FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Contra a explicat cum vede echipa și mutările din mercato în preajma startului sezonului: "Albin va face diferența"

foto: Alex Nicodim, GSP
foto: Alex Nicodim, GSP

Articol de - Publicat vineri, 14 iulie 2017 09:00

Juan Angel Albin urma să sosească azi-noapte la București, via Amsterdam, iar în această dimineață va efectua vizita medicală. Dacă totul va fi în regulă, va semna documentele, părțile fiind deja înțelese.

"Vin la Dinamo fiindcă le-am promis lui Contra și lui Mutu", a transmis noul număr 10, ce va fi remunerat cu 15.000 de euro pe lună. Nu va face parte din lotul pentru meciul de mâine, cu Juventus Colentina, va reveni pe "Ilie Oană" din Ploiești doar ca spectator. Ar putea fi luat în calcul pentru etapa a treia, cu Viitorul, de peste două săptămâni.

Conflict cu antrenorul în Mexic

Cosmin Contra a explicat situația uruguayanului de 30 de ani la DolceSport: "Albin nu vine total nepregătit, el a efectuat un program de antrenamente. E un fotbalist ce poate face diferența în orice moment al meciului. El a fost trimis la echipa secundă a clubului Veracruz pentru că voia să plece, dar e tipul de fotbalist care putea juca și la cluburi mari din Spania. Doar că i-a lipsit ambiția în momentul în care a ajuns de la Getafe la Espanyol. Când eram eu la Getafe, el era printre puștii de la echipă și am avut grijă de el. La Veracruz am înțeles că a avut un conflict cu antrenorul, nu va fi cazul aici, la Dinamo".

Și Ionel Dănciulescu are încredere în decar, spunând la DigiSport: "În 10 zile, maximum două săptămâni, ar trebui să fie într-o formă fizică foarte bună. Să vedem cum stă și cu kilogramele. Oricum, va intra într-un program spartan. Dacă ai calitate și valoare, te impui ușor, iar el are o tehnică extraordinară".

"Am adus ce aveam nevoie"

Prin sosirea lui Albin și reintegrarea lui Paul Anton, "Guriță" are fotbaliști de două echipe în acest moment, tocmai de aceea Adrian Mutu a vorbit despre câștigarea titlului la prezentarea echipamentului. Contra vrea să-i implice de urgență pe nou-sosiții în primul 11: "Am pierdut, după plecarea lui Palici, un jucător care să facă legătura între mijloc și atac, așa că ne-am orientat spre Nascimento. Katsikas e jucător de picior stâng și mie îmi place să am unul dintre stoperi stângaci. Cred că am reușit să aducem în acest mercato exact ce aveam nevoie. L-am adus pe Salomao în banda stângă și el va fi titular. Eu pe Nistor tot acolo îl jucam. Îmi lipsea un număr 8. Pe Nascimento îl cunoșteam foarte bine". 

"Schimbul Nascimento - Nistor a fost stabilit de mine cu Dan Petrescu, după ce-am stat de mai multe ori la cafea în Slovenia. Dan m-a întrebat de Nistor, mi-a povestit că Nascimento vrea să plece de la CFR, așa mi-a venit ideea schimbului"
Cosmin Contra, antrenor Dinamo

"M-am gândit că jucători de bandă am și căutam unul cu profilul lui Nascimento. Cred că ambele echipe au de câștigat de pe urma schimbului. Cu Nistor n-am avut nicio problemă, altfel n-ar mai fi fost de mult la club. Doar i-am explicat situația, că nu mai e titular de drept"
Cosmin Contra, antrenor Dinamo

Dinamo 1
Penedo - Romera, Nedelcearu, Katsikas, St. Filip - P. Anton, Nascimento - Hanca, Albin, Salomao - Nemec

Dinamo 2
Brănescu - Dudea, R. Grigore, Marici, Oliva - Mahlangu, Busuladzici - Bumba, Costache, Rivaldinho - Bawab

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  14 Iulie 2017, 11:22
Postat de cpt.ahab pe 14 Iulie 2017, 10:38

Cred că-i primul sezon în care ne păstrăm și antrenorul și majoritatea titularilor din sezonul precedent. Asta înseamnă continuitate și omogenitate, ceea ce compensează de multe ori diferențele de valoare față de alte echipe, dacă la asta se adaugă tactică bună, ambiție și suporteri în spate.

Corect !

chris_bu67
chris_bu67  •  14 Iulie 2017, 10:51

Păcat că nu a putut veni Albin mai repede,să prindă pregătirea cu întreg lotul,oricum suntem încrezători.Forza DINAMO!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  14 Iulie 2017, 10:38
Postat de conasu_boeru pe 14 Iulie 2017, 10:29

Nu cred că Dinamo a avut în ultimii 3-4 ani un lot asa echilibrat și valoros ! Am totuși rezerve în zona fundașilor centrali unde nu stiu ce randament și siguranță poate da grecul Katsikas cu Nedelcearu , cred însă că staful tehnic va reuși să facă un mecanism bine închegat din aceast lot și atunci va avea o echipă puternică cum nu am avut demult ! Dacă se reușește crearea unui cuplu redutabil de fundași centrali, Dinamo are șanse de 70-80 % la titlu !

Cred că-i primul sezon în care ne păstrăm și antrenorul și majoritatea titularilor din sezonul precedent. Asta înseamnă continuitate și omogenitate, ceea ce compensează de multe ori diferențele de valoare față de alte echipe, dacă la asta se adaugă tactică bună, ambiție și suporteri în spate.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează