal cu Dinamo, Nicolae Badea a luat foc
Dinamo - Gloria 1-1, etapa a 11-a, 25 octombrie 2009. Arbitrul Ciprian Danşa nu a acordat două penalty-uri clare pentru Dinamo. Preşedintele Nicolae Badea a cerut retrogradarea "centralului" printr-o scrisoare deschisă. CCA l-a retrogradat pe Danşa, dar acesta a fost reabilitat ulterior şi reprimit ca asistent în loturile divizionare. Din aprilie 2011 a început să fie delegat din nou în Liga 1, dar ca tuşier.

Steaua eliminată dubios din Cupă
Gloria - Steaua 0-0 (5-4, la penalty-uri), în optimile de finală ale Cupei României, 28 octombrie 2009. Bistriţa a eliminat cu cîntec Steaua. Arbitrul Istvan Kovacs a refuzat două lovituri de la 11 metri roş-albaştrilor, cîte una în fiecare repriză. În plus, l-a eliminat exagerat pe stelistul Onicaş (81). În prelungiri i-a dat "roşu" şi bistriţeanului Dinu Sînmărtean (102). În campionat, Halagian făcuse 1-1 în Ghencea, meci disputat în etapa a 9-a, la 2 octombrie 2009.

Victorie din penalty cu Braşov
Gloria - FC Braşov 2-1 (etapa a 14-a, 22 noiembrie 2009). Bistriţa s-a impus dintr-un penalty acordat la scorul de 1-1, de acelaşi arbitru Istvan Kovacs. Marcator Hora. Înainte însă, "centralul" le anulase eronat gazdelor un gol valabil marcat de Borbely, pe o semnalizare greşită a asistentului Florin Păunescu.

Scandal şi după remiza cu Rapid
Gloria - Rapid 1-1 (etapa a 17-a, 11 decembrie 2009). Încă un meci în care Gloria a fost favorizată de arbitri. Teo Crăciunescu a refuzat Rapidului un penalty, la faultul lui Dinu Sînmărtean asupra lui Răduţă (85), şi un gol valabil, anulat eronat pe motiv de ofsaid (93). La final s-a lăsat cu scandal, rapidiştii, în frunte cu M. Constantin, au sărit să-l bată pe Crăciunescu.


"Nu-mi amintesc să se fi plîns cineva că i-am «pîrlit» cu arbitrii cît am fost eu la Bistriţa"
Florin Halagian, fost antrenor Gloria Bistriţa

"Nu vreau să mai fac nici un comentariu pe marginea acestui subiect, pentru a nu se crea un caz special"
Jean Pădureanu, preşedintele Gloriei Bistriţa

"Jean Pădureanu era dator-vîndut la bănci, nu-l mai împrumuta nimeni în 2009. Eu am antrenat gratis, n-am luat nici cinci bani de la Bistriţa. Am făcut-o doar pentru prietenia care mă leagă de Pădureanu"
Florin Halagian, fost antrenor Gloria Bistriţa

"Pe cuvîntul meu de onoare că habar n-am avut că Pădureanu a împrumutat 400.000 de euro de la soţia lui Mircea Sandu. Nici nu mai ţin minte în ce perioadă am fost la Gloria. Cîte etape am stat? Nouă? Nu mai ştiam"
Florin Halagian, fost antrenor Gloria Bistriţa

"Gloria era într-o situaţie delicată în clasament, dar nu i-am auzit pe fotbaliştii să se plîngă de bani. Se mulţumeau cu sărăcia de la club"
Florin Halagian, fost antrenor Gloria Bistriţa

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (7)
stiintza4ever
stiintza4ever  •  21 Noiembrie 2011, 05:38
Postat de brod pe 20 Noiembrie 2011, 12:30

ceea ce pare limpede ca lumina zilei: cand a platit, bistrita a scapat de retrogradare. cand n-a mai platit... uite-i, unde au ajuns! toate acestea ar trebui sa ajunga la uefa. poate o face mititelu / daca a ajuns unul ca asta justitiarul in care-si pune speranta fotbalul romanesc... vai de fotbalul si de justitia aia

Pai Mititelu e justitiarul simplu pt ca nu e parte din sistem. Nu vezi ca dintr-o data nimeni nu se mai cearta in fotbalul romanesc. E liniste totala, mai croncane Siman lupul moralist. Toti dintr-o data sunt prieteni. Iancu cu Dragomir, Becali cu Sandu, restul fac ca Mircea Stan: se abtin.

brod
brod  •  20 Noiembrie 2011, 12:30

ceea ce pare limpede ca lumina zilei: cand a platit, bistrita a scapat de retrogradare. cand n-a mai platit... uite-i, unde au ajuns! toate acestea ar trebui sa ajunga la uefa. poate o face mititelu / daca a ajuns unul ca asta justitiarul in care-si pune speranta fotbalul romanesc... vai de fotbalul si de justitia aia

serban_ionescu
serban_ionescu  •  20 Noiembrie 2011, 11:09

O cloaca mai mare nu cred ca exista!Daca buba crapa va fi un an ultraspectaculos cu arestari , desfiintari de echipe etc

Vezi toate comentariile (7)
Comentează