FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cristi Bobar: ”Dudu Georgescu, Dinu, Mateuţ sînt modele de urmat, nu unele pistoale cu apă”

Articol de - Publicat vineri, 11 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 11 aprilie 2014 09:18

Cristi Bobar a devenit scutul lui Dinamo. Directorul sportiv în vîrstă de 30 de ani a trecut de la a lua apărarea propriilor jucători la a fi vocea războinică a conducerii atunci cînd gruparea este atacată din exterior.
- Domnule Bobar, Vasluiul vine cu juniorii în Ghencea, Pandurii au probleme interne, ar fi o bilă neagră pentru Dinamo să nu prindă locul 4, de Europa?
- Avem şanse mari la locul 4, dar nu aş vrea să ne mulţumim doar cu atît. Jucătorii sînt uniţi, staff-ul tehnic la fel, avem caractere în echipă. Aşa cum s-a dovedit şi în partida cu Oţelul. Băieţii au fost de nota 10 în repriza secundă. Însă, fotbalul trebuie tratat serios şi cu toţii vrem să ne calificăm pe un loc care să permită accesul echipei în cupele europene.

"Presiunea e pe măsura cîştigului"
- Sînt suporteri care-i contestă pe jucătorii lui Flavius Stoican. Iar tehnicianul a avut o dispută verbală cu fanii în pauza partidei cu Oţelul.
- Jucătorii sînt încă fragezi, au nevoie de sprijin. Ei acceptă criticile, dar e dureros cînd se ajunge la jigniri pentru că sînt oameni. Imaginaţi-vă un cofetar care e luat la înjurături, i se taie cheful şi nu mai face prăjituri bune!

- Dar ei cîştigă foarte bine financiar. De ce sînt fragezi şi au nevoie de sprijin?
- Presiunea e pe măsura cîştigului. Iar viaţa lor, sportivă, nu e chiar atît de lungă.

- Ce se întîmplă cu Ţucudean, care n-a mai jucat deloc în ultimele două meciuri?
- Ţucudean este un băiat de bun simţ, va juca, se pregăteşte exemplar. Sper că nu s-a obişnuit cu statutul de rezervă. Să fie ambiţios, iar cînd va intra pe gazon să marcheze meci de meci.

- Returul semifinalei cu Steaua poate aduce o minune, cum spun fotbaliştii lui Dinamo?
- Ieşim la luptă. N-avem nimic de pierdut, doar de cîştigat. Aşa cum a spus şi antrenorul nostru, nimic nu este imposibil.

"Să facă jumătate din cît a făcut Negoiţă!"
- Sînt microbişti care au acuzat că Ionuţ Negoiţă a vrut să-şi facă imagine oferindu-i un apartament lui Dudu Georgescu. Ce părere aveţi dumneavoastră?
- Puţini oameni ar face ceea ce a făcut dînsul, iar cine îl arată cu degetul că şi-a făcut reclamă să facă măcar jumătate şi apoi să vorbească. Cît despre Dudu Georgescu este un om deosebit, sînt emoţionat cînd îl văd, pentru că dînsul are goluri în Liga 1 cîte n-am eu date în curtea şcolii!

- Va continua Dinamo să atragă foste glorii?
- Dudu Georgescu, Mateuţ, Dinu, Lupescu, Dănciulescu, Vaişcovici sînt dinamovişti adevăraţi pe care trebuie să-i respectăm şi să-i folosim ca modele pentru cei tineri. Restul, indiferent că au zeci, sute sau milioane de euro, sînt pistoale cu apă! Să tacă, în loc să critice aiurea, sînt mulţi oameni de afaceri care nu vin la stadion să plătească un bilet. Respect pe toţi ce bagă bani în sport, ei sînt oameni puternici. Restul doar visează să fie puternici.

"Şcoală gratuită cu domnul Chivorchian"
- Ce părere aveţi de modificările promovate la FRF?
- Am respectat vechea conducere, mă refer aici la domnul Mircea Sandu, respect şi actuala conducere, pe domnul Răzvan Burleanu.

- Aţi lucrat direct cu Gheorghe Chivorchian, noul secretar general al FRF.
- Dînsul e tobă de fotbal. Am învăţat foarte multe de la dînsul la vîrsta de 23 de ani, a fost o şcoală gratuită pe care am făcut-o. Chiar dacă este un om foarte dur. Experienţa lui şi elanul tineresc al lui Burleanu sînt benefice pentru fotbalul din România.

- Este bine că se continuă cu Victor Piţurcă?
- Domnul Piţurcă trebuie să rămînă selecţioner, sînt sigur că are forţa necesară să-i ducă pe "tricolori" la Euro 2016.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
ortega
ortega  •  11 Aprilie 2014, 12:08
Postat de reddog pe 11 Aprilie 2014, 11:53

Vorbim despre DUDU GEORGESCU coafato nu despre camataru..

Dacă stai măcar 15 ani în Canada , și vii sărac lipit ... sigur ai fost milițian în Românica înainte de a pleca ... Cum să-i plângi de milă unui re tardat de genul ăsta ? Să meargă la azil dacă intr-o viață n-a fost in stare să-și ia o casă ... A preferat să primească moca o casă FURATĂ de statul român din acea vreme ... De ce să-i plâng de milă ? Că e prost ?

gazetadetumbe
gazetadetumbe  •  11 Aprilie 2014, 12:03

Mai copii,trecand la un registru serios si obiectiv de abordare a problemei,Dudu,Dinu si Mateut sunt exemple de fotbalisti de calibrul carora NU se gasesc la nicio echipa din comica liga actuala,asta indiscutabil.Cum la fel de limpede este o ineptie sa-i culpabilizezi pentru manariile de joasa speta facute de altii.Adevarata drama pe care am trait-o si o traim s-a gasit si se gaseste la nivelul conducatorilor de club,unde cei adevarati se pot numara pe degete...

ortega
ortega  •  11 Aprilie 2014, 12:01
Postat de reddog pe 11 Aprilie 2014, 11:53

Vorbim despre DUDU GEORGESCU coafato nu despre camataru..

Și-ăla o fi mai cu moț ? Că tot vorbeai de coafor ...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează