FOTBAL  »  Superliga  »  29 DE ANI DE LA MECIUL UNIVERSITATEA CRAIOVA-FC KAISERSLAUTERN

Costică Ştefănescu a rememorat la Radio GSP performanţa Craiovei Maxima de acum 29 de ani

Costică Ştefănescu a rememorat la Radio GSP performanţa Craiovei Maxima de acum 29 de ani
Costică Ştefănescu a rememorat la Radio GSP performanţa Craiovei Maxima de acum 29 de ani

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 16 martie 2012 11:01

Costică Ştefănescu, fosta mare glorie a Universităţii Craiova, a vorbit în direct, la Radio GSP despre succesul pe care echipa din Bănie l-a obţinut acum 29 de ani, cu FC Kaiserslautern (Germania).

În sezonul 1982/1983, Universitatea Craiova s-a calificat în semifinelele Cupei UEFA după ce a trecut de nemţii de la Kaiserslautern, cu 3-3. În tur, Craiova a fost învinsă, în deplasare, cu 3-2, iar pe teren propriu a cîştigat cu 1-0, graţie golului marcat în minutul 82 de Nicolae Negrilă.

"Au fost multe performanţe la Craiova. Eu am participat şi la eliminarea Fiorentinei, în 1974, cele două victorii cu Leeds, am avut multe succese. Este trist că Universitatea a ajuns în această situaţie. Mă doare că nu mai există Universitatea, iar că fotbalul craiovean nu mai este reprezentat decît la nivelul ligii a treia", a declarat Costică Ştefănescu, jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate în Liga I, 490.

Citeşte AICI despre două momente care s-au petrecut pe 16 martie în fotbalul românesc!

"Eram căpitanul echipei atunci. A fost sărbătoare, după minutul 82 a fost un fel de revelion. După meci a fost petrecere în tot oraşul, suporterii au venit pe la toţi jucătorii", a mărturisit fostul fotbalist.

Costică Ştefănescu şi-a amintit şi despre meciurile pe care le-a jucat la prima reprezentativă a României, afirmînd că şi actuala generaţie are şanse să revină în elita fotbalului. "Eu cred că naţionala va mai ajunge la turnee finale. Avem jucători tehnici, tineri şi dornici să obţină performanţe. E drept că în ultima vreme nu am fost foarte norocoşi, dar eu sper ca echipa naţională să ajungă din nou în prim planul fotbalului mondial", a explicat căpitanul Craiovei Maxima.

Costică Ştefănescu a povestit la Radio GSP şi despre debutul său în fotbal, primele meciuri jucîndu-le pe poziţia de atacant:  "Prima dată am fost libero, Ienei folosindu-mă pe acest post la echipa de tineret a Stelei. Am ajuns fundaş datorită lui Adrian Păunescu, el i-a îndemnat pe antrenori să mă mute pe aceea poziţie".

 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
sas08
sas08  •  16 Martie 2012, 18:38

Universitatea va reveni din toamna in fotbal .

takeiteasy
takeiteasy  •  16 Martie 2012, 13:11

Stiinta nu moare! Multa sanatate Costica Stefanescu!

viorescu
viorescu  •  16 Martie 2012, 12:06

Acele meciuri nu se pot uita. O astfel de echipa, cu astfel de jucatori, nu se uita si nici nu poate fi omorita. Stima Maxima Costica!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează