FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - DINAMO, JOI, 20:30, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Cristi Munteanu şi-a prezentat ieri suporterilor obiectivele: "Vreau să ofer încredere"

Cristi Munteanu, Munteanu, Dinamo
Cristi Munteanu, Munteanu, Dinamo

Articol de - Publicat marti, 06 aprilie 2010 00:00

Cristi Munteanu este numărul 1 din poarta lui Dinamo şi aşa va rămîne în acest final de sezon. Goal-keeperul a bifat deja primele 90 de minute în tricoul primei echipe a "cîinilor" contra medieşenilor (1-0), revenind după 4 ani în formaţia roş-albilor. Babicu' nu face promisiuni, la 35 de ani cîntăreşte matur şansele de preamărire ale aşa-numitei echipe a momentului.

- Cristi, ce ţi-ai propus tu în acest final de sezon?
- Dacă vă aşteptaţi la cuvinte mari, nu le veţi găsi la mine. Eu vreau doar să dau încredere echipei şi suporterilor!

- Sînt cuvinte mari fiindcă ştii ce-a păţit Dolha, criticat şi lovit după ce-a greşit.
- Nu mi-e teamă. Mă aştept la orice, sînt învăţat cu viaţa grea. Eu nu vreau să fie erou, să ne ajute Dumnezeu să fie eroi jucătorii din faţa mea, care să continue să dea goluri. Dinamo are cea mai ofensivă echipă din campionat, golurile multe dau încredere. Iar eu în poartă o să încerc să închid drumul adversarilor spre bucurie.

"Mai joc 5 ani"
- Mai poate lua Dinamo campionatul?
- E cam greu. Nu ştiu ce să zic şi, sincer, nu vreau, nu e momentul. Noi trebuie să ne propunem să batem în primul meci. Jucăm la Tîrgu Jiu, să învingem acolo şi apoi om trăi şi-om vedea! Să nu uităm şi Cupa României, mai avem meci la Cluj, chiar dacă am făcut 1-1 la Bucureşti, sîntem în cărţi pentru finală.

- Mai ai motivaţie la 35 de ani?
- Cît, 35? Eu mă simt mult mai tînăr. Glumesc un pic, mă simt în stare să mai joc vreo 5 ani. Van der Sar are succes şi acum, la 40 de ani, portarii italiani rezistă pînă sînt albi total în cap, eu am chef şi poftă de antrenamente, de meciuri, parcă aş fi la începutul carierei.

"Învăţăm în fiecare partidă să ne recăpătăm «atitudinea Dinamo», aceea de a învinge meci de meci, indiferent de echipă. Sper să fim elevi silitori"
Cristi Munteanu, portar Dinamo

334 de meciuri a strîns Munteanu în campionat, fiind liderul portarilor din Liga I la acest capitol

Goian a început să meargă
Lucian Goian se află la Roma şi se simte bine după operaţia de săptămîna trecută. Fundaşul de 27 de ani a suferit o intervenţie chirurgicală după ruptura de ligamente încrucişate la piciorul drept. Va pierde tot anul sportiv 2010, însă moldoveanul este plin de speranţe. Face cîte două şedinţe a cîte 4 ore pe zi. A început să meargă, va mai rămîne încă două luni la Roma. Victor Becali i-a aranjat la clinică să se opereze, iar Lobonţ l-a rezolvat cu clinica de recuperare, acolo unde este coleg de suferinţă cu doi jucători de la Lokomotiv Moscova.

Sakara vine mîine
Dinamoviştii îl aşteptau ieri pe fundaşul ivorian Robert Sakara, însă acesta a avut ceva probleme cu viza de România. "Cîinii" i-au trimis deja africanului biletul de avion, acesta urmînd să ajungă în ţară mîine. Fundaşul de 25 de ani, care are 3 selecţii pentru naţionala din Burkina Faso, va efectua vizita medicală şi va fi testat de Cornel Ţălnar, care va decide dacă acesta va rămîne în Ştefan cel Mare.

"Ne batem cu Urziceniul şi cu Clujul"
Marius Alexe nu suportă să mai audă că Dinamo este considerată echipa momentului: "Începe să mă enerveze chestia asta, cînd se spune că jucăm cel mai bun fotbal. OK, sîntem mîndri de asta, dar dacă la sfîrşitul campionatului nu vom fi pe primul loc, degeaba sîntem acum echipa momentului. Cei mai puternici adversari în lupta pentru campionat: Unirea Urziceni şi CFR Cluj".

Clau-gol afectat
Antrenorii au încercat să-i ridice moralul lui Claudiu Niculescu, care a ratat singur cu portarul advers în prelungirile meciului cu Mediaş (1-0). Atacantul era afectat după partidă, întrucît a bifat doar 8 minute şi a avut două ocazii mari de gol, ambele ratate. "<Nicule>, cînd ai o ocazie cum ai avut tu, nu mai stai la discuţii, faci ce vrei tu, doar să dai gol! Îl driblezi, tragi pe lîngă el, dai <scăriţă>, orice, să intre în aţe. Dobori obstacolul! Hai, capul sus, şi cînd intri pe teren, marchează!", i-a zis Ţălnar atacantului.

Sudează stopperii
Cornel Ţălnar doreşte să evolueze la Tg. Jiu, cu Pandurii, cu Cosmin Moţi - Adrian Scarlatache în centrul defensivei pentru a suda cuplul de stopperi în perspectiva partidelor următoare. Asta deoarece Lucian Goian a fost operat, iar Dragoş Grigore a revenit la antrenamente după fractura de peroneu, însă va mai avea nevoie de zece zile de pauză. O altă dilemă a "Ţîntarului" este dacă să-l folosească lîngă N'Doye pe defensivul Kone sau pe mai ofensivul Boştină. .

- Mărgăritescu a revenit după 21 de luni în echipă, evoluînd în ultimele 11 minute cu Mediaşul. "China" a pierdut 6 săptămîni, accidentat la degetul mic al piciorului drept. "O să mă simt şi mai bine, cînd Dinamo va fi mai sus în clasament", a declarat mijlocaşul defensiv.
- Daminuţă, cu gol la Dinamo II - Chiajna (1-0): "Am fost onorat să port banderola de căpitan, chiar dacă la liga secundă. În vară probabil voi părăsi acest club. Nu mi s-au dat şanse, nu înţeleg de ce, eu m-am pregătit şi o voi face în continuare".
- Mircea Rednic mai ţine cu Dinamo: "Este cea mai în formă echipă acum, sper şi poate să ia titlul".
- Dinamoviştii s-au reunit de ieri după-amiază pentru a începe pregătirea meciului de la Tîrgu Jiu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
 •  06 Aprilie 2010, 13:48

Babicule ,iar te ai dat la ziar?:))))

florinch
florinch  •  06 Aprilie 2010, 10:50

Din tot articolul cele mai interesante aspecte sunt stirile despre Lucian Goian.Faptul ca face recuperarea in Italia este nemaipomenit.Daca o facea in tara patea ca Bratu: nici dupa un an si jumatate nu era 100%.In restul articolului varza.

 •  06 Aprilie 2010, 10:47

beshi ba !alcolist .nu vezi ma ca esti varza ?esti mort dupa faima....uhoooooooooooooo

Vezi toate comentariile (6)
Comentează