FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV GSP / GAZETA A AFLAT DE CE BORCEA NU-L PLACE PE CRISTI BALAJ

Cristi Balaj a refuzat propunerea lui Cristi Borcea!

Articol de - Publicat marti, 05 mai 2009 00:00

În 2006, Cristi Borcea i-a propus "centralului" Cristi Balaj să se ocupe de afacerea Crimbo Gas zona Transilvania, însă arbitrul a refuzat, stîrnind furia şefului "cîinilor"


"Balaj a făcut masacru la Timişoara - Farul. Ar trebui exclus din arbitraj" a fost declaraţia violentă făcută de Cristi Borcea după ce Dinamo a cîştigat cu CFR şi a revenit pe primul loc. Borcea acuza faptul că prestaţia lui Balaj a ajutat echipa gazdă, una dintre contracandidatele lui Dinamo la titlul de campionană.

În 2006, Cristi Borcea i-a propus "centralului" Cristi Balaj să se ocupe de afacerea Crimbo Gas zona Transilvania, însă arbitrul a refuzat, stîrnind furia şefului "cîinilor"

"Balaj a făcut masacru la Timişoara - Farul. Ar trebui exclus din arbitraj" a fost declaraţia violentă făcută de Cristi Borcea după ce Dinamo a cîştigat cu CFR şi a revenit pe primul loc. Borcea acuza faptul că prestaţia lui Balaj a ajutat echipa gazdă, una dintre contracandidatele lui Dinamo la titlul de campionană.

Borcea l-a sunat aseară!
Balaj a refuzat să facă vreun comentariu pe marginea subiectului, însă a dezvăluit că aseară, la ora 20:00, a primit un telefon surpriză. "Respectivul mi-a zis: «Sînt Cristi Borcea, am înţeles că ai început să spui ceva de Crimbo Gas». N-a mai putut să continue, pentru că i-am zis «La revedere» şi i-am închis. Sincer, semăna la voce cu Cristi Borcea", a spus Balaj, după care a acceptat să dezvăluie reporterului GSP numărul de la care a fost apelat. Gazeta a verificat numărul oficialului dinamovist şi a descoperit că este acelaşi cu cel de pe care a fost sunat Balaj!


L-a vrut partener de afaceri
În spatele afirmaţiilor sale extrem de dure stă însă o întîmplare petrecută în urmă cu doi ani şi jumătate între Borcea şi Balaj, poveste care e azi dezvăluită de Gazeta Sporturilor, sursele fiind chiar martorii acelui eveniment.

La finalul anului 2006, după disputarea ultimei etape, în care Dinamo cîştigase la Tg. Jiu cu 3-0 şi terminase turul pe primul loc, la 11 puncte de Steaua, Cristi Borcea l-a abordat pe Cristian Balaj, căruia i-a propus să intre în afaceri alături de el. Oficialul dinamovist i-a oferit "centralului" băimărean posibilitatea de a se ocupa de societatea Crimbo Gas pe zona Transilvania. Balaj a refuzat categoric, lucru care l-a deranjat la acea vreme pe Borcea.

DIALOG INCREDIBIL BORCEA-BALAJ
Martori ai discuţiei halucinante dintre Balaj şi Cristi Borcea au redat ieri pentru Gazeta Sporturilor replicile dintre cei doi de la acea vreme:

Borcea: Cristi, nu vrei tu să te ocupi de firma mea pe zona Transilvania, de Crimbo Gas?
Balaj: Eu nu fac afaceri cu oameni din fotbal şi cu atît mai puţin cu preşedinţii de club.
Borcea: Dar nu e nimic ilegal, sînt alţi arbitri care sînt chiar angajaţi la alţi conducători, deci...
Balaj: Mai bine îmi tai o mînă decît să accept aşa ceva!
Borcea: Poate mai tîrziu o să ţi se taie ambele mîini şi să nu-ţi pară rău că n-ai profitat de această şansă!

Consecinţa: Borcea nu l-a mai dorit, "Vîlcea" s-a supus
Refuzat categoric de "centralul" băimărean, preşedintele lui Dinamo nu l-a mai dorit pe Balaj la meciurile trupei sale. Delegările lui Balaj la întîlnirile trupei din Ştefan cel Mare au început să se rărească, totul culminînd cu ultimul an, în care Dinamo a fost condusă o singură dată de "centralul" din Baia Mare, 0-2 la Craiova. Pînă în decembrie 2006, în precedenţii doi ani, Balaj era trimis, în medie, de 7-8 ori la meciurile lui Dinamo.

"Niciodată n-a fost vorba ca eu să-i propun aşa ceva lui Balaj. Păi, mai puteam eu să îl mai acuz acum dacă aş fi făcut ceva împreună cu el?"
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

73 % din punctele puse în joc la meciurile lui Dinamo cu Balaj arbitru în ultimii doi ani şi jumătate, adică 13 din 18, au fost pierdute de echipa lui Cristi Borcea, care a cîştigat un singur meci din şase

Cariera de arbitru a lui Balaj
- a intrat în arbitraj în 1995, la vîrsta 24 de ani
- în Divizia A din 2000
- în septembrie 2000 a condus primul meci în Liga I, Steaua - FC Braşov 1-0
- pe lista FIFA din anul 2003
- a fost promovat în a treia grupă valorică a arbitrilor la UEFA
- a fost desemnat arbitrul numărul 1 din România în anul 2008
- a condus pînă acum 167 de meciuri în Liga I

Ce e Crimbo Gas
Cristi Borcea, alături de Constantin Rizescu, a pus bazele societăţii Crimbo Gas în anul 2000. Activitatea firmei era de stocare, distribuţie şi transport al gazului petrolier lichefiat în butelii. Managerul general al firmei a fost încă din urmă cu 9 ani soţia preşedintelui dinamovist, Mihaela Borcea. În august 2008, Crimbo Gas a fost vîndută către societatea olandeză SHV Gas, Borcea încasînd 50 de milioane de euro.

Afacerile lui Balaj
Centralul băimărean e cunoscut ca un arbitru care cîştigă extrem de bine din activităţile pe care le-a avut sau încă le mai are în afara fotbalului. Dacă în trecut a avut afaceri în domeniul confecţiilor şi a industriei lemnului, în prezent deţine o firmă de construcţii, dar şi altele în domeniul industriei petrolului şi a uleiurilor industriale.


Borcea a cerut excluderea din arbitraj a lui Balaj şi la Recursul Etapei

 

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (129)
 •  06 Mai 2009, 14:21

pt cei mai tineri dintre noi,doresc sa va reamintesc ca si Dinamo a fost protejata si promovata de Politia ceausista.dragi dimanovisti...nu va mai victimizati...Gigi e unu dar la voi Badea,Borcea,Turcu si regretatul Kohn au facut combinatii de-l fac mic copil pe BKL.Blaturile Dinamoviste cu gol in min 88 sunt deja un clasic si arbitrii care ...culmea...erau prost plasati cand se intampla ceva in defavoarea lui dimano si invers.Serea daca ar incepe sa verse sau Martis (ca tot e prieten cu Pisica)

 •  06 Mai 2009, 00:05

mai, dar ce buni martori ai gasit...cat de bine isi aduc ei aminte o discutie de acum 3 ani ....cei de la DNA ar trebui sa fie invidiosi pe tine ... de ce nu te faci tu procuror?? ... aaa, iti trebuie o facultate pentru asta ... se rezolva, nu ai vazut ca se gasesc diplome de vanzare?

 •  05 Mai 2009, 23:10

nu`s fan becali dar il citez : "Dinamo are fatza da liga campionilor,dar n`ajung ei nicioadata acolo" =))))

Vezi toate comentariile (129)
Comentează