FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Constantin Nica poveşte cum a ajuns în Ştefan cel Mare: "Am plîns mult să ajung la Dinamo"

Nica a bifat aseară cel de-al patrulea său meci pentru prima echipă a
Nica a bifat aseară cel de-al patrulea său meci pentru prima echipă a "cîinilor"

Articol de GSP - Publicat luni, 16 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 15 iulie 2012 21:14

Constantin Nica e marele cîştig al "cîinilor", contra CFR-ului avînd o evoluţie apreciată: o pasă de gol şi intervenţii salvatoare în faţa atacanţilor Clujului.

La 19 ani, Constantin Nica şi-a cîştigat respectul colegilor, antrenorilor şi fanilor prin evoluţia din Supercupa cu CFR. I-a pasat decisiv lui Ţucudean la golul de 1-1, determinîndu-l pe Bonetti să-i sară în spate de bucurie, plus intervenţii bune în defensivă.

Nica a trebuit să-şi convingă părinţii pentru a-l lăsa să joace la Dinamo: "Aveam vreo 6-7 ani şi a venit tata acasă cu un ziar în care scria că se face preselecţia la Dinamo pentru copiii născuţi în 1993. Cum eu băteam mingea toată ziua, i-am zis tatălui meu că vreau să merg şi eu. Nu a vrut să mă lase, aşa că am plîns toată ziua, pînă s-a răzgîndit. A doua zi am ajuns ultimul la stadion, am dat probe, le-a plăcut de mine şi am rămas. Sînt «cîine» sută la sută!".

La prima echipă a debutat tot cu CFR, în returul sezonului trecut: "Am venit atunci la antrenamente cu prima echipă, iar în ziua meciului, cînd am văzut foaia cu titularii credeam că visez. M-am uitat de 3-4 ori pe ea să fiu sigur că nu mai e alt Nica la echipă".

Debutul la prima echipă
În returul sezonului precedent, înaintea partidei cu CFR, Bonetti avea mari probleme de efectiv şi nu dispunea de un fundaş dreapta. Aşa că l-a sunat pe Nicolae Badea să-i transmită acest lucru.

"I-am sunat pe Moldovan, Ilie Alexe şi Augustin, i-am întrebat de o soluţie. Mi-au zis de Nica şi eu i-am sugerat lui Dario Bonetti să-l vadă la antrenamente. Băiatul trebuia să plece la Constanţa la un turneu de juniori, aşa că s-a dat jos din autocar şi a mers la prima echipă. Lui Dario i-a plăcut de el şi aşa a ajuns să evolueze pentru Dinamo", a povestit Badea.

255 a fost indexul InStat a lui Constantin Nica, cel mai mare după cel al lui Ţucudean (379). Acest index ia în considerare toţi parametrii de joc al unui fotbalist

"Timp de 12-13 ani am avut o singură reţetă: fotbal, şcoală şi iar fotbal! Am terminat liceul Benjamin Franklin, dar nu am ajuns să dau BAC-ul pentru că mereu sînt în cantonament sau avem meciuri" (Constantin Nica, fundaş Dinamo)

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
shonyx
shonyx  •  19 Iulie 2012, 16:34

Respect NICA!

andrew87
andrew87  •  17 Iulie 2012, 00:38

e bun daca o tine asa o sa aiba un viitor frumos Nica ...... si echipa e schimbata in bine .

suspect
suspect  •  16 Iulie 2012, 23:04

Hai sa nu ne aprindem asa.A facut un meci bun dar inca nu a demonstrat mare lucru, sa il vedem la treaba sezonul asta si dupa ne facem o parere.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează