FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cornel Ţălnar: "Nu e totul pierdut"

Cornel Talnar, Talnar, Dinamo
Cornel Talnar, Talnar, Dinamo

Articol de - Publicat joi, 07 ianuarie 2010 00:00

Motto-ul antrenorului pentru iarna 2010: "Cine rezistă rezistă, cine nu «La revedere»!" Cornel Ţălnar nu se teme de Andone şi spune că Dinamo are încă şanse să joace în Ligă, dacă jucătorii vor crede cu adevărat în acest obiectiv

- Domnule Ţălnar, în fiecare zi apar informaţii că aţi putea fi schimbat cu Andone. Cum comentaţi?
- Asta e viaţa antrenorilor. Ce vreţi, să mă vait? Eu ştiu că azi sînt antrenorul lui Dinamo, ştiu că acţionarii mi-au spus că vor continua cu mine, mă interesează programul de pregătire din această iarnă. Nu vreau să vorbesc de zvonuri, ci doar de echipă.

- Şi cum va fi iarna la Dinamo?
- Va fi o iarnă incendiară. Fiindcă eu cred că mai putem trage la titlu, mai putem ajunge în grupele Champions League. Dacă eu cred, trebuie să creadă şi jucătorii.

- Cum vă înţelegeţi cu băieţii?
- Echipa a jucat fotbal în ultima perioadă, doar ghinionul nu ne-a permis să le batem pe Rapid, Vaslui şi Panathinaikos. Material există, e de calitate, dar trebuie să mai găsesc şurubul şi să-l strîng. Lipseşte ceva, nu merge jocul şi nu vine golul cum ar trebui.

- Ce va fi în cantonamente?
- Moartea căprioarei, cum se spune. Fără jumătăţi de măsuri, tată, 3 antrenamente pe zi. După vorba: .

- Bani de transferuri nu sînt, nu prea sînt bani deloc de fapt.
- Eu sînt antrenor, nu mă bag în chestiile cu bani. Să jucăm fotbal şi om vedea. Transferuri? Avem lot bun, o să observăm dacă ne mai trebuie ceva cînd vor veni amicalele.

Jucătorii sînt bulversaţi
Fotbaliştii n-au idee cu cine vor face pregătirea de iarnă, întrucît şefii au lăsat deschise în continuare negocierile cu Andone. "La plecarea în vacanţă ni s-a zis de către Borcea şi Victor Becali că Ţălnar va fi antrenor. Acum sînt alte discuţii, habar n-avem cum o să fie" se plîng roş-albii. Ei îl susţin pe Ţălnar: "E băiat bun, dacă ar face mai mult cum îl taie capul şi n-ar asculta indicaţii de sus, ar fi un antrenor tare". Jucătorii sînt puţin speriaţi de perioada imediat următoare: "O să ne rupă în stagiul montan de la Braşov, iar facem cantonamente ca pe vremuri".

Discuţii în impas
Tratativele cu Andone trenează. Borcea încă nu s-a văzut cu antrenorul, nu se ştie cînd vor fi convorbirile finale, fiecare fiind implicat în problemele lui. Surse din cadrul clubului susţin că "nici Ando, nici acţionarii nu ştiu ce vor, aşa că e-n coadă de peşte! Fiecare îl aşteaptă pe celălalt să lase de la el, nu e nimic concret, fiindcă nu sînt bani, iar situaţia la Dinamo e gravă".

Dinamo pe pista Mara?
Curtat şi de Steaua, Bogdan Mara ar putea ajunge în Ştefan cel Mare. "Cîinii" caută un mijlocaş dreapta, întrucît Zicu este propus prin Rusia şi Ucraina, iar Ze Kalanga a fost anunţat să îşi caute echipă. În aceste condiţii, Gabi Torje rămîne singur pe acest post. Mijlocaşul de 32 de ani are acceptul lui CFR de a se transfera gratis şi ar putea semna cu "cîinii" în baza relaţiilor strînse cu Cristi Borcea. Impedimentul îl constituie salariul mare al fotbalistului, 20.000 de euro pe lună.

S-a întors Mister
Cornel Dinu a reînceput munca la birou! Mister se implică din nou în treburile clubului, după o perioadă destul de lungă în care a stat doar în casă, bolnav. Directorul tehnic va continua să se ocupe de strategia formaţiei în funcţie de cît îi va permite sănătatea şi de cum se vor încheia discuţiile cu Andone.

Miranda, împrumutat în Argentina
Atacantul Osvaldo Miranda va juca 6 luni în ţara sa natală, la echipa de liga a doua Atletic Belgrano. "Experienţa din România a fost pozitivă, dar după doi ani îmi era dor de familie şi aveam nevoie şi de mai multă continuitate în joc. Am dat peste o cultură diferită, într-o ţară ieşită nu demult din comunism, unde oamenii sînt mai "încuiaţi". Sportiv vorbind, campionatul este puternic, dar am vrut să joc mai mult", a zis vîrful de 25 de ani, în schimbul căruia Dinamo nu va încasa nici un ban. (Ioana Mihalcea)

Ultimele noutăţi
- Portarul bulgar al Oţelului, Stoian Kolev, 33 de ani, aflat în ultimele 6 luni de contract, a fost propus "cîinilor", dar aceştia au evitat să ofere un răspuns final.
- Pulhac, de-abia întors din vacanţa în Singapore: "Două dorinţe mi-am pus pentru 2010: să fiu sănătos şi să iau titlul cu Dinamo! Atît îmi doresc".
- Deşi Farul îl vrea înapoi şi "cîinii" ar fi de acord cu transferul, George Curcă speră să contribuie la cîştigarea titlului. "Constanţa e vechea mea dragoste, dar aş vrea să rămîn la Dinamo să mergem în Liga Campionilor. Nu ne-am face de rîs acolo".
- Mîine, Tamaş ar putea debuta pentru West Brom în derby-ul cu Nottingam Forest. Managerul Di Matteo e încîntat de transfer: "E puternic, a jucat în campionate tari, superachiziţie".
- Fundaşul central de la Liberty Salonta, Sergiu Oltean (22 de ani), va veni în probe la Dinamo de săptămîna viitoare.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
starschild
starschild  •  17 Iulie 2012, 14:29

inca nu .

starschild
starschild  •  17 Iulie 2012, 14:29

inca nu .

starschild
starschild  •  17 Iulie 2012, 14:29

inca nu .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează