FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - UNIREA 5-0

Cronică Steaua - Urziceni: "Victorie epaminondică"

Articol de - Publicat miercuri, 06 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 06 aprilie 2011 13:33

Steaua a zburdat în faţa Unirii. Un meci simplu în faţa unui adversar mic şi resemnat

Debut furtunos, aşa se zice, nu? Debut atît de furtunos că asistentul Adrian Vidan nu a văzut nici ofsaidul la Surdu, din care a ieşit golul de 1-0 al lui Bănel Nicoliţă (7), nici pe cel al lui Geraldo (precedat de simularea lui Dică din careu), care a urcat scorul la 2-0 pentru Steaua. Au fost două faze rapide, bine construite de stelişti, dar greşelile lui Vidan nu au nici o legătură cu viteza fotbalului practicat de băieţii lui Cîrţu. Care Cîrţu a operat modificări importante în formula de start faţă de meciul de sîmbătă, de la Timişoara. Alături de Geraldo a apărut Martinovici, Iliev fiind răsplătit cu banca de rezerve pentru intervenţia supercorectă asupra lui Curtean. Gardoş a rămas singurul închizător, iar Bicfalvi a luat loc pe aceeaşi bancă lîngă bulgarul Iliev. Mai departe. Dică resuscitat, Marinescu reconsiderat. Alături de ei, la mijloc, Bănel. O linie mediană care arată mai aproape de rolul ei în fotbal. Să construiască. Să creeze, nu doar să anihileze acţiunile adversarului.

Fantoma din Urziceni
Apropo, adversarul. Unirea Urziceni, spectrul acelei echipe care urma să schimbe istoria contemporană a fotbalului românesc. Strălucirea de odinioară s-a evaporat. A rămas ceva nedefinit. O formă fără conţinut. Veteranul Epaminonda Nicu alături de Teuşan, Ţene, Muzac, Tobă, Scărlătescu. Un alt bătrîn în faţă, izolat, trist, inexistent. Adrian Mihalcea. Jucători de împrumut, fotbal de încercare, fără motivaţie, fără ţel. Prima repriză a curs liniar pînă la final, cu Steaua în atac şi Unirea respingînd, respingînd, respingînd. Făcuţi nu să reziste, ci să ducă crucea unui club decapitalizat şi făcut fier vechi de propriul patron.

Du-te Dică, du-te la penalty!
Onofraş în locul lui Surdu, care bifase a 200-a preznţă în prima ligă. Onofraş alături de Mihai Stoica la marginea terenului la schimbare. O imagine din trecut, sub alte culori acum. Dar Onofraş şi Bilaşco tot nu se lipesc la gol, deşi de la Parlamentul European patronul stelist cere depăşirea planului la golaveraj. Teuşan reuşeşte să trimită prima minge a Urziceniului pe poarta apărată de Tătăruşanu în minutul 60, moment de referinţă în jocul submediocru al oaspeţilor. Care e sancţionat cu lovitură de pedeapsă la faultul lui Nicu Epaminonda asupra lui Gardoş, ofensiv şi surprinzător de tehnic pentru un băiat care bate spre doi metri. Dică e cerut de galerie, Dică e lăsat şi de Cîrţu să execuute şi în minutul 64 se face 3-0. Apoi scorul urcă la 4-0, după cornerul lui Brandan şi lovitura de cap plasată inteligent de Geraldo, fundaşul cel mai bun din Ghencea, care aproape fusese izgonit de la Steaua în pauza competiţională. Burdujan face 5-0, primul gol pentru Steaua pe final de meci, asigurîndu-şi liniştea măcar pînă la întoarcerea în patrie a europarlamentarului.

Norma îndeplinită
Unirea primeşte lovitură după lovitură fără să clipească. O echipă-zombi care nu mai sperie pe nimeni. Steaua şi-a îndeplinit norma de goluri la hectar şi priveşte mai departe. Ar fi însă ridicol să ia această victorie drept o dovadă a descătuşării energiilor. A fost un bun antrenament cu public. Public puţin.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (47)
marian_good
marian_good  •  07 Aprilie 2011, 00:17

nu am vazut asa ceva..daca nu isi da toata lumea cu parerea in romania despre fotbal dar nimeni nu stie cu ce se manaca fotbalul..cum poti zice ca a fost ofside la golul lui geraldo de 2-0 cand ii da pase un adversar??incredebil ce pot scoate din gura niste comentatori de fotbal din romania..m-ai uitati oameni buni la fotbalul din champions league si o sa vedeti cum se joaca cu adevart fotbal..nu bataia de joc din romania...sunteti praf..incepand cu becali (cum iti poti da tu cu pareera despre jucatori daca nu esti antrenor????) si continuand cu "comentatori" romani care isi dau cu parerea la Tv despre o faza din fotbal..si terminad cu toata conducerea LFP..SUNTE-TI PRAF (scz pt gr

d3ll
d3ll  •  06 Aprilie 2011, 22:23

imi pare rau sa iti spun dar titlul este complet aiurea titlul tau Steaua a zburdat în faţa Unirii. Un meci simplu în faţa unui adversar mic şi resemnat titlul corect din ori ce punct de vedere Steaua a zburdat în faţa Unirii. Un meci simplu în faţa unui adversar mic si platit sa piarda meciul (un blat ordinar instrumentat de jiji & bucsaru acompaniat de jucatori si arbtri) LIGA 1 mai costa si o gramada de bani drepturile TV daca eram eu un plateam nici 5 lei pe aceste pachete si voi ziaristi lu peste nu scoateti nici un cuvant inca folositi un limbaj de lemn sa va fie rusine ca va comanda altii

marianapamf
marianapamf  •  06 Aprilie 2011, 16:49
Postat de stampede pe 05 Aprilie 2011, 22:39

Sincer, si Dumnezeu sa ma ierte, nu stiu ce cauta Bilasco si Onofras in teren. Nu dau goluri, nu dau pase de gol nu ajuta la constructie, nu ajuta cu nimic echipa. Ba o mai si incurca. Onofras a blocat doua suturi ale lui Martinovici. Cate sanse li se vor mai da? Pt ca e MM acolo si ca Maicon nu a fost adus de coana Mita cum i-a spus Piturca? Bine ca l-au vazut 2 meciuri unul amical chiar si i-au pus patalamaua de jucator slab. E mai bun decat astia doi la un loc. Am mai spus-o poate nu e de Steaua, dar daca im meciurile astea nu-i dai sanse nici nu are cum sa arata nimic. Si daca nu e Maicon pe viitor sa-i schimbe pe astia care alearga pe teren doar ca sa faca norma si nimic mai mult.

poate sti ca onofras a stat mult pe banca', si poate mai sti i ca lui i se datoreaza in mare pparte titlu ' ,'locul doi'' si calificarea in liga campionilor ' pun pariu ca ai sa ti schimbi parerea despre el cat va juca la steaua ' cu el in teren fotbalul devine ff frumos sa fi mai atent '

Vezi toate comentariile (47)
Comentează