FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR CLUJ 1-1

Cronica meciului Steaua - CFR 1-1, scrisă de Gabriel Berceanu » Ziua cînd Steaua n-a avut noroc

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 decembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2011 10:46

CFR Cluj a înscris repede şi s-a cantonat în defensivă, cotropită de o echipă stelistă care a năvălit 80 de minute, a strîns trei bare şi a egalat superb. Însă aproape degeaba: 1-1. Pentru ardeleni.


Pe Arena Naţională mai goală decît erau aşteptările, Steaua şi CFR s-au aşezat pentru un meci aşteptat cu inima îndoită: ciocnire seacă, remiză scrîşnită, sau spectacol la care nici nu mai îndrăznim să visăm?

Întoarcerea lui Pantelis
Şi partida începe alert, cu steliştii în ofensivă, faulturi dese dar fotbal împins spre poartă. Lovitura liberă scoasă repede de Nikolic (5), la un metru de corner, e transformată de Brandan într-o ghiulea paralelă cu poarta. După trei minute şi trasorul lui Prepeliţă (8) zguduie transversala clujenilor şi trezeşte arena.

Dar din tot elanul Stelei nu rămîne nimic: fiul risipitor Kapetanos reia cu capul centrarea lui Sougou (15), de deasupra lui Iliev, un fundaş cocoşat de frică sau de neputinţă. 0-1 şi grecul se bucură cum o făcea pe Ghencea. Din latenţă, CFR a săgetat, condimentînd furtuna. Ar fi putut deveni cele mai spumoase prime 20 de minute ale etapei dacă Rusescu, din 6m, nu ar fi reluat cu latul peste (17).

CFR groggy, Steaua ghinionistă. Da, Steaua.
Steaua nu resimte "cuţitul" grecului, forjează cu predilecţie pe flancul stîng, uneori haotic. Bourceanu trage "peste" din 17m (25) iar clujenii par că pîndesc. Eforturile se macină tot mai mult în dueluri de lungimea unui scurtcircuit, dar Steaua nu renunţă: Rusescu reia din 11 m cu capul un balon care pîlpîie la rădăcina bării lui Beto (34) iar Tănase iroseşte o lovitură liberă laterală (35). Nu, CFR nu pîndeşte, e în corzi.

Cursa bucureştenilor ia ochii: aleargă peste tot, schimbă poziţiile, pînă şi Emeghara caută şutul, dar ceva lipseşte. Pe două rînduri, ardelenii caută aer şi şerpuiesc disperat prin Renan şi Sougou. Prima repriză se încheie cu gazdele apăsînd frenetic, prin Brandan şi Tănase, iar CFR transformată într-o carapace: "Dodel" trimite un cap pe lîngă din 11 m (46), după care Prepeliţă bifează încă o zguduire de bară (47).

Handbal la o singură poartă
Pauza n-a schimbat nimic: asediul Stelei s-a reluat, susţinut de recuperările lui Bourceanu şi Brandan, şi lărgit pe un semicerc imaginar. Sougou ar fi putut rescrie scenariul primelor 45 de minute, dar trage în Tătăruşanu (50) şi confirmă că e doar un foc de paie: clujenii se îndîrjesc, faultează mai des ca pînă acum, dar trec tot mai rar în terenul advers, aşa că Ilie Stan îl bagă şi pe Fl. Costea (57).
Brandan trage pe lîngă (58), Rusescu la fel (62), amîndoi din afara careului. Raul mai trimite cu capul o dată, slab (63) iar "galbenul" pentru tragere de timp al lui Beto consfinţeşte tendinţa meciului. Roş-albaştrii au obosit şi scad ritmul atacurilor.

Galbene, roşii şi-un gol superb
Mureşan, iertat de 4 ori de al doilea galben, îi umflă ochiul lui Tănase şi apoi trage de la 35 de m (66), Sogou reia balonul respins de Tătăraşanu şi îl obligă pe stelist la o paradă. Intră şi M. Costea (70) iar lovitura cade în cele din urmă, strălucitoare, deşi după cursul partidei şi autogol al ardelenilor ar fi făcut dreptate: centrare Emeghara şi foarfecă laterală, din 16m, a lui "Nilă" (75).

Arena erupe, Steaua cîştigă viteza pierdută: foarfecă Fl. Costea, dar pe centru (78). La fel cum trebuia să vină egalarea, a venit şi eliminarea lui Mureşan (85), dublată de cea a recent intratului Weldon, care l-a tras pe Balaj ca pe maidan. Tăvălugul Stelei devine disperat şi exasperant: Rusescu bate o lovitură liberă de la 30m (88) şi scoate Beto. În corner, unul în urma căruia Iliev reia cu capul şi portughezul scoate. Apoi, "capul" lui Bicfalvi (90) şi şutul lui Rusescu, slab (95). Ziua în care Steaua a avut ghinion intră în istorie.

CIFRELE MECIULUI
Steaua  -  parametru  -  CFR
10    ocazii    3
59%    posesie    41%
27    şuturi la poartă    9
12    şuturi pe poartă    3

Vezi AICI o galerie foto de la Steaua - CFR Cluj 1-1

Vezi AICI desfăşurarea liveTEXT

Steaua: 4-4-2
12. Tătăruşanu    6
3. Emeghara    7
4. Iliev    5
23. Geraldo    6
14. Latovlevici    4
#7. Fl. Costea, 57    6
11. Prepeliţă    7
#9. M. Costea, 71    8
55. Bourceanu (cpt)    6
5. Brandan    6
10. Cr. Tănase    6
24. Rusescu    6
20. Nikolici    5
#26. Bicfalvi, 81
Antrenor: Ilie Stan
Rezerve: Stanca, V. Lupu, Galamaz, I. Roşu

CFR: 4-1-3-2
1. Beto    8
4. Panin    6
20. Cadu (cpt)    5
13. Piccolo    5
45. Camora    6
6. G. Mureşan    4
18. Peralta    6
7. Renan    5
99. Sougou    7
#17. Maftei, 87
9. Kapetanos    7
#19. Weldon, 82
16. Bastos    4
#27. Ronny, 71     4
Antrenor: Jorge Costa
Rezerve: Mincă, Lionn, Hora, Celestino

Cartonaşe galbene: Nikolici (26), Geraldo (33), M. Costea (75), Bicfalvi (89), Rusescu (90Ă1) / G. Mureşan (10, 85), Cadu (18, 90Ă5), Panin (54), Piccolo (60), Beto (62)
Cartonaş roşu: G. Mureşan (85), Weldon (85)
Arbitru: Cr. Balaj (Baia Mare) - 4. Asistenţi: A. Oniţa (Constanţa) - 7, Ed. Dumitrescu (Piteşti) - 7
Stadion Arena Naţională Spectatori: 35.000

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (105)
saviarri
saviarri  •  11 Decembrie 2011, 19:55

... ca niste amatori ??? !!! Distrugem generatii de sportivi talentati carora li se face lehamite sa mai faca sport !

saviarri
saviarri  •  11 Decembrie 2011, 19:51

Fotbal ! Frumos sport ! Nu cumva este pacat ca este arbitrat ??? !!! Da, stiu, nu se poate altfel ! Dar de ce sa fie arbitrat de arbitri ?! Da, stiu, nu se poate altfel ! Eroarea umana este prezenta atat la jucatori cat si la cei care arbitreaza ! Dar nu cumva jucatorii trag ponoasele pentru greselile lor ???!!! Cu siguranta ca asa este ! Pierd pe mana lor ! Dar de ce sa piarda cineva pe mana altuia care greseste cu sau fara intentie ???!!! De ce unul munceste si altul distruge ???!!! De ce oare nu se face ca la "rugby" ?! De ce nu se analizeaza fazele litigioase intr-o emisiune dedicata in totalitate arbitrajului si sa se ia masuri radicale impotriva celor care gresesc ca niste a

larisa_i
larisa_i  •  11 Decembrie 2011, 19:02

oricum, comentatorul era tare, un anti-stelist penibil, prin minutul 70 cand cfr a mai ajuns dupa 20 de minute....nu la poarta, ci asa,mai aproape de careul de 16 m, a zis ca cfr a mai echilibrat partida. Prin min. 80, nu mai stia ce sa zica, asa ca a admis, cu o jumatate de gura ca Steaua "pare@ ca ataca in valuri. Cred ca nu era sigur ca nu viseaza, avea incertitudina ca vederea ii joaca feste. De faulturile de galben repetate ale lui Muresan, aproape ca nici nu le baga in seama :)

Vezi toate comentariile (105)
Comentează