FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA, DUMINICĂ, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Crapă Ghencea! » Terenul principal şi cele de antrenament sînt excelente, dar Armata nu a întreţinut şi restul facilităţilor

Magazinul suporterilor se află în părăgină. +10   FOTO
Magazinul suporterilor se află în părăgină.

Articol de - Publicat sambata, 17 martie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 17 martie 2012 14:02

Soldaţii mişună în Ghencea cu armele la brîu, la fel ca în oricare bază militară. În zece luni, cît s-a ocupat de administrarea arenei, ministerul a pus iarbă, dar a lăsat în paragină construcţiile şi parcarea.

Stadionul Steaua arată mai rău decît se prezenta în primăvara anului trecut, înainte ca Becali să se certe cu generalii din minister şi să-şi ia jucătorii de acolo. Găuri în asfaltul din jurul arenei, zidurile tăiate de crăpături şi soldaţii care patrulează în toate punctele de acces şi în interior compun o imagine de bază militară constituită peste noapte, nu a unui stadion care acum patru ani găzduia meciuri din grupele Champions League. Mai ales soldaţii!

PM, coloană, uniforme vechi
Sînt postaţi la porţi, în tribune şi pe marginea terenului pe care Ilie Stan conduce primul antrenament de la întoarcerea acasă. "Nu se intră pe aici! Doar pe poarta aia mică de lîngă casele de bilete!". Poarta mică are şi ea un cerber în camuflaj, într-o uniformă uzată şi cu o banderolă albă şi mai veche şi mai folosită, pe care scrie PM. Pază militară. Literele au fost scrise pe alb, probabil, dar acum fondul e incert şi din cauza asta omul arată precum un voluntar al Crucii roşii aflat pe un front şi care şi-a legat pe braţ prima cîrpă peste care a dat, măcar să fie recunoscut. Cere: "Intraţi doar în coloană!". "Care coloană? Că e vorba despre o singură maşină!". "Altfel nu se intră! Că şi înaintea voastră, restul ziariştilor tot în coloană au intrat!". Pînă la urmă ţîrîie staţia "walkie-talkie" un pic şi apoi ni se permite accesul.

Cu ochii pe maşinile de spălat!
Gheretele care vindeau materiale promoţionale, sendvişuri şi sucuri au dispărut şi parcarea e găurită, cratere care se cam potrivesc cu senzaţia pe care o dau soldaţii care se plimbă de colo-colo cu arme la brîu. Aşa arăta stadionul din Tirana acum cinci ani, cînd "naţionala" României a mers în Albania şi a primit un cadou în drumul spre Euro de la fundaşul-gafeur Kastrati. În Ghencea, nimeni nu primeşte cadouri. Fotbaliştii intră pe poartă şi-şi îndreaptă maşinile în faţa vestiarelor. Soldaţii îi opresc: "Ce faceţi? Să parcaţi aici nu face parte din protocol!". Se înţeleg după o discuţie de cîteva minute. În protocol nu era nici ca echipa să folosească spălătoria! Managerul Răducan aleargă între terenul de antrenament, live-uri cu televiziunile şi maşinile de spălat păzite cu armele.

Cel mai lung antrenament
Ilie Stan e cel mai fericit. S-a rugat să poată antrena în Ghencea şi trece peste atmosfera stranie care-l înconjoară. Ţipă la jucători pe teren, e hiperactiv şi păstrează cîţiva fotbalişti şi după ce programul anunţat se termină, "ca să mai facem suplimentar", adică exact ce nu putea să facă la Mogoşoaia şi la Buftea, unde terenul se închiria cu ora şi Steaua era scoasă de pe gazon de o altă echipă care aştepta la marginea gazonului să le expire timpul lui Dodel şi lui Bourceanu. Cam cum păţeşte oricare gaşcă de prieteni care iese seara să joace un fotbal şi închiriază un teren sintetic. Iarba din Ghencea chiar arată bine, în contrast cu pereţii scorojiţi ai stadionului şi cu impresia de loc părăsit. Parcă şi jucătorii au mai mult chef pe gazonul bun şi drept! Roşul şi albastrul de pe teren sînt înconjurate de kaki dincolo de gardul de sîrmă. Militarul de la intrare aşteaptă coloana de maşini şi ridică o poartă din fier. Ruptă cum e, poarta putea fi manevrată numai de către un profesionist:)

Stadionul încă atrage suporterii: 13.000 bilete vîndute
Steaua a pus ieri în vînzare biletele pentru meciul cu Astra de mîine seară. S-a renunţat la condiţia ca fiecare cumpărător să prezinte un act de identitate pentru a putea intra în posesia unui tichet, dar şi la un număr maxim de 4 bilete de persoană. S-au format cozi mari la casele din Ghencea, iar pînă aseară, la ora 18:00, s-au vîndut în jur de 13.000 de bilete. Dacă se vor da toate cele 27.000 tipărite, atunci încasările ar fi de 130.000 de euro.

Gigi distruge mitul Ghencea
Becali nu s-a arătat la fel de încîntat de faptul că echipa s-a reîntors pe stadionul Steaua. "Hai să fim serioşi, e un stadion vechi şi nici condiţiile de cantonament nu sînt mai bune ca la Mogoşoaia. Păi, acolo erau camere curate, restaurant de lux. În Ghencea, miroase a mîncare pe holuri, chiar şi în camerele în care dorm jucătorii, totul e învechit", a declarat Becali la Contraatac, la GSP TV.

"Următoarele 6 meciuri de acasă le joc pe Ghencea că nu am altă soluţie, sînt legat de mîini şi de picioare, dar derby-ul cu Dinamo îl voi juca pe Arena Naţională" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Singura variantă ca meciul cu Dinamo să nu aibă loc pe Arena Naţională e să vină Mircea Sandu şi UEFA să ne spună că trebuie ca gazonul să respire şi să se spele două săptămîni după ce s-a jucat acolo finala Europa League" (Gigi Becali, patron Steaua)

0,001 la sută din totalul bugetului MApN-ului pe 2012, în valoare de 1,7 miliarde de euro, e adus de chiria de 24.400 de euro, pe care Gigi Becali o plăteşte pentru un meci pe Ghencea

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Tatu titular, Florin rezervă

Aşa cum Gazeta Sporturilor a anunţat în ediţia de ieri, Florin Costea îşi pierde postul de titular. Mijlocaş stînga va fi Cristi Tănase şi, chiar dacă Ilie Stan se gîndise ca pe Costea cel mare să-l folosească al doilea atacant lîngă Rusescu, el a renunţat la idee după o discuţie cu Gigi Becali şi va merge tot pe mîna cuplului Tatu - Rusescu.

Stoichiţă aduce Stelei un supermijlocaş
Invitat în studioul emisiunii Contraatac, de la GSP TV, Mihai Stoichiţă i-a propus în direct lui Gigi Becali realizarea unui supertransfer pentru Steaua. "Patroane, dacă nu te înţelegi cu Bicfalvi, îţi propun eu un mijlocaş adevărat, de clasă mondială", i-a zis "Lipi". "Chiar te rog, te aştept să treci pe la mine pe la palat să mi-l propui, chiar am nevoie de aşa ceva", i-a replicat Becali, care a adăugat: "Mihai, dacă nu eram zgîrcit acum doi ani, cînd erai tu antrenor, şi îţi aduceam doi stoperi, luam campionatul". Ultimul cuvînt l-a avut Stoichiţă: "Lasă, patroane, că a fost bine şi aşa".

Gigi vrea străini cu CFR şi Dinamo
Becali a anunţat încă de acum că, deşi arbitrajele s-au îmbunătăţit în acest început de retur, vrea să fie aduşi arbitri străini la ultimele două etape, cînd Steaua va juca pe teren propriu cu Dinamo, apoi în deplasare la Cluj, cu CFR. "Chiar m-am întîlnit cu Aron Huzu şi i-am zis ca la acele jocuri să aducă străini, pentru că nu vreau să iasă război, mai ales că e posibil chiar să mă cert cu finu' Borcea dacă arbitrii greşesc. Nu mi-a zis nimic, cred că el nu are putere de decizie, doar Crăciunescu decide", a spus Becali.

Steaua boicotează Cupa Ligii
Dumitru Dragomir a propus înfiinţarea Cupei Ligii şi a trimis deja la UEFA o adresă prin care solicită ca forul european să fie de acord ca echipa care va cîştiga această competiţie să meargă în Europa League, însă Gigi Becali pune condiţii: "Steaua va fi de acord cu aşa ceva doar dacă drepturile TV vor fi vîndute individual de cluburi, nu la grămadă. Dacă Dragomir nu vrea, atunci anunţăm public că nu participăm, ca să ştie toate televiziunile şi sponsorii, şi să-l văd eu pe Mitică dacă mai ia vreun ban".

Gardoş s-a reapucat de antrenamente
Fundaşul central pe care Steaua l-a adus de la Chiajna în vara lui 2010 îşi continuă recuperarea, după ce la finalul lunii februarie a suferit o recidivă la recidiva rupturii musculare pe care a avut-o în noiembrie 2011. Gardoş a făcut o parte din antrenament alături de colegii săi, însă apoi s-a pregătit separat, legînd exerciţii mai uşoare. El va fi bun de joc peste 3 săptămîni.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
alpin
alpin  •  17 Martie 2012, 13:58
Postat de sibelius pe 17 Martie 2012, 11:49

Eu zic ca Alpin doar exagereaza cu ironiile. Individul de pe FB e dus cu pluta rau de tot. Daca citesti postarile lui mai vechi o sa vezi ca are probleme si cu alte natii(ex: Slovacia).

Hopa!!! Un stelist inteligent!!! Chapeau bas, m'sieur!

rush74
rush74  •  17 Martie 2012, 13:30

pentru cultura generala PM = politia militara si nu paza militara in rest HAI STEAUA. documentati-va si voi o leaca inainte sa scoateti porumbelul din gura....pardon pix...laptop...etc si vai mama noastra cu reporterii de sport din romania

biancorossi
biancorossi  •  17 Martie 2012, 13:20
Postat de sibelius pe 17 Martie 2012, 12:02

Valahule, Repet: trebuie sa si vrea cineva sa-l vanda/concesioneze. Si NU vrea nimeni asta.

pentru ca nimeni nu poate plati spaga ceruta de mApN 30 mil euro pentru concesionare 30 de ani.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează