FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSARE

Cornel Dinu a împlinit astăzi 67 de ani » Top 10 replici memorabile ale "Procurorului"

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 august 2015 10:41

Cornel Dinu a împlinit astăzi 67 de ani, iar de-a lungul timpului ne-a obișnuit cu performanțe remarcabile în fotbal, dar și cu replici memorabile.

"Procurorul" a jucat în primul eșalon fotbalistic doar pentru Dinamo, echipă la care s-a transferat în 1966 și a debutat într-un meci contra Steagului Roșu, scor 0-1.

Fostul fundaș central a strîns în cariera sa de jucător șase titluri de campion și două Cupe ale României cu Dinamo, iar în trei rînduri (1970, 1972 și 1974) a fost ales fotbalistul anului. Ca antrenor are două titluri obținute în 2000 și 2002 cu formația din Ștefan cel Mare și două Cupe ale României cîștigate în 2000 și 2001.

Mai jos, redăm 10 declarații memorabile pe care Cornel Dinu le-a făcut de-a lungul timpului:

"În prima repriză, jucătorii români trebuiau să-şi pună vată în urechi ca să nu răcească atunci cînd treceau belgienii pe lîngă ei" (Cornel Dinu făcea analiza tactică a meciului România - Belgia 1-2)

"Adrian Cristea se mişcă pe teren mai puţin decât Bianca pe scaunul de la emisiunea lui Capatos"

"Filosofia este o transcedentală propedeutică pentru sufletul bîntuit de moarte al românului"

"Cum să vină Florin Costea la Dinamo? Poate Borcea îl vrea ospătar la Miami"

"La problemele pe care domnul Negoiță le are cu limba română parcă are un pic de coerență în răutate. Fericiți cei ce se pot minți singuri"

"Dolha nu trebuia să piardă acea minge, a acționat ca o domnișoară. De fapt, are și nume de domnișoară, Ema! E băiat cuminte, profesionist, dar are această slăbiciune care îl definește cu prenumele ăsta"

"Moți fumează trei pachete de țigări pe zi. El respiră nicotină, nu oxigen!"

"Aoleu! A ajuns și în India? Înțeleg această decizie pentru că Asia este singurul continent pe care nu l-a speriat. Și uite așa a devenit Mutu Maharajah"

"Nu are nici măcar valoarea virgulelor din textele lui taică-su" (Cornel Dinu despre Ionuț Chirilă)

"Și lui i se potriveste de minune în aceste timpuri parafrazarea celebrelor versuri ale lui Arghezi: În lumea asta prost făcută, rahații vorbesc de fotbal în loc să pută. Iar fotbaliștii adevărați nu pot vorbi de acești rahați" (Cornel Dinu despre Mihai Stoica)

38 de ori
a fost căpitanul naționalei

13 meciuri
are ca antrenor la prima reprezentativă

454 de partide
și 53 goluri în Liga 1, toate pentru Dinamo

33 de jocuri
și 3 goluri în cupele europene, toate pentru Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (44)
behaitoarea.woody
behaitoarea.woody  •  03 August 2015, 12:12
Postat de utaaradan pe 02 August 2015, 22:17

unul din fosilele sportului comunist.

Lasa ca-s mai bune "prospaturile" maneliste capitaliste de acum. Va reprezinta cu cinste. Hai baga un Salam si da-i drumu de aici.

gigelos
gigelos  •  03 August 2015, 07:45
Postat de thefisherking pe 03 August 2015, 01:37

Auzi, domnu'? "***" asta vine dintr-o vreme pe care tu n-ai sa o intelegi vreodata, o vreme in care sportivul cara si cate o carte in rucsac, ca si niste ani de scoala facuti pe bune, in loc de iPod-ul cu manele si iPhone-ul pe care nu stie sa-l foloseasca. *** asta vine dintr-o vreme in care fotbalistii ieseau cu sotiile la restaurant, dupa ce terminau un derby in calitate de adversari, un timp in care atunci cand se adresau arbitrului o faceau coerent swi cu argumente, nu onomatopeic ca "performerii" de azi. Si as pune fara teama pariu ca la 67 de ani proaspat impliniti, *** asta e in stare sa intre cu tine pe teren si sa iti dea mingea printre picioare de mai multe ori pe minut decat in cele mai negre cosmaruri ale tale. Da, comunismul a creat oameni ca Dinu. Insa capitalismul a creat nulitati ca tine. Si atunci?

Ne place ,nu ne place fotbalistii de azi sunt rezultatul muncii antrenorilor,conducatorilor de cluburi si in primul rand a impresarilor . Cine i-a protejat pe Becali Ion,Albanezu' ? Nu cumva Dl Ministru Dinu Cornel . Cine l-a adus pe Borcea la Dinamo si a nenorocit clubul ? Nu cumva Dl Dinu Cornel . Puteau sa iasa ei la restaurant cu sotiile si cu 10 carti in rucsac , nenorocirea pe care a facut-o Dinu in ultimii 25 de ani a fost poate cea mai importanta in aducerea fotbalului la nivelul de azi . L-a protejat pe Mircea Sandu , l-a adus pe Albanezu' in fotbal , a vandut echipa Dinamo la Telese Terme ,prin prezenta lui la Dinamo l-a tinut pe Lucescu departe de club, l-a adus pe Borcea la Dinamo , a stat la Dinamo in conducere zeci de ani , fara sa faca nimic doar pentru a crea o fatada de normalitate , fatada in spatele careia Netoiu ,Borcea ,Cohn ,Becali etc au facut prapad .

912758988763001
Cupcea Aurel  •  03 August 2015, 06:50

Vezi toate comentariile (44)
Comentează