FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Costă 786.000 de euro! » Steaua a acceptat solicitările Vasluiului şi ale lui Lucian Sînmărtean. Azi sau mîine se face transferul

Ultimul trofeu cucerit de Lucian Sînmărtean datează de acum un deceniu, titlul în Grecia cu Panathinaikos
Ultimul trofeu cucerit de Lucian Sînmărtean datează de acum un deceniu, titlul în Grecia cu Panathinaikos

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 februarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 04 februarie 2014 23:24

Gruparea moldavă vrea 150.000 de euro plus TVA, dar şi ca Steaua să preia salariile restante ale mijlocaşului, în timp ce fotbalistul va primi în Ghencea 25.000 de euro pe lună.

Sînmărtean continuă să fie o telenovelă pentru Steaua. Una chiar cu mai multe episoade în această iarnă faţă de anii trecuţi, cînd Steaua a mai încercat, fără succes, să-l achiziţioneze. Acum însă, pare mai aproape ca niciodată venirea în Ghencea a celui care e văzut ca piesă de bază în noul sistem pe care Reghecampf îl joacă: 4-1-4-1.

Marea noutate în cazul acestui transfer e faptul că Steaua a primit un răspuns clar din partea celor de la FC Vaslui pentru a-l putea legitima imediat: preţul e de 150.000 de euro, plus TVA. Totuşi, pe lîngă această sumă, moldovenii îi cer Stelei să îi preia fotbalistului şi salariile restante, care cumulează o sumă de aproape 150.000 de euro.

Cum Sînmărtean e dorit cu insistenţă în Ghencea de Reghecampf, antrenorul a discutat ieri cu Gigi Becali, care şi-a dat acceptul privind plata celor două sume. Mai departe, agentul preferat al antrenorului Stelei a vorbit aseară cu mijlocaşul Vasluiului, care se află în cantonament în Antalya.

Sînmărtean şi-a dat şi el acordul pentru a semna pe un an şi jumătate, însă nu acceptă sub nici o formă un salariu mai mic de 25.000 de euro lunar. Gigi Becali a dat undă verde şi pentru salariul mijlocaşului, astfel că e de aşteptat ca astăzi sau mîine să se parafeze actele atît între Steaua şi Vaslui, cît şi între club şi Sînmărtean.

Fotbalistul ar urma să vină în ţară cel mai tîrziu în weekend şi ar intra în programul normal de pregătire al Stelei, nefiind un decalaj foarte mare între el şi elevii lui Reghe ca pregătire fizică, Vasluiul avînd deja la activ mai bine de 3 săptămîni de antrenamente. Sînmărtean va fi al 4-lea transfer al iernii pentru Steaua, după Keşeru, Bogatinov şi Tîrnovan.

Wesley ar fi primit aceiaşi bani
În urmă cu doi ani, Steaua a fost foarte aproape să-l transfere pe Wesley, care se afla cam în aceeaşi situaţie cu cea de acum a lui Sînmărtean.

Brazilianul mai avea doar 6 luni contract, a primit acceptul lui Porumboiu de a negocia cu Gigi Becali, iar acesta i-a propus în total, pentru un an şi jumătate, fix suma de bani pe care acum Steaua ar fi nevoită să o suporte pentru a-l avea pe Sînmărtean pînă în vara lui 2015.

Wesley ar fi urmat să aibă un salariu de 30.000 de euro lunar, pe un an şi jumătate, la care se adăuga o primă de instalare de 250.000 de euro. Wesley a refuzat, iar în august 2012 a plecat în Arabia Saudită, pentru un contract de 1,5 milioane de dolari.

Sînmărtean: "Nu cred că vin"
Mijlocaşul Vasluiului a comentat ieri, la sport.ro, posibila trecere la Steaua şi s-a arătat sceptic în această privinţă: "N-am plecat nicăieri, nu cred că voi pleca. Am discutat acum mai multe săptămîni cu agentul meu, dar nimic concret. E drăguţ şi flatant că Reghe mă vrea, dar să aştepte pînă în vară, cînd voi avea mai puţini bani de recuperat de la Vaslui. Ar fi interesantă mutarea mea la Steaua, dar am de dus contractul pînă la final. Nu am discutat cu nimeni din conducerea Stelei în ultimele zile".

13 milioane de euro a încasat Steaua în actualul sezon, exclusiv din vînzarea de fotbalişti: Rusescu la Sevilla pentru 2,2 milioane, Chiricheş la Tottenham în schimbul a 9,5 milioane şi Bourceanu la Trabzonspor pentru 1,3 milioane

"Se vorbeşte atît de mult încît ai impresia că vine mîine. Cînd mă gîndesc că trebuie să apară de un an şi jumătate, parcă nu-l văd venind pe Sînmărtean la Steaua nici în vară" (Basarab Panduru, la DolceSport)

De unde provin cei 786.000 de euro
Sursa: Suma
Transfer: 186.000
Restanţă salarii: 150.000
Salariu un an şi jumătate: 450.000

Ar deveni cel mai bătrîn din lot
1. Sînmărtean: 33 de ani şi 11 luni
2. Kapetanos: 30 de ani şi 8 luni
3. Szukala: 29 de ani şi 9 luni
4. Piovaccari: 29 de ani şi 5 luni
5. Pintilii: 29 de ani şi 3 luni

604295-tepe-steaua.jpg

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (57)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  05 Februarie 2014, 20:14

Pai parca avea 400 de mii pe an la Vaslui ? Si cine ar iesi din schema ? Tanase sau Chipciu /

alex.xavier.steaua
alex.xavier.steaua  •  05 Februarie 2014, 18:44
Postat de ticutroya pe 05 Februarie 2014, 14:37

O sa vina Sanmartean la steoaia , la sulivara !!

Ce mai e nou prin liga 2a?

zarqa
zarqa  •  05 Februarie 2014, 17:46

Andrey si Elton sunt "opera" lu'MM (MareManager) ! I-a dat tzeapa lu'Gigi iar acesta se face ca nu vede. Cei doi nu faceau 300 000 -la pachet.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează