FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV „Facem echipă pe lumea cealaltă” » Izbucnire emoționantă după dispariția fostului campion cu Știința: „Doar noi am mai rămas”

Craiova cucerea primul titlu din istorie în 1974 / Sursă foto: Arhivă
Craiova cucerea primul titlu din istorie în 1974 / Sursă foto: Arhivă

Articol de - Publicat luni, 31 iulie 2023 13:15 / Actualizat marti, 01 august 2023 01:31

Vestea morții lui Dragu Bădin, campion cu Știința în 1974, a îndurerat Bănia. Fost coechipier și bun prieten al acestuia, Victor „Fonfo” Niculescu a oferit o reacție emoționantă în interviul acordat Gazetei Sporturilor.

Craiova a mai pierdut un „pionier” al marii echipe din anii '70. Dragu Bădin a încetat din viață duminică, la vârsta de 75 de ani, subțiind și mai tare numărul supraviețuitorilor acelei performanțe. Victor Niculescu, piesă importantă în defensiva de atunci a Științei, s-a emoționat în timp ce vorbea despre dispariția lui Bădin. „Încet-încet, facem echipă pe lumea cealaltă, ne întâlnim toți acolo”, a oftat acesta. 

Un nume mare din istoria Craiovei a dat verdictul după primul meci cu Reghecampf + îl pune la colț pe Andrei Ivan: „El e doar cu simulările și ratările”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Un nume mare din istoria Craiovei a dat verdictul după primul meci cu Reghecampf + îl pune la colț pe Andrei Ivan: „El e doar cu simulările și ratările”

Victor „Fonfo” Niculescu, afectat: „Am mai rămas șase în viață”

„Sunt binișor, nu chiar bine. Acum sunt puțin rătutit, sunt trist pentru moartea fostului meu coleg. Am aflat ieri dimineață (n.r. - duminică)... Am fost colegi de echipă, am fost împreună și la Petroșani, l-am luat cu mine. S-au legat prietenii, vă dați seama, în atâția ani de zile.

Am luat titlul în '74, când am fost «Campioana unei Mari Iubiri»... Sunt trist! Din șapte, am mai rămas șase în viață. Eram șapte, dar el a dispărut (n.r. - oftează). Mai trăiesc Oprea, Velea, Boc, Țarălungă, plus Niță, dar și el e într-o situație critică. Ăștia mai suntem. Noi am mai rămas. 

Tocmai ce ne-au făcut cetățeni de onoare ai Craiovei, iar el nu a venit (n.r. - Dragu Bădin), am rămas surprinși. Încet-încet, facem echipă pe lumea cealaltă, ne întâlnim toți acolo”, a spus Victor Niculescu, în interviul acordat luni Gazetei Sporturilor. 

70 de meciuriși 3 goluri a adunat Dragu Bădin la Universitatea Craiova, pe care a „slujit-o” timp de trei sezoane

„Facem echipă pe lumea cealaltă” » Izbucnire emoționantă după dispariția fostului campion cu Știința: „Doar noi am mai rămas”
Dragu Bădin, încercuit, lângă marele Ion Oblemenco / Sursă foto: Jurnal de Oltenia

Lotul complet al Universității Craiova din sezonul competițional 1973 - 1974: Oprea, Manta, Niculescu, Badin, Deselnicu, Velea, Strâmbeanu, Ivan, Niță, Balaci, Berneanu, Țarălungă, Oblemenco, Bălan, Pană, Boc, Ștefănescu, Marcu, Stănescu, Kiss, Chivu, Negrilă și Constantinescu.
Antrenori: Constantin Cernăianu și Constantin  Oțet.

Cum au fost create marile echipe ale anilor '80? » Episodul 1: Craiova Maxima - creată de Corneliu Stroe, protejată de Ștefan Andrei și cântată de Adrian Păunescu
SPECIAL
Cum au fost create marile echipe ale anilor '80? » Episodul 1: Craiova Maxima - creată de Corneliu Stroe, protejată de Ștefan Andrei și cântată de Adrian Păunescu

Victor „Fonfo” Niculescu, pe teren la primul titlu din istoria Științei

Victor Niculescu, acum în vârstă de 74 de ani, a evoluat în tricoul Științei între 1968 și 1975. Fostul fundaș dreapta a făcut parte din echipa care a câștigat primul titlu din istoria oltenilor, în 1974. A fost coleg, printre alții, cu legendarul Ion Oblemenco, dar și cu Dragu Bădin, fostul său coechipier care s-a stins la finalul săptămânii trecute. 

„Facem echipă pe lumea cealaltă” » Izbucnire emoționantă după dispariția fostului campion cu Știința: „Doar noi am mai rămas”
Victor „Fonfo” Niculescu / Sursă foto: ucv1948.ro

Intervievat în 2020 de site-ul oficial al lui CSU Craiova, acesta povestea cum a apărut denumirea de „Campioana unei mari iubiri”:

În 1973, după ce am pierdut campionatul la golaveraj, eram învăluiți de un val de simpatie enorm. Jucam fotbal, eram adevărați, Dinamo a luat campionatul cu japca. Asta l-a făcut pe regretatul poet Adrian Păunescu să ne alinte, făcându-ne campioni. Dacă nu am fost campioni la fotbal, am fost campioni la capitalul de iubire care ne înconjura atunci. 

- Victor „Fonfo” Niculescu, conform ucv1948.ro

VIDEO RETRO GSP. 44 de ani de când a fost „prima dată” pentru Cârțu: "Am făcut spectacol!"

Citește și alte știri de actualitate: 

Un nume uriaș din istoria Craiovei a dat verdictul după primul meci cu Reghecampf + îl pune la colț pe Andrei Ivan: „El e doar cu simulările și ratările”

Doliu în Bănie: a murit un nume de legendă, pe teren la primul titlu al Științei » Mesajul postat de cele două Craiove

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dnicola
dnicola  •  31 Iulie 2023, 14:00

Fonfo care ara terenul 90 minute ,si centrarile lui lungi! Sanatate maxima si multumim!

dandana
dandana  •  31 Iulie 2023, 13:35

La Craiova încă mai poate fi o echipă mare, dar trebuie un investitor potent care sa riște până ași câștiga bani înapoi. Asta este durerea, vine rotaru și ne da căpățâni pe 3 milioane, și alți își bat joc de ei. Ca sa creștem în România trebuiesc urcate salariile, doar așa putem trece peste Albania și Moldova. Fără aceste lucruri minore noi suntem tot sub Moldova și Albania. Jucători nema, fotbalul este condus de un incompetent care obliga sa joci cu tineri. În loc să rezolve ceva, ei distrug. Dacă un Copil este schimbat mereu după 5-6 minute este distrus pe viață. Lăsați sa crească în durere sa devină bărbați, nu așa să fie obligați o echipă să-i bage.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează