FOTBAL  »  Superliga  »  PROMOVARE

Craiova, Timişoara sau Piteştiul ar putea avea echipă în Liga 1! Iată cine vrea să joace acolo

Articol de - Publicat miercuri, 14 martie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 14 martie 2012 13:25

Doar 6 din cele mai mari 15 oraşe din România au echipă de Liga 1 (Bucureşti, Cluj, Galaţi, Braşov, Ploieşti şi Sibiu). Timişoara, Craiova şi Piteşti, centre cu tradiţie şi suporteri mulţi, au fost retrogradate la masa verde ori au fost dezafiliate.

Din vară, în măcar unul dintre aceste 3 oraşe s-ar putea juca iar partide de primă divizie. Nu e însă vorba despre echipa locală, ci despre o alta: Chindia Tîrgovişte, grupare care n-a mai fost în primul eşalon din 1998!

Dîmboviţenii speră la promovare, deşi acum sînt pe locul 3 în Seria B2, la 10 puncte de Gloria Bistriţa şi de Poli Timişoara. Dar acestea au serioase probleme în a lua licenţa pentru Liga 1, aşa că şefii Chindiei se gîndesc serios la posibilitatea de a urca în primul eşalon chiar de pe locul 3. Antrenorul Flavius Stoican a declarat în presa locală că deja s-au depus actele pentru licenţa de Liga 1.

Numai că, în cazul unei promovări, Chindia nu va putea juca la Tîrgovişte, nici altundeva în judeţ, pentru că nu există nici un stadion care să întrunească toate condiţiile cerute. Iar despre noua baza sportivă, care se doreşte a fi construită la marginea oraşului, nu se mai aude nimic.

Unde va juca echipa lui Stoican dacă va face din vară pasul către prima ligă? "Haideţi întîi să ajungem în prima ligă şi apoi să vorbim despre stadion. Sînt destule variante pentru a ne putea susţine meciurile de pe teren propriu. La Bucureşti, la Ploieşti, la Craiova sau poate chiar la Timişoara!", a declarat Mihai Neguţ, preşedintele executiv al Chindiei.

Gică Popescu, finanţator şi preşedinte de onoare al clubului, a evitat un răspuns clar: "Nu am vorbit despre acest subiect, pentru că nu este cazul. Încă nu este cazul. De obicei, nu punem carul înaintea boilor. Toate la timpul lor"

Foarte multe se leagă şi de rezultatul alegerilor din vară, ştiut fiind că proiectul Chindia are şi o mare implicare politică. Numai că şi opoziţia pare dispusă să negocieze o colaborare cu Gică Popescu, dacă va cîştiga alegerile locale. Autorităţile au finanţat-o anul trecut pe Chindia cu aproape 300.000 de euro, punîndu-i gratuit la dispoziţie stadionul "Eugen Popescu".

"Mai bine la Piteşti!"

Singurul care a demontat orice variantă de transfer a Chindiei la Craiova a fost naşul lui Gică Popescu, Ţîcă Zamfir, şeful centrului de copii şi juniori de la Chindia. "Nu vreau să comentez ce a declarat preşedintele Neguţ, dar nu că e oportun ca echipa să-şi joace meciurile de pe teren propriu la Craiova sau la Timişoara, în cazul fericit în care se va promova în prima ligă. Chindia este făcută pentru dîmboviţeni, este a localnicilor, iar ca variante provizorii de stadion aş vedea mai degrabă Piteşti sau Chiajna, asta pînă cînd se va construi şi la Tîrgovişte o bază sportivă performantă. Craiova este prea departe pentru echipă, pentru suporteri, iar de Timişoara nu mai spun".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (43)
massimomaccarone
massimomaccarone  •  15 Martie 2012, 18:55

Chindia NU are drept de promovare. Citiţi aicea : "://liga2.prosport.ro/seria-2/campionat/chindia-nu-are-drept-de-promovare-in-liga-1-8695136". Deci lăsaţi socotelile de genu' ăsta pentru la anu'!

gabonne1982
gabonne1982  •  15 Martie 2012, 13:16

de ce nu joaca la Mioveni ?! Ca acolo sunt conditii de Liga I

jediklaus
jediklaus  •  15 Martie 2012, 09:50

Tare interesantă treaba asta cu mutatul dintr-un oraş în altul! Mă întreb de ce nu se face treabă bună la stadionul Chindia? Ce este atât de greu să ridici acel stadion la standardele pentru Liga I? De fapt, de ce este aşa de mare diferenţa între cum trebuie să arate un stadion în Liga I şi cum trebuie să arate un stadion din Liga a II-a? Sau, de ce se acceptă orice fel de stadioane pentru Liga a II-a, ca să nu mai spun de stadioanele din Liga a III-a? Oricum, comisia care se ocupă cu omologarea stadioanelor nu numai că nu-şi face bine treaba, dar se umple de ridicol, acceptând funcţionarea unor stadioane care nu îndeplinesc condiţiile minime normale pentru un stadion de fotbal!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează