FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Costel Răzgîndeanu » 4 idei abandonate de Gâlcă, influenţat de sugestiile altor tehnicieni ori de ordinele lui Gigi Becali

Articol de - Publicat luni, 28 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 iulie 2014 22:14

Gâlcă o conduce pe Steaua de puţin timp, dar şi-a schimbat planurile deja de mai multe ori


Cînd a acceptat oferta lui Gigi Becali, Costel Gâlcă a pus pe hîrtie nişte idei care să-l ajute să facă performanţă. Totuşi, uşor-uşor, s-a ales praful de planul respectiv, antrenorul de 42 de ani cedînd de fiecare dată în faţa patronului sau a altor oameni de fotbal.

1. Adio, 4-3-3!
Primul lucru pe care l-a anunţat Gâlcă după ce a parafat contractul cu "militarii" a fost că va schimba sistemul de joc din 4-2-3-1 în 4-3-3: "Consider că am timp suficient să fac acest lucru, vom lucra în pregătire la treaba asta". Totuşi, deşi în primul cantonament, cel din Italia, roş-albaştrii au evoluat aşa, lucrurile s-au schimbat în cel de-al doilea stagiu de pregătire, cel din Anglia. Asta în condiţiile în care, între cele două cantonamente, secundul Laurenţiu Roşu spunea: "Am ales 4-3-3 pentru că am observat că avem jucători care se potrivesc perfect acestui modul".

La vremea aceea, Laurenţiu Reghecampf l-a contrazis: "Şi eu aş fi vrut să joc aşa, dar fotbaliştii din lot nu se potrivesc. Cred că cel mai bine pentru Gâlcă ar fi să rămînă la 4-2-3-1". Ulterior, lucrul acesta s-a şi întîmplat, Steaua evoluînd în acest modul în toate cele 5 jocuri oficiale din acest sezon.

2. Căpitanul şi vîrful, dictaţi de la Poarta Albă
După plecarea lui Pintilii, Gâlcă a fost nevoit să desemneze noul purtător al banderolei. "Principalul" din Ghencea a intenţionat să i-o ofere lui Sînmărtean, veteranul lotului, cu care a şi purtat discuţii în acest sens. Chiar dacă unii fotbalişti se aşteptau ca această decizie să fie luată în urma unui vot în vestiar, pînă la urmă, în cantonamentul din Anglia, Costel a făcut anunţul: "Cristi Tănase e noul căpitan!".

Hotărîrea a fost impusă de Gigi Becali! De atunci, relaţiile dintre Sînmărtean şi Gâlcă s-au răcit, iar mijlocaşul a răbufnit săptămîna trecută, cu Stromsgodset, cînd l-a ignorat pe şeful băncii tehnice în momentul în care a fost înlocuit.

3. Chipciu a revenit vîrf
Fără atacant de careu veritabil în lot, antrenorul a fost nevoit să improvizeze. Preferatul său pe acest post în meciurile de pregătire a fost Gabi Iancu. Acesta a jucat slab în turul cu Stromsgodset, dar "s-a scos" cînd a înscris unicul gol al meciului cu o execuţie de excepţie. Mai mulţi oameni din fotbal, printre care Liţă Dumitru şi Gică Hagi, au criticat: Iancu nu e vîrf, ar trebui folosit pe alt post. Costel a procedat întocmai, l-a scos pe Iancu din primul "11" la revanşa cu norvegienii, trimiţîndu-l în faţă pe Chipciu, pe care îl folosea şi Reghe.

4. Piţi l-a mutat pe Lucian
Ca şi Reghecampf, Gâlcă, după ce a renunţat la 4-3-3, a mizat pe Sînmărtean la închidere, unde a făcut cuplu cu Prepeliţă. Victor Piţurcă a făcut nişte declaraţii care i-au schimbat părerea lui Costel. "Din punctul meu de vedere, nu acela e postul lui Lucian. Nu are nici o legatură, nu are ce căuta în acea poziţie! În campionatul nostru poate să joace închizător fără probleme, dar cînd dai de un adversar puternic prin Europa nu mai merge. Am văzut în prima repriză cu Stromsgodset că erau mari bulevarde în faţa apărătorilor stelişti", a spus selecţionerul.

Gâlcă s-a supus din nou şi la partida retur, de la Bucureşti, Sînmărtean a fost urcat în linia de trei mijlocaşi ofensivi, iar alături de Prepeliţă a evoluat Lucian Filip.


"Îmi place de Gîlcă, e muncitor şi nu vorbeşte mult. De aceea cred că va avea succes. Bine, ar mai trebui să-l ajute şi Gigi, fiindcă lotul de acum e sub acela pe care-l avea Reghecampf"
Dumitru Dragomir, fost preşedinte LPF


4 victorii şi o remiză are Gîlcă pe banca Stelei: 1-0 şi 2-0 cu Stromsgodset, 2-1 şi 3-1 cu Rapid, plus un 1-1 cu Astra, în Supercupă, încheiat cu eşec la penalty-uri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Iulie 2014, 18:48

costel razgandeanu..)))))))))))))))

cristid.
cristid.  •  28 Iulie 2014, 17:49

Genul de articol la comanda ca sa creeze scandal si voua vanzari la ziar. Ce va mai place sa va vindeti ziarul de can can folosindu-va de brandul Stelei.

godot
godot  •  28 Iulie 2014, 14:50

Panarama de articol, scris pentru a incita. Jaf de moralitate.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close