FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA DEZAFILIATĂ

Craiova rămîne în afara fotbalului pînă în martie » Şi cerul a plîns ieri în Bănie

Ultimul antrenament al alb-albaştrilor în efectiv complet a fost precedat de o furtună teribilă Foto: Darius Mitrache (Craiova)
Ultimul antrenament al alb-albaştrilor în efectiv complet a fost precedat de o furtună teribilă Foto: Darius Mitrache (Craiova)

Articol de - Publicat joi, 21 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 21 iulie 2011 03:00

Comitetului Executiv a votat ieri dezafilierea provizorie a Universităţii. Public, Mititelu mai speră să întoarcă decizia. Aseară însă, patronul i-a anunţat pe jucători că pot să-şi caute echipe: "La antrenamente mai vine doar cine vrea!".


La 63 de ani, Craiovei i-a fost scris ieri epitaful. Cu zece voturi pentru şi două abţineri, membrii Comitetului Executiv al FRF au votat dezafilierea echipei. Măsura e provizorie şi trebuie ratificată de Adunarea Generală (AG) ca să devină definitivă. Problema e că, aşa cum a dezvăluit Mircea Sandu, AG se va întruni abia în primăvara anului viitor!

Universităţii i se trage de la faptul că oficialii clubului s-au adresat instanţelor civile în litigiul cu Victor Piţurcă. Juveţii au fost avertizaţi să bată în retragere, dar nu s-au conformat. În urmă cu cîteva zile au schimbat încadrarea acţiunii din instanţă la "conflict de muncă" pentru a nu mai intra în contradicţie cu articolul 57 din ROAF, dar tot n-au scăpat. "Oltenii au încălcat grav Statutul Federaţiei! E fals că l-au dat în judecată doar pe Piţurcă. În 3 dintre cele 5 dosare care s-au judecat pînă acum în acest caz a fost citată şi Federaţia. Cel mai grav e că s-au adresat instanţelor civile înainte de a se duce la TAS, au desconsiderat forul de la Lausanne!", şi-au motivat ieri federalii decizia neagră pentru istoria Băniei.

Pierde de-acum jucătorii, dispare din fotbal
Ştiinţa nu se va mai putea înscrie în nici o competiţie organizată de FRF sau LPF, nici măcar în campionatul judeţean! Mai mult, fiind sub embargo fotbalistic, oltenii nu pot susţine nici măcar amicale cu adversari afiliaţi FRF pentru că în caz contrar cei din urmă ar risca sancţiuni. Practic, prin decizia de ieri Ştiinţa nu va mai exista în fotbalul profesionist! Din momentul dezafilierii, Florin Costea, Silviu Lung jr., Dănănae şi restul jucătorilor devin liberi de contract. "Nu contează dacă e o dezafiliere provizorie sau definitivă, în regulament nu se face distincţie, fotbaliştii pot semna în două-trei zile cu alte echipe", au precizat surse federale.

"Eu o să fiu Rambo!"
Adrian Mititelu a anunţat public că nu renunţă la echipă chiar dacă FRF o desfiinţează. În culise, finanţatorul pregăteşte o contraofensivă împreună cu avocaţii lui. Mititelu va ataca săptămîna viitoare decizia dezafilierii la Tribunalul Bucureşti în încercarea de a o anula: "Şi dezafiliaţi, vă garantez că nimeni nu o să pună mîna pe acest brand numit Universitatea Craiova! Situaţia asta este ca în filme şi eu am să fiu Rambo, un killer în jungla mea! Voi declanşa jihadul! Sandu va răspunde penal!". Totuşi, la finalul antrenamentului de aseară, el le-a transmis elevilor lui Dorel Stoica: "De mîine, la pregătiri mai vine doar cine vrea!".

"Au reuşit să ucidă Timişoara, dar pe Craiova nu vor reuşi! Clica FRF încearcă să mă forţeze să-i dau pe Bărboianu şi Găman lui Piţurcă"

"Voi cere o ordonanţă de a suspenda decizia pînă la rezolvarea problemei. Peste cinci ani o să rîdem toţi de Mircea Sandu şi o să ne aducem aminte de el ca de omul care a vrut să dezafilieze Craiova"
Adrian Mititelu, patron U Craiova

"Un monstru, Adrian Mititelu, a reuşit să distrugă cea mai importantă emblemă a Olteniei. Cu timpul, şi asta se va uita probabil. E posibil să apară o echipă-hibrid, dar nu va mai fi ce-a fost"
Silvian Cristescu, fost mijlocaş U Craiova

"Ar fi bună o altă echipă în Craiova, dar Universitatea va rămîne în sufletul meu, pentru că eu sînt nostalgic şi sentimental"
Silviu Lung, fost portar şi antrenor U Craiova

"Mititelu poate ataca această decizie doar la ONU! Craiova şi-a făcut-o cu mîna conducătorului ei!"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

"Mi-e şi ruşine să ies din casă. Mititelu nu va mai avea viaţă în Craiova! Lumea îl va blama, Universitatea a murit"
Rodion Cămătaru, fost atacant U Craiova

"Moral ar fi ca Mititelu să nu mai pronunţe vreodată numele Universităţii"
Marcel Popescu, efost preşedinte U Craiova

Palmares U Craiova
- Club fondat în 1948;
- 1.492 meciuri pe prima scenă: 660 de victorii, 323 egaluri, 509 înfrîngeri;
- a cucerit 4 titluri de campioană şi 6 Cupe ale României;
- prima echipă de la noi calificată în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni: 1981-1982;
- prima echipă românească într-o semifinală de cupe europene: Cupa UEFA 1982-1983;
- prima echipă din România care a eliminat formaţii din Germania (FC Kaiserslautern) şi Anglia (Leeds United).


"Nu mai plîngeţi, sînteţi lei, nu miei!"
Toată Oltenia e îndurerată. Unul dintre suporterii vechi ai Ştiinţei care a dorit să comenteze soarta clubului a început să plîngă în direct la Radio GSP. Gloriile alb-albastre s-au declarat şocate de vestea dezafilierii echipei unde au făcut istorie. "Nu îmi vine să cred! M-a luat cu frisoane, generaţii întregi de fotbalişti au muncit pentru Craiova cu demnitate şi pentru performanţă", a reacţionat fostul mare portar oltean Silviu Lung. "Parcă cineva m-a lovit cu un ciocan în cap! E ca şi cum aş pierde pe cineva foarte drag", a spus şi fostul mijlocaş Silvian Cristescu. Mititelu a încercat să-i îmbărbăteze pe suporteri: "Să nu mai plîngă, sînt lei, nu miei!".

Craiova rămîne cu echipa de pompieri
În urmă cu 20 de ani, Bănia devenea capitala fotbalului românesc după ce Universitatea realiza eventul, Electroputere intra în Liga 1, iar echipa de juniori A şi cea de fotbal feminin cucereau titlurile naţionale. Acum, Craiova devine singurul oraş de peste 100.000 de locuitori fără nici o echipă în primele două ligi, după ce şi CFR Craiova s-a mutat la Severin. Prin dezafilierea Ştiinţei, cel mai bine clasată echipă craioveană devine Prometeu Craiova, din Liga a 3-a, o grupare formată din pompieri în termen, şi ea în pragul desfiinţării.

Ucişi de "juniori" şi de "amatori"
Cum s-a votat ieri în CEx

Pentru dezafiliere:
Mircea Sandu - Preşedinte
Dumitru Dragomir - Prim-vicepreşedinte
Octavian Goga - Vicepreşedinte, reprezentant al fotbalului amator
Cornel Şfaiţer - Reprezentant al cluburilor de Liga a 2-a
Marian Rusen - Reprezentant al cluburilor de Liga a 2-a
Ştefan Stana - Reprezentant al cluburilor de Liga a 3-a
Cristian Bobar - Reprezentant al cluburilor de Liga a 3-a
Paul Costaş - Reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori
Sorin Ţerbea - Reprezentantul cluburilor de fotbal în sală
Vasile Avram - Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor

S-au abţinut:
Marian Pălărie - Reprezentantul cluburilor de fotbal feminin
Marius Stan - Reprezentant al cluburilor de Liga 1

Au absentat:
Cristian Borcea - Reprezentant al cluburilor de Liga 1
Dumitru Costin - Preşedintele sindicatului fotbaliştilor recunoscut de FIFPRO

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (58)
mariusmanea
mariusmanea  •  25 Septembrie 2011, 23:03

Din cei zece care au votat impotriva Craiovei deja sunt inchisi doi. Urmeaza ceilalti?

y_nelu
y_nelu  •  21 Iulie 2011, 21:39

E INCREDIBIL CE POT FACE MAFIOTII FOTBALULUI ROMANESC....HALAL FEDERATIE MAI CONDUCE MIRCEA SANDU...SI CE LIGA CONDUCE DRAGOMIR...!! ..IN ULTIMI 15 ANI AM PRODUS UN SINGUR JUCATOR ADEVARAT ...CHIVU , CAMPION EUROPEAN...IN AL CARUI PALMARES SU AFLA ECHIPA CARE L-A PROPULSAT IN EUROPA...UNIVERSITATEA CRAIOVA...IN REST , EXACT CE A VAZUT PITURCA IN CANTONAMENTE IN AUSTRIA...DOAR JUCATORI , NU FOTBALISTI........RUSINE...AS SCRIE MAI MULT DAR NU-MI AJUNG URMATORII 15 ANI CA SA-MI EXPRIM TOT CE AS DORII SA LE TRANSMITCONDUCATORILOR FOTBALULUI ROMANESC , SA MA SCUZE CEI CARE N-AU NICI O VINA( DACA O FI VREO UNUL.)

flo-tm-ro-poli
flo-tm-ro-poli  •  21 Iulie 2011, 16:52
Postat de rngade pe 21 Iulie 2011, 06:43

Mititelu trebuie sa primeasca respectul cuvenit pentru curajul de a fi incercat singur sa se opuna Mafiei conduse de Nasu' si Corleone plus catelandri ca sarpele de pi-turca si alti neica-nimeni. Maxim respect acestui Om (Mititelu) care, asa prost sau cum il mai catalogheaza orbii dintr-o tara a nimanui a facut tot ceea ce i-a stat in putere sa opreasca gunoaieIe care au distrus fotbalul! Universitatea Craiova nu va muri niciodata!...

Ai dreptate !!!! Respect Mititelu !!! da-le me astora de la frf,lpf. Ar trebui sa facem o noua revolutie in tara asta , de data asta pentru fotbal !!!!!!! Respect Craiova !!! Fortza Poli Timisoara

Vezi toate comentariile (58)
Comentează