FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - GLORIA 3-0

Cronica scrisă de Maria Andrieş » Torje, eroul aerului

Articol de - Publicat joi, 28 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 28 aprilie 2011 16:20

Dinamo a triumfat în faţa unei Glorii resemnate şi a 15.000 de scaune goale


Încurajaţi de ecoul propriilor şuturi, dinamoviştii au dominat fără efort jocul cu Bistriţa. Cu Torje hiperactiv pe dreapta, echipa lui Andone a dat impresia că urcă foarte lejer în careul lui Albuţ. Dar, în lipsa cîntecelor din tribune, dinamoviştii n-au forţat.

O mînă de ajutor
Iar Gloria nu s-a grăbit să ocupe spaţii în jumătatea adversă. Primul şut pe poartă al ardelenilor a venit după un sfert de oră, prin Mărginean. Primul corner, smuls de insistentul Băjenaru - după 20 de minute. Iar prima ocazie - după jumătate de oră, la un şut perpendicular pe poartă, din 20 de metri, semnat de Cavalli.

După lovitura liberă executată de Pătraşcu, în zid (min.2), roş-albii au trecut la tatonări. Torje şi-a exersat jocul aerian, centrările şi sprintul, pînă a găsit breşa în rîndurile bistriţenilor. A driblat doi adversari şi i-a trimis lui Liviu Ganea, care a împins mingea în plasă, din faţa porţii, ajutîndu-se cu mîna şi genunchiul (min.20). Gloria a cerut henţ, "centralul" Rusandu a validat golul, spre bucuria teoretică a scaunelor din stadion.

Băjenaru, premiu pentru curaj
Dinamo a slăbit ritmul asalturilor la poarta lui Albuţ, iar bistriţenii au îndrăznit să atace, cu Băjenaru şi Cavalli pe post de lideri ai răscoalei. Bateriile cu furie s-au epuizat însă repede, sub faulturile fundaşilor dinamovişti. Iar finalul de repriză l-a găsit pe Torje trimiţînd baloane în pustiul din jurul terenului (min.42).

Jocul a continuat după aceeaşi schemă în repriza a doua: Bistriţa a îndrăznit puţin, Dinamo a speculat mult. Torje a centrat din 20 de metri, iar Bakaj a reluat din careu, în plasă, pe lîngă un Albuţ împietrit. De data asta, gol fără reclamaţii.

Zid ardelenesc
Un fault al lui Moţi l-a temperat pe Cavalli (min.51), dar alt nevorbitor de română din lotul Bistriţei, Szukala, s-a încăpăţînat să atace poarta dinamovistă (min. 55). Tribunele au amuţit de cîteva ori, după centrăile lui Băjenaru, însă gazdele au strîns rîndurile în apărare.
Ţucudean a şutat puţin pe lîngă poartă (min.57), din pasa lui Ganea. Nu s-a ridicat nimeni în picioare, nu s-a aplaudat. Doar un val de aer călduţ, mirosind a ploaie, a traversat leneş peluza. Mărunţit de schimbări şi accidentări, meciul a încetinit pînă la ritmul unui galop de sănătate.

Torje are ultimul cuvînt
În ultimul sfert de oră, Bistriţa s-a resemnat să se apere în zece şi n-a mai trecut decît rareori în jumătatea gazdelor. Dănciulescu a intrat pe teren, ca să dezmorţească atmosfera. Dar tot Torje "factotum" s-a distrat păcălind cu fundaşii ardeleni, cu un voleu din careu. Gol ovaţionat cu frenezie de la balcoanele din Floreasca.

Singura idee strălucită a Bistriţei a fost să-l faulteze pe Torje, pe final de meci. Gest care n-a enervat pe nimeni. Nu s-au auzit nici fluierături, nici aplauze, la acest antrenament cu sparring-partner şi ecouri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
dinamix
dinamix  •  29 Aprilie 2011, 09:01

Nota: am scris comentariu aici pentru ca era un titlu despre echipa favorita! Nu am citit cronica meciului si nici nu voi citi asa ceva, cronici si reportaje facute neprofesionist si la comanda, fie ea si sentimentala! Ma bucur ca internetul da ocazia sa asculti exact ce spune un antrenor sau un jucator, nu lasa totul la interpretarea pseudo-ziaristilor!!! In loc sa citim despre tactici, despre cum le-a iesit unor jucatori o pasa sau un sut, despre cum decurge un antrenament, noi suntem obligati sa citim ceva de genul... "jiji becali a zis.... etc etc, dvs. ce parere aveti?!" Normal, ca cineva intrebat in asa maniera si care este si fraier, cade in plasa si... iese un scandal!!! Bl

dinamix
dinamix  •  29 Aprilie 2011, 08:56

Unde era Dinamo daca Vlad Munteanu nu rata penaltiul cu Pandurii, daca echipa nu pierdea la "descultii abandonati" din Urziceni si daca nu pierdea acasa cu Otelul si Vaslui???!!! Sau daca macar o parte din acest contraperformante nu se intamplau!!! Ce cota ar fi avut un Alexe, un Torje, un Bakaj, un Ganea, chiar si un Gaman sau Barboianu, daca jucau un sezon in UCL, pe noul Stadion National!!!??? Ma gandesc ca sunt tineri, au dorinta de a reusi, nu s-ar fi multumit cu zvonuri ca cineva ar da 5 milioane euro pe ei! Si din urma, la Dinamo, are ce sa vina... Dar, realitatea e alta, caci s-a pierdut cu echipe altadata mereu invinse la scor! Am ramas dor victoriile cu adversarii traditi

alex_mihai1984
alex_mihai1984  •  29 Aprilie 2011, 08:18

Foarte tare faza cu "tribunele au amutit"! S-a jucat cu portile inchiseeeeeee!!!!!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează